Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда добила ривала у првом колу квалификација за Лигу Европе!

Звездини могући противници били су Каират Алмати (Казахстан), Флора Талин (Естонија), Саксан (Молдавија), Спартакс Јурмала (Литванија) и Сент Јулиа (Андора). 

Наш клуб играо је једино против Каирата, у сезони 2002/03. и лако савладао Казахстанце са 3:0 и 2:0.

У ову сезону Звезда ће ући мечевима управо против овог ривала! Прва утакмица игра се већ 2. јула, а друга седам дана касније. Може се рећи да је наш тим добио најтежег од потенијалних ривала.

Ево кратког представљања са званичног сајта клуба:

Са представником Казахстана, Црвена звезда се састала у сезони 2002/03 у оквиру квалификација за Куп Уефа, и славила је укупним резултатом 5:0. Каират је основан 1954. године и домаћин је на стадиону који прима 24.000 људи. Претходне сезоне, Каират је завршио на трећем месту казахстанске прве лиге. Шест пута су освајали Куп Казахстана (последњи претходне сезоне), а само четири пута су играли европска такмичења. Каирату ће ово бити 12. евро-меч од осамостаљења Казахстана, од тога је четири против Црвене звезде. У сезони 2014/15 су први пут прошли прво коло квалификација, избацивши албански Кукеши. У другом колу испали од данског Есбјерга. Некадашњи тренер Каирата је био и Златко Крмпотић, у сезони 2001/02. Данас их тренира Владимир Вајс, који је као селектор Словачке одвео своју земљу на Мундијал. Најбољи играч Каирата је Гоху, нападач из Обале Слоноваче, играо у Турској, Швајцарској, Русији. Постигао је 29 голова на 28 утакмица за Каират.

kairat

Последњу утакмицу у евро-куповима Звезда је одиграла против Черномореца на свом стадиону и одиграла 0:0.

Повезане вести

7 comments

Lazar јун 22, 2015 at 16:11

Ovo je velika sramota ne znam kome pravo da govori kako nam ne trebaju pojacanja za prvo kolo?Govorili su da su to uglavnom amaterski klubovi i da cemo lagano proci dalje?Epa gospodo iz uprave malo sam gledao naseg protivnika i mogu vam reci da su bolji od nas sigurno i da cemo ispasti vec u prvom kolu,prvi put u nasoj istoriji.Jedino malo nada mi uliva nas trener Bozovic???Daj boze da gresim….

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:54

necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPRVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply
josif јун 22, 2015 at 14:40

Najtezi moguci rival od svih nepovlascenih,nikada i nismo imali srece u zrebu a i bahato smo se ponasali u prelaznom roku,sezona pocinje za 10 dana a mi pricamo da prelazni rok traje do 31 avgusta.Ja znam da mi u Evropi nemamo ambicija ali ovako teskog rivala jos u predsezoni sigurno nismo zeleli.Bice vrlo tesko,nismo favoriti po nicemu ali naravno da se netreba plasiti,njihova prednost je sto se njihov sampionat igra uveliko,nasa je prva utakmica na marakani,ocekujem 30 hiljada,vreo docek i bilo kakva pobeda bice ok pre revans gde ce oni morati da napadnu.Sastav za prvu utakmicu Kahriman-Cvetkovic,Pavicevic,Rendulic,Andjelkovic-Ristic,Avramovski,Katai-Parker,Jovic,Orlandic.Pozz.MKD

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:53

necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPRVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply
aca јун 22, 2015 at 14:21

Ovaj igrac postigao 29 golova na 28 utakmica, ko ronaldo jbt. I ko ce sad iz uprave da odgovara sto u evropu ulazimo sa ovako okrnjenim timom?! Nama igra gavric a njima Riera sto je igrao u cernomorecu i jos par brazilaca koji su i za nas tim misaona imenica, ko ce da odgovara sto nisu dovedena pojacanja? jel treba da se obrukamo u prvom kolu protiv ovih, koji su moram priznati veoma dobar tim. Terzicu odlazi!

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:53

necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPARVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:53

TAKO JE necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPARVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply

Leave a Comment