Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеТрансфери

Страхиња Рашовић у Барселонети, Ранђеловић у Бреши, Његован у Мађарској!

Најбољи стрелац Црвене звезде, Страхиња Рашовић, постаће нови ватерполиста шампиона Шпаније, Барселонете! Капитен ВК Црвена звезда и најбољи спортиста СД Црвена звезда, Сава Ранђеловић, нови је ватерполиста италијанског вицешампиона, Бреше! Док ће Александар Његован прећи у редове Мишколца, новог члана мађарског елитног шампионата!

Ватерполо клуб Црвена звезда ће у нову сезону ући са потпуно измењеним саставом. Страхиња Рашовић (1992.год, крило), најбољи стрелац клуба и репрезентативац Србије, после пет година напушта Црвену звезди и постаће нови члан шпанског шампиона Барселонете. Страхиња је са братом Виктором 2010.године дошао у Црвену звезду из Београда. Одиграо је 158 утакмица, постигао 301 гол за црвено-беле, био најбољи стрелац у најбољим и историјским данима по клуб. Освојио је две дупле круне, титулу шампиона Европе и Суперкуп Европе и доводио до делиријума Звездине навијаче својим головима. У Барселонети би могао да му се придружи и брат Виктор, што ће се сазнати у наредним данима.zz strahinja_rasovic

Сава Ранђеловић (1993.год, бек), капитен клуба ће постати нови члан италијанске Бреше. Сава је у Црвену звезду стигао 2011.године из ЖАК-а из Кикинде, иако га је Звезда тражила и раније, а поникао је у Наису из Ниша. Заједно са браћом Рашовић је чинио део шампионских пазли, које је архиктетонски прецизно спајао велики Дејан Савић. У Звезду је дошао као најталентованији ватерполиста Србије, из Звезде одлази као капитен тима и стандардни репрезентативац. Бреша је протеклих сезона била једини равноправан конкурент сувереном владару Италије и Европе, Про Реку, а „српска колонија“ у Италији ће бити јача за још једног сјајног ватерполисту.

Александар Његован (1994.год, десна страна) је у Црвену звезду стигао из Војводине, а такође је изданак ватерполо школе Београда. После само једне сезоне у клубу прелази у редове Мишколца, који је повратник у мађарску елиту. Његован ће повећати број играча из Србије у Мађарској, а заједно са њим у Мишколц ће прећи и једног бивши саиграч из Војводине, Милош Миличић.

Каријеру је завршио легендарни голман Денис Шефик, док се клуб захвалио на услугама Димитрију Обрадовићу и центру Николи Томашевићу. Очекује се да се егзодус из клуба настави наредних дана, а потпуно је непознато са којим тимом ће Црвена звезда ући у наредну сезону.

Момци, хвала на свему!

Повезане вести

Leave a Comment