Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновије

Заједничка конференција ВСС, Црвене звезде и Партизана: Београде, гаси се ватерполо!

У просторијама Ватерполо савеза Србије одржана је заједничка конференција за медије Ватерполо савеза Србије, ВК Црвене звезда и ВК Партизан. На тему – услови рада у београдским ватерполо клубовиима, говорили су председник Савеза Милорад Кривокапић, предеседник Црвене звезде Виктор Јеленић и председник Партизана Александар Шоштар и апеловали су на град Београд да им помогне око термина да би клубови преживели и имали основне услове за рад.

Председник ВСС Милорад Кривокапић истакао је да најтрофејнији клубови Србије не могу да преживе без помоћи, као и да су највећи издаци закупи термина спортских објеката у власништву града, који су, како је навео, у осталим градовима Србије и региона бесплатни или врло јефтини.

Организовали смо ову конференцију са једним циљем, а то је молба и вапај граду Београду за помоћ нашим најтрофејнијим клубовима, Партизану и Звезди, који се боре, а не могу да се изборе да преживе. Морамо да молимо град за помоћ да бисмо их спасили. Они играју само са децом, комплетна репрезентација нам је у иностранству. Овакав проблем имамо само у Београду, остале локалне самоуправе дају термине за тренинге бесплатно. У Београду није тако, трошкови закупа су енормно велики, рекао је Кривокапић.

Кривокапић је рекао да и Партизан и Звезда заслужују специјалну пажњу и да зато треба да им се обезбеде услови да могу да нормално функционишу. Он је навео примере држава у региону, где клубови имају шест сати дневно бесплатно за тренинге, а поједине локалне самоуправе покривају плате тренера.

Тражимо да се нешто макар приближно примени у Београду, јер ако се у Београду не рађају таленти, где ће се рађати? Наше селекције су у низу освојиле шест златних медаља и ако Партизан и Звезда остану без термина, ко ће нам одвајати децу са улица? Ватерполо је мала и скромна фамилија која је нацију навикла на највеће успехе. У последње време само на златне медаље. Скромни смо и нико од нас се није наљутио што ватерполисти (после освајања Светске лиге и пласмана на ОИ у Рио) нису били заједно на балкону са кошаркашицама, рекао је Кривокапић.

Председник Црвене звезде Виктор Јеленић изнео је податке о расходима клубова и ценама термина на београдским базенима.

Један термин на 25. мају кошта 13.400 динара. Јефтиније би нам било да купимо месечне карте ватерполистима па да иду са грађанством него да се закупљује термин. Прошле сезоне смо имали на располагању пола базена и први тим се тако припремао за Лигу шампиона, а у другој половини грађани.

Од јануара 2010. до данас Звезди је фактурисано 55 милиона динара за термине и утакмице у Београду. Свуда у региону и Србији ти термини су бесплатни или се минимално плаћају и да смо било где друго играли, не бисмо имали ни динара дуга. Тренутно дугујемо 30 милиона динара и избачени смо са базена, рекао је Јеленић

Повезане вести

1 comment

Dejan јул 6, 2015 at 14:59

Krajnje je vrijeme za privatizaciju klubova, pošto ovako se više ne može. Pogledajte stanje u vaterpolu, rukometu, odbojka nekako i preživljava, a tek pojedinačne sportove da i ne spominjemo. Što je najgore, za te sportove ne trebaju velike pare, ali u našem društvu jesu..

Reply

Leave a Comment