Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Феноменална година, најбоље знам колики је ово успех

Дејан Радоњић је успео да оствари оно што ниједном тренеру Црвене звезде није пошло за руком у клупској историји дугој 70 година. Освојио је три трофеја у једној сезони – титуле првака Србије и АБА лиге, као и Куп Радивоја Кораћа и на тај начин исписао златне странице славног клуба са Малог Калемегдана.

– Веома је тежак меч, Партизан је одиграо сјајно, тактички су били веома прецизни, а било нам је потребно време да се адаптирамо. Одиграли смо одлично одбрану, у нападу нисмо били на нивоу, али немам замерке после 80. меча у сезони. Феноменална година је иза нас и мислим да најбоље знам колики је ово успех – рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Трофејни тренер изјавио је да је Партизан показао квалитет, али да су црвено-бели у три меча били бољи ривал.

– Дошли смо до титуле која у неком смислу нема тежину која би требало да има. Били смо веома мотивисани да дођемо до тријумфа и постанемо други првак Србије. Желели смо да прекинемо дугачак низ Партизана, што је за мене додатно интересантно. Пре те доминације ја сам имао прилику да пехар држим у рукама – рекао је Радоњић и осврнуо се на све изазове током ове сезоне.

zzzzzzzzzzzz11055345_957410524319844_3927372281199561247_n

– Без обзира на ударе које смо имали, а били су јасни, све те приче и девалвирања наших резултата, причао сам да морамо да се фокусирамо на терен. У најтежем могућем тренутку изборили смо Евролигу, освојили АБА, а потом и домаће првенство. Играли смо тешке утакмице, а после полуфинала Купа био сам сигуран да ћемо сезону завршити на овај начин – истакао је Радоњић.

Он је похвалио центра Бобана Марјановића пошто је целу серију играо са повредом.

– Превазишао је проблем са којим би мало који играч хтео да изађе на паркет. Стегнуо је зубе, одиграо сва три меча и честитам му на томе. Имам жељу да наставим да радим, а сутра су разговори са клубом.

Повезане вести

Leave a Comment