Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звездин брејк у Пиониру за 2-0! Још једна победа и титула!

Кошаркаши Црвене звезде у дворани Пионир савладали су Партизан у другом мечу финала плеј-офа Суперлиге, 72-69 и повели са 2:0 у серији! У петак, у првом мечу, изабраници Дејана Радоњића искористили су предност домаћег терена и савладали „Вечитог ривала“ 78-64 за 1-0 у серији. У четвртак играће за титулу чекану 16 година!

Обе екипе су ушле чврсто у меч, али и опрезно. Прва четвртина донела резултатску клацкалицу, коју је Звезда серијом 4-0 успела да превагне на своју страну. На старту друге четвртине Стефан Јовић је погођен наслоном од столицое у главу са трибине иза клупе Црвене звезде, што је донело краћи прекид, током којег се десио и мањи вербални сукоб између клупе Црвене звезде и „навијача“ домаћих иза клупе. Након наставка меча, Звезда је заиграла кошарку и одговорила на насиље, на најбољи могући начин. Маркус Вилијамс сјајан, погађао је и за три и за два, разигравао саиграче,  Митровић и Цирбес су се истакли атрактивним закуцавањима, па су црвено-бели серијом 9-0 дошли до највеће предности у том тренутку, +8 (39-31). Битан сегмент у Звездиној предности био је што су изабраници Дејана Радоњића исконтролисали скок (22-18), загосподарили под својим обручем (19 дефанзивних скокова) и преко Маркуса Вилијамса дошли до предности. Звезда велики број поена постигла из контре. Надамо се да је Стефан Јовић добро.

Партизан је кренуо боље у наставку, направио серију 5-0, али је Звезда одмах одговорила. Поенима Вилијамса и Калинића, Звезда долази до максималних плус 10, којих одржава до краја четвртине. У последњој деоници, Звезда дуго без коша, Партизан стиже до изједначења, а онда на сцену ступа Чарлс Џенкинс! Џенкинс је постигао све Звездине поене до последњих 10 секунди меча. Мачван погађа тројку за 69-69, Митровић једном сигуран са пенала, а Никола Калинић одбојком погађа за Звездину победу и 2:0 у серији!

Партизан је исконтролисао скок у другом полувремену (45-40), Звезда доста грешила и форсирала шут за три поена (6/26). На крају, како смо и навикли, када је било најпотребније, Никола Калинић!

У четвртак, од 21 час, у Пиониру, Црвена звезда игра за шампионску титулу после 16 година поста!04

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА КЛС, други меч

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 69-72 (17-19, 19-21, 15-18, 18-14) (0:2)

Београд

Хала Пионир

Гледалаца: 4.500

Судије: Белошевић (Београд), Војиновић (Нови Сад), Јевтовић (Београд)

Партизан: Павловић 11, Тепић 6, Маринковић 10, Дало 2, Милутинов 9, Милосављевић 10, Мачван 14, Ђумић, Андрић, Милутиновић 5, Глишић, Безбрадица 2. Тренер: Вујошевић

Црвена звезда: Вилијамс 15п 6ас 3ск (3/8 за два, 3/8 за три), Ребић, Дангубић 5п 3ск, Митровић 6п 6ск 2ас, Лазић 4п 3ск, Блажич 4п 2ск, Калинић 12п 9ск 6укл (477 за два, 0/6 за три), Марјановић 5ск 2укл, Тејић, Џенкинс 18п 5ск (4/6 за два, 3/8 за три) – индекс 18, Јовић, Цирбес 8п 4ск 4бл. Тренер: Дејан Радоњић

ТОК МЕЧА

1/4 (17-19)

Вилијамс, Лазић, Дангубић, Митровић и Цирбес започињу меч, а Немања Дангубић поенима отвара меч. Узвраћа Милосављевић после офанзивног скока, а поентира од таблу Бранко Лазић. Милосављевић и  Дангубић настављају одличан шутерски почетак, а јако битно ће бити ко ће имати предност у скоку. Партизан је почео доста агресивно, са чврстим и грубљим фауловима на старту. Лазић и Цирбес су „већ“ направили две личне грешке, Боби Марјановић први пут на паркету, а Вилијамс и Павловић постижу прве тројке. Црвена звезда има 5 скокова, тренутно, сви 5 у одбрани. Асистенција Вилијамса, Блажић закуцава, а затим Партизан прави мини серију 4-0, коју прекида Калинић са пенала, 2/2, затим и асистира Блажичу у контри за нове поене, након блокаде и добре одбране Марјановића. Павловић постиже нову тројку са 8 метара; 15-15. Безбрадица погађа за Партизан, Калинић и Дангубић по један од два пенала и Џенкинс у продору за Звезду, за коначних 17-19 на крају прве четвртине.

