Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звездин камп почиње са радом

Кошаркашки клуб Црвена звезда велику пажњу поклања раду са млађим селекцијама. О успешности тог рада најбоље сведочи податак да су црвено-бели ове сезоне објединили шампионске титуле у пионирској, кадетској и јуниорској конкуренцији. Сходно томе за летњи период осмишљен је веома модеран концепт рада који ће бити спровођен на Звездином кошаркашком кампу.

Летњи кошаркашки камп Црвене звезде почиње са радом 14. јуна и трајаће све до 11 јула. Због огромног интересовања и чињенице да су сви капацитети кампа на Златибору попуњени, Црвена звезда ће од 1. до 7. јула и у Врњачкој Бањи организовати једну смену кампа, а сви заинтересовани могу да резервишу своје место путем броја телефона 066325955 или преко мејл адресе abasta@kkcrvenazvezda.rs.

Основна новина је да ће Звездин камп од ове године бити селекциони, односно да ће сви кампери бити у прилици да изборе своје место у некој од такмичарских селекција Црвене звезде уколико то заслуже својим талентом и напорним радом. Камп на Златибору попримио је интернационални карактер с обзиром да ће угостити младе кошаркаше из Русије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Словеније, Исланда, а неколико наших дечака ће специјално због овог кампа доћи из Америке и Канаде.

zzzzzzzzzz1982188_955700551157508_3428259493883512055_n

Промотери кампа биће бивши прослављени репрезентативац Милан Гуровић, садашњи тренер ФМП-а, капитен Црвене звезде Лука Митровић и бивши првотимац црвено-белих Немања Недовић.

Имаћемо скоро 400 полазника који ће боравити на ове две локације где ће вредно тренирати под будним оком својих тренера. Оно што је веома битно је рећи да је цео камп организован од стране нашег кошаркашког клуба, а да је програм кампа рађен по најсавременијим методама. Креирали су га тренери који имају вишегодишње искуство у раду са најмлађима. Оно чиме се поносимо и чиме смо задовољни је податак да ће ове године камп бити селективног карактера, што значи да ће најталентованији играчи бити селектирани за такмичарске селекције Црвене звезде. Они ће од августа бити укључени у наш такмичарски програм и имаће прилику да буду чланови Црвене звезде у наредном периоду – истакао је директор црвено-белих пре него што се упустио у објашњавање појединости везаних за кошаркашки камп:

Главни део кампа се организује на Златибору, у смештајним капацитетима хотела „Браћа Секулић“ и „WaiTai“. Полазници кампа ће тренирати на отвореним теренима на Златибору, као и у спортским дворанама „WaiTai“ и спортској хали у Чајетини. Свако дете које буде учествовало на кампу неће водити рачуна само о тренинзима јер ће бити организован и низ других активности током дана: квизови знања, наградне игре, упознавања са кошаркашким правилима и дружење са промотерима кампа, Миланом Гуровићем и Луком Митровићем. Ту ће бити и Немања Недовић, као и још много гостију изненађења – како тренера и играча, али и познатих особа – најавио је Давор Ристовић, који је причао и о кампу који се организује у Врњачкој бањи:

Поред кампа на Златибору чији су капацитети попуњени за врло кратко време, биће организован камп и у Врњачкој бањи. Мислим да ћемо ове године направити врло добру базу за сезоне које су пред нама. Веома смо поносни на чињеницу што је камп међународног карактера. Свакодневно нам се јављају дечаци из читаве Европе са жељом да буду део наше приче. Поред великог броја дечака и девојчица које имамо у школи у Београду, почели смо да ширимо нашу причу са резултатима које постижемо на терену са првим тимом и млађим селекцијама. Мислимо да је то оно што је наша будућност – јасно је истакао Ристовић пре него што је додао:

