Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаПрипремеТрансфери

Александар Бошковић нови тренер одбојкашица!

Одбојкашки клуб Црвена звезда представио је у прес центру СД Црвена звезда нови стручни штаб женске екипе. Први тренер црвено-белих одбојкашица биће Александар Бошковић, док ће улогу асистента обављати Мирјана Мусулин.

Нови стручни штаб представила је Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Мислила сам да ће сасардња са стручним штабом у протеклој сезони потрајати мало дуже. Нажалост, мимо наше традиције, и ове године смо у ситуацији да поново мењамо стручни штаб. Надам се да ће наш избор бити прави у наредне четири године. Шеф стручног штаба у наредне четири године биће Александар Бошковић, а његов помоћни тренер биће Мирјана Мусулин, повратница у Црвену звезду. Мирјана је била Звездина одбојкашица, била је тренер у Црвеној звезди и сада се враћа да докаже свој потенцијал и као помоћни тренер у раду са женском сениорском екипом – истакла је Ана Аврамовић.

Нови шеф стручног штаба Црвене звезде Александар Бошковић изнео је своје прве импресије.

Договорили смо сарадњу на четири године. Екипу сам мање-више упознао. Потрудићемо се да екипу појачамо у предстојећем периоду да би што спремније ушли у наредну сезону. Моја очекивања се подударају са очекивањима клуба, а то је врх. Звезда је таква институција где се то не доводи у питање и на нама је да се потрудимо да испунимо та очекивања – рекао је нови тренер Звездиних дама.

Повратница у Црвену звезду Мирјана Мусулин верује да црвено-беле могу да остваре запажене резултате у предстојећој сезони.

Захваљујем се управи Црвене звезде на указаном поверењу. Као што је већ речено, ја јесам Звездино дете, овде сам почела и своју играчку и своју тренерску каријеру и изузетно ми је велико задовољство и част да се вратим у институцију каква је Црвена звезда. Радујем се сарадњи и са првим тренером Александром Бошковићем, радујем се сарадњи са изузетно младом и перспективном екипом. Надам се да ће квалитетним радом ова млада екипа остварити запажене резултате и да ће бити изненађење првенства – рекла је Мирјана Мусулин.

Као и претходних сезона, и у наредној састав Црвене звезде ће доживети доста промена.

Нисмо били задовољни протекле сезоне ни оствареним резултатом ни помаком у напредовању млађих играчица. Због тога је и дошло до ове промене. Нисмо чекали да то добије веће димензије, па смо због тога одлучили да нешто променимо. Стицајем околности код нас је уобичајено да се из године у годину мења састав играчког кадра, истичу уговори, тако да ће и ове године наша екипа бити значајно подмлађена. Отишла је Јулија Миловиц, капитен и техничар, отишле су и Адела Хелић, Мина Поповић, Љубица Кецман и Теодора Пушић. Имамо један изузетан потенцијал, седам играчица које су играле за кадетску и јуниорску репрезентацију, неке играчице су биле позајмљене другим клубовима, оне су под уговорм са Црвеном звездом, да би се „калиле“ и да би се у Звезду вратиле са неким искуством и покушале да докажу свој квалитет. Мало нас је изненадило то што једна потенцијално квалитетна и млада коректорка Јелена Новаковић одлази на школовање у Америку, али ћемо покушати да на тој позицији потражимо неког искуснијег. Такође ћемо покушати да на позицији техничара договоримо сарадњу са једном искуснијом одбојкашицом која би требало да помогне да стасају наши млади техничари пошто је њихова улога доста захтевна. Морамо им помоћи да стасају и да постану праве вође на терену – закључила је Ана Аврамовић која је потом Александру Бошковићу и Мирјани Мусулин уручила Звездину опрему са њиховим иницијалима.

Припреме за нову сезону почињу 3. августа за када је заказан први тренинг.

Повезане вести

Leave a Comment