Дангубић 5, Блажич 4, Калинић 3

2/4 (19-21)

Џенкинс, Калинић, Дангубић, Тејић и Марјановић на паркету. Тепић прави другу личну грешку, Калинић је промашио оба слободна бацања. Али, искупио се Калинић, уз офанзивни скок. Сналажљив је био Калинић у нападу. Серија Партизана 5-0, након серије грешака Звезде, уз тројку Милосављевића. Џенкинс јајан у продору, као брзи воз, уз фаул Далоа. Утакмица је прекинута јер је Стефан Јовић погођен предметом са трибина у главу! Настављен је меч после кратке паузе, али ово је заиста… без коментара. Свиран је фаул и Луки Митровићу, очигледно је притисак Партизана великодушно прихваћен код судија. Вилијамс погађа за три поена и асистира Цирбесу, који погађа под фаулом, трећа лична грешка Милутинова. Цирбес погађа додатно бацање, Звезда у серији 6-0. Вилијамс погађа за два, као кап. Тајмаут, Партизан. Милутиновић је сигуран са пенала 2/2, Андрић је промашио зицер, а Лука Митровић бележи дефанзивни и офанзивни скок, затим и закуцава. А онда Маркус Вилијамс, поново погађа. Митровић сјајно асистира, Цирбес закуцава под фаулом! Звезда игра кошарку! Највећа предност на мечу, тренутно, Звезда води 37-31! Звезда је исконтролисала скок, што је одмах донело повољан резултат. Серија Звезде 9-0 након закуцавања капитена Митровића, коју прекида Мачван. Вилијамс асистира Митровића, који је заустављен и имаће два слободна бацања. Тајмаут, Партизан. Митровић погађа једно бацање, Маринковић сигуран у продору за коначних 40-36 за прво полувреме.

Вилијамс 9п 2ас, Цирбес 6п, Митровић 5п 3ск 2ас, Дангубић 5п 3ск, Калинић 5п 5ск 3укл

3/4 (15-18)

Вилијамс, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Марјановић на паркету. Тепић погађа на старту за три поена, после неколико неуспелих напада обе екипе. мачван је почео друго полувреме на позицији пет, а Партизан серијом 5-0 долази до предности, 41-40. Маркус Вилијамс сјајан, нова тројка. Нови поени Николе Калинића, седам за њега, 45-43 за Звезду. Павловић је ММА фаулом у контри, умало је и песницом ударио Калинића, зарадио техничку грешку, а на најбољи начин одговорио је маестрални Маркус Вилијамс! Нова тројка! Дангубић, Митровић, Калинић и Цирбес имају по три личне грешке у Звезди, Павловић и Ђумић у Партизану, док Милутинов има 4 фаула. Лазић феноменалан, a затим сјајна асистенција Вилијамса, закуцавање Калинића, Звезда на +10! Сјајни црвено-бели! Серија Звезде 8-0! Цирбес, каква рампа Андрићу! Мачван прекида Звездину серију. Цирбес враћа +10, са дистанце. партизан постиже лаке поене са бацања, Звезда форсира за три поена, без успеха. проблем за Звезду, одлични Цирбес је добио четврту личну грешку. Партизан је успоставио контролу над офанзивним скоком. Џенкииинс за три! Звезда враћа на плус 10, Маринковић враћа тројку за 58-51 на крају трећег периода.

Вилијамс 15п 6ас 3ск, Калинић 10п 6ск 2ас 4укл

4/4 (18-14)

Вилијамс,. Џенкинс, Дангубић, Митровић и Марјановић на паркету. Партизан опет на старту прави серију 5-0, па Дејан Радоњић тражи тајмаут. Срећом, Партизан одговара грешком на грешку Звезде, али после техничке грешке која је досуђена Калинићу, Партизан преко пенала долази до изједначења. Џенкинс погађа у контри, уз фаул, сигуран са пенала. Први поени Звезде у последњој четвртини. Одличан Џенкинс, после дефанзивног скока фаулиран у контри, затим погађа за три. Серија Џенкинса 6-0, 13 поена, за Звездиних плус 6. Тепић је узватио са три. Калинић није искористио два слободна бацања, Павловић погађа. Џенкинс сјајан! Постиже тројку, затим сјајан у контри! Све поене за Звезду у последњој четвртини  постиже Џенкинс! Мачван постиже тројку 11 секунди пре краја за 69-69! Митровић попгађа једно слободно бацање, али Калинић из одбојке погађа! Звезда води 72-69, Никола Калинић! 10 секунди до краја, Маринковић за продужетке… не погађа! Звезда води 2-0 у финалној серији!

Џенкинс 18п 5ск, Вилијамс 15п 6ас 3ск, Калинић 12п 9ск 6укл

03

Повезане вести

2 comments

josif јун 16, 2015 at 09:58

Nebih da mracim,cestitke momcima na novoj pobedi i odlucujucem koraku ka tituli koju cekamo 16 god.Mozda smo umorni,mozda iscrpljeni posle duge sezone ali neizostavni utisak da smob bar za klasu bolji od Partizana i da umesto toga da zatvaramo utakmice sa 10 tak razlike minimum mi ulazimo u dramaticne finise i nepotrebno unosimo nervozu,o treneeru kome cestitam na triploj kruni nebih previse,suvi kvalitet doneo trofeje,njegovo znanje skromno,potvrdjeno juce kad se lomila utakmnica niti jedna nacrtana akcija sem silovanje i sutevi sa distance pa sta bude.Jos jednom cestitke momcima.Pozz.MKD

Reply
vukasin јун 16, 2015 at 03:51

Bravo momci! Jos jednu i da zaokruzimo savrsenu sezonu. Bolje gotovo da nije moglo

Reply

Leave a Comment