Moja Crvena Zvezda
Архива

Piksi: „Veći sam optimista nego što sam bio pred Veronom i Bragom“

Nenad "Piksi" Kovačević

Novi-stari kapiten Crvene zvezde, Nenad Kovačević, veliki je optimista pred revanš utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Zvezde i francuskog Rena.

Iako naš klub nikada nije ušao u neko evropsko takmičenje kada je prvu utakmicu izgubio kod kuće, Piksi smatra da za sve postoji prvi put i da Ren nije nepremostiva prepreka.

Naš kapiten je uporedio sadašnju situaciju sa utakmicama koje je Zvezda igrala protiv italijanskog Kjeva i portugalske Brage, kada smo, i pored remija kod kuće, uspeli da prođemo u tadašnji Kup UEFA.

Oba puta sam verovao da možemo da prođemo, iskreno, znatno manje protiv Kjeva. Tada smo imali očajan start, osvojili smo samo bod iz prva četiri kola. Te sezone, uostalom, zaostali smo za Partizanom čak devetnaest bodova… U tome je bila jedina razlika između tih utakmica, jer smo 2005. pod vođstvom Zenge mnogo bolje počeli. Zbog toga smo više verovali u Bragi.“ , prisetio se Kovačević.

Iako je u Lansu imao katastrofalan skor na gostovanjima Renu, Piksi misli da ѕа Zvezdоm može da prekine crnu seriju u Bretanji i nadoknadi zaostatak iz Beograda.

Ne znam zbog čega, ali sada više verujem da možemo da prođemo dalje, nego što je to bio slučaj pred Kjevo i Bragu. Oseća se optimizam u celoj ekipi, što je vrlo važno.“ , zaključuje Nenad „Piksi“ Kovačević.

Повезане вести

30 comments

Leave a Comment