Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновије

Виктор Јеленић: Дуг је 30 милиона, Ристо Маљковић мења Дејана Савића

Челници ватерполо клуба Црвена звезда одржали су данас конференцију за медије у Медија центру СД Црвена звезда поводом актуелне ситуације у клубу.

Председник клуба, Виктор Јеленић истакао је однос спортских центара према клубу, као и да је дуг тренутно 30 милиона динара. Јеленић је навео да су сва средства клуба усмерена на плаћање термина, и да за плате играча не остаје пуно и да „спортски центри „Милан Гале Мушкатировић“ и 11.април“ клубу који постиже врхунске резултате наплаћују пуну цензу термина, као да је приватна фирма“.

– Желимо да известимо јавност о дешавањима у клубу, а не да плачемо и кукамо над нашом судбином. Избачени смо са Дорћола и већ смо око 23 дана у блокади због пуштених меница које су пустили СЦ Милан Гале Мушкатировић и 11. април, с тим што смо већ успели да исплатимо дуговања према центру на Дорћолу, започео је обраћање Звездин председник уз напомену да су црвено-бели из својих средстава исплатили СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ 5.600.000 динара, а СРЦ „11.април“ 2.300.000 динара.

Ватерполо клуб Црвена звезда, да би постао независан од било ког спортског центра, у јануару је на отвореном базену на Дорћолу подигао балон из приватних средстава, али су услови и цена и после тога остали исти.

Ми само тражимо место да тренирамо, да имамо нормалне услове, где деца могу да се развијају, а и да први тим тенира на нивоу. Никоме не сметамо, не заузимамо јавна предузећа, већ смо приватним средствима подигли балон и од тога нисмо правили спректакл и звали некога да отвара, као што је у Србији случај…. Како да се све то тумачи? Да ли је то удар на Звезду? Да ли неко жели да нас доведе у ситуацију као пре осам, двет година када су нас затворили?, незадовољно је констатовао Јеленић.

Јеленић је додао да председници клубова више личе на просјаке него на функционере и да би ватерполо у Србији требало да се приватизује, али да би власници морали да имају олакшице.

Црвена звезда ће наставити да се бори, а први човек клуба је навео да не бежи од одговорности и посебно се захвалио премијеру Србије.

– Борићемо се… И желим реткима да се захвалим који подржавају Црвену звезду у овим тренуцима, а посебно премијеру Александру Вучићу, човеку који зна да поштује и цени праве вредности.

Председник је најаио да ће у понедељак поводом стања у ватерполо савезу заједничку конференцију доржати Црвена звезда и Партизан, као и да је нови тренер првог тима досадашњи помоћник Ристо Маљковић, који ће заменити селектора Србије, великог Дејана Савића.

Повезане вести

Leave a Comment