Ове године смо камп организовали са нашим пријатељима из „Sport Vision“-а, који нам већ две године помажу у раду и са првим тимом и са млађим категоријама. Од њих смо добили посебну помоћ у организацији кошаркашког кампа због чега бих овим путем желео да им се захвалим. Такође, поред „Sport Vision“-а, ту је и ИДЕА која ће нам посебно помоћи око рада кампа у Врњачкој бањи. Ту су и наши стари пријатељи Дива и Ласта који ће директно учествовати у организацији оба кампа – захвалио се директор Црвене звезде Телеком компанијама које су подржале идеју црвено-белих.

zzzzzzzzzzz13062015-zvezdin-kamp-1

Бивши репрезентативац и прослављени кошаркаш, Милан Гуровић биће промотер на кошаркашком кампу. Гуровић ће пренети део свог богатог играчког искуства али и тренерског знања:

Част ми је што сам део овог пројекта. Могу да кажем да је организација на врхунском нивоу. Са моје стране, кад се вратим 25 година у назад, мало сам и љубоморан на данашње млађе нараштаје што имају прилику да учествују на оваквим манифестацијама, на оваквим камповима. Нисам пристрасан, али мислим да је Звездин кошаркаши камп убедљиво најбољи што потврђују и речи Давора Ристовића. Раније овакви кампови нису постојали, а на њима заиста има много тога да се научи. Имамо врхунске младе стручњаке који могу да покажу младим момцима прве, почетне кораке, али и да их можда направе бољим људима што је најбитније – истакао је тренер ФМП-а. Милан Гуровић и затим додао:

Битно је са ким раде ти млади момци, то је изузетно важна ставка. Мислим да су у правим рукама, да сигурно неће погрешити доласком на Звездин камп. Остало је на њима, колико ће да напредују. Морају да буду посвећени и максимално сконцентрисани. Али, пре свега треба да воле кошарку. Ако не волите превише кошарку, мале су вам шансе за већим успехом. Морате да дате 100 посто својих могућности – поручио је полазницима кампа легендарни кошаркаш.

zzzzzzzzz10403384_955700547824175_5703869045510504268_n

Још један од Звездаша који ће своје слободно време искористити како би помогао развоју најмлађих кошаркаша је и један од најбољи играча црвено-белих и репрезентативац Србије, Лука Митровић:

И мени је веома драго што имам прилику да будем промотер овог кошаркашког кампа. Такође ми је драго што је Црвена звезда преузела организацију кампова на Златибору и у Врњачкој бањи посебно због тога што сам ја имао прилике да присуствујем неколицини сличних кампова када сам почињао да се бавим кошарком. Са њих носим јако лепе успомене, пре свега због дружења са саиграчима и другарима, а наравно да се на њима и у кошаркашком смислу може много тога научити. И тада је долазило доста прослављених играча, који су деци преносили своја драгоцена искуства – рекао је Митровић и потом се осврнуо на услове рада које ће кампери имати на Златибору:

–  Као првотимац Црвене звезде имао сам прилику да два лета боравим на Златибору где смо радили део предсезонских припрема и могу да пренесем само све најбоље о условима, што кошаркашким, што климатским. Мислим да је Златибор право место за организацију једне овакве манифестације. Сигуран сам да ћемо се лепо дружити на кошаркашком кампу са малишанима и да ћемо сви заједно научити доста тога – истакао је млади кошаркаш пре него што се поново осврнуо на то колико је значајно што ће полазници кампа имати прилике да уче директно од својих идола:

За нас је много значило да нам потезе показује један Дејан Томашевић, или прослављени руски кошаркаш Сергеј Панов. Утисци се препричавају дуго после завршетка таквих кошаркашких кампова – закључио је Звездин капитен.

Повезане вести

1 comment

pera јун 14, 2015 at 14:45

Nemanja Nedović bi mogao ponovo da obuče Zvezdin dres i da radom sa Radonjom povrati svoj kvalitet i dominaciju. Iz toga bi dobili i mi i on.

Reply

Leave a Comment