Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Лука Митровић 60. пик на НБА драфту

Још једну потврду изванредне сезоне коју је имао у дресу Црвене звезде Лука Митровић добио је и на такозваној највећој кошаркашкој пијаци у ноћи између четвртка и петка. НБА драфт одржан је у Барклис центру у Бруклину, а иако се није пријавио за драфт, као играч излазног годишта (1993), Митровић је нашао своје место међу изабранима. Капитена црвено-белих као 60. пика изабрала је Филаделфија.

На званичном сајту НБА лиге у одељку који се бави овогодишњим пиковима на драфту изузетно позитивно се оцењује његов карактер, јер како наводе са само 21 годином је изабран за капитена тима. Оцењују да је много бољи шутер него што то статистика показује и истичу да би по доласку у најјачу лигу света био одмах спреман да игра.

Лука Митровић је ове сезоне у АБА лиги просечно бележио 9,9 поена, 5,9 скокова и 2,2 асистенције, док је у Евролиги имао просечан учинак од 8,6 поена, 5,2 скокова и 2,3 асистенције по мечу. Проглашен је за МВП-ија завршног турнира Купа Радивоја Кораћа, а селектор Александар Ђорђевић уврстио га је међу 18 кандидата за дрес репрезентације Србије.

Повезане вести

Leave a Comment