Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојкаТрансфери

Адела Хелић се придружила Јулији Миловиц у пољској Факро Мушзини

Коректор Црвене звезде и најбољи поентер шампионата Србије у женској одбојци, Адела Хелић, каријеру наставља у пољској Мушзини. Адела ће се тако придружити саиграчици из Црвене звезде и капитену, Јулији Миловиц.

Иако је првобитно Марта Дрпа, МВП шампионата и бивша одбојкашица Црвене звезде, потписала за пољски тим, захваљујући одличним партијама на Европским играма у Бакуу, где је репрезентација Србије освојила бронзану медаљу, добила је понуду новог члана италијанске Серије А, Вићенце, коју није могла да одбије и придружила се нашој Мини Поповић. Пољски тим је одмах реаговао и ангажовао Аделу, која има иза себе две фантастичне сезоне, иако је освојила само један трофеј са Црвеном звездом.

Адела је каријеру почела у суботичком Спартаку, одакле је после седам сезоне појачала Црвену звезду, након одласка капитена Ане Бјелице. У црвено-белим редовима Адела је потврдила класу, а саму завршницу сезоне за нама је одиграла заиста на врхунском нивоу, била најбољи поентер лиге и заслужила позив за репрезентацију. Са Црвеном звездом је освојила Куп Србије 2014.године, када је била и МВП финалног турнира.

Адела се придружила Јулији Миловиц у Пољској, а клуб су напустиле и Мина Поповић (Вићенца), Љубица Кецман и Теодора Пушић, док ће Јелена Новаковић наставити студирање у САД.

Адела, хвала и срећно!

Повезане вести

Leave a Comment