Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Нови трофеј за Звездину децу!

Фудбалери Црвене звезде који су рођени 2004. године, победници су овогодишњег шестог издања међународног турнира „Алпас Куп 2015“ који се претходног викенда играо на спортско-рекреацијском центру Куриловец.

Завршница турнира је окупила 40 најбољих екипа из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Румуније, а током турнира је одиграно укупно 152 утакмице.
Црвена звезда је по први пут славила на турниру у Куриловцу, и у свом другом финалу успела да по први пут дође до трона. Већ након првог дана многи су коментарисали како Црвена звезда и Динамо играју најлепши фудбал и да имају највише изгледа за победу. Но, вољом жреба, ове две екипе су се састале у полуфиналу, у којем су славили наши фудбалери резултатом 1:0.

Финална утакмица, у којој су се састали Црвена звезда и Локомотива из Загреба, била је права посластица. Обе екипе су приказале отворену игру у којој није недостајало шанси за голове. Бриљирали су голмани, а кључни детаљ догодио се у 20. минуту, када је Стефан Лековић погодио мрежу Локомотиве за велико славље на клупи Црвене звезде.

– Ово је био сјајно организован турнир. Било је осам група по пет екипа, ми смо имали девет утакмица до финала, све смо победили, уз гол разлику 24:0. Деца су се сјајно понашала и ово је за нас велико искуство. Годинама смо покушавали да освојимо овај турнир, и овога пута смо успели. Такође, тројица наших фудбалера, голман и оба нападача, проглашени су за најбоље играче на својим позицијама – рекао је тренер „генерације 2004″, Ђорђе Аћимовић.

Повезане вести

Leave a Comment