Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Само је 1:0, ништа више од тога

Кошаркаши Црвене звезде стартовали су победом у финалној серији Супер лиге Србије против Партизана. Првак регионалне лиге је славио против браниоца титуле резултатом 78:64, а тренер Црвене звезде Дејан Радоњић свестан је да његов тим тек очекује велика борба у наредним сусретима, те с тога спушта лопту и не дозвољава било какву еуфорију и опуштање пред другу утакмицу финала.

– После много одиграних утакмица ове сезоне, ето, почео је и тај дуго очекивани плеј-оф и завршетак сезоне. Наравно да смо се спремали да максимално, колико је то могуће, после те огромне потрошње, колико је то могуће будемо на нивоу да одиграмо на начин на који смо градили резултат, који је до сада одличан ове сезоне. Знали смо да начин на који смо одиграли прошли меч против Партизана није оно што смо приказивали током сезоне. Идемо на то да буде апсолутно другачији. Од првог момента кренули смо да добром одбраном да градимо резултат. Партизан је био добар, Мачван је био одличан, погађао је из свих позиција у тренуцима када смо кренули да узимамо у наше руке одређене ствари и са тројкама је вратио све на почетне позиције. На старту другог дела поново су потребне ствари биле присутне на терену да би могли да очекујемо да ћемо на крају славити против, по мојој процени, одличног Партизана у овом моменту – за кратко је застао Радоњић, а онда наставио у истом стилу:

– Градили смо резултат поен по поен из добре одбране, на крају дошли до победе и ушли у ту серију са 1:0. Наравно да је добро што смо у позитивном амбијенту и што смо победом стартовали, али и те како знамо и имамо искуство, и од прошле сезоне, и од ове, да ово морамо одмах да заборавимо јер нас чека нови тежак дуел за пар дана, а сигурни смо да ће Партизан опет да буде добар и да ће велики квалитет који они поседују покушати да искористе пред својим навијачима да дођу до изједначења и да наравно наставе серију, а ми са јасним идејама како да дођемо до још једне победе и покушамо тако да уведемо серију у нашу корист. Знамо да плеј-оф неће бити лаган, да је Партизан велики противник и још једном напомињем да играмо против јединог првака државе и да је то поред свих осталих ствари један огроман мотив да се коначно деси промена, али знамо да треба да играмо јако добро, јако мотивисано, да покушамо поново да одиграмо добро у одбрани, да и тај напад добро функционише, да зауставимо тај њихов огроман квалитет и да се тако од меча до меча понашамо – истакао је стратег београдског клуба, након чега се захвалио верним навијачима:

– Захвалио бих се публици на сјајној атмосфери и на помоћи и подршци коју су нам вечерас пружили. Надам се да ће атмосфера бити квалитетна и на следећем дуелу, када Партизан има навијачку предност, да ће их њихови навијачи бодрити како их увек бодре, али да ћемо ми као што смо већ показали да можемо и у таквом амбијенту бити спремни, да ће играчи бити добри, да ће се сви понашати онако како треба, да на крају када је већ готов меч не долазимо у ситуацију да Дало покуша да повреди нашег Маркуса, већ да играмо спортски, све завршимо на најбољи могући начин и да тако дођемо до титуле првака. Ове сезоне ко буде бољи да му се честита и да тако завршимо ову напорну сезону за нас, наравно и за Партизан.

zzzzzzzzzzz11167964_927511033976460_1468759269945686943_n

Тренер актуелног шампиона АБА лиге и победника Купа Радивоја Кораћа је након тога упитан да ли би могао да прокоментарише изјаву Душка Вујошевића, који је рекао да је “скандалозна и непотребна судијска помоћ оваквој Звезди“:

– Ја нисам никад коментарисао изјаве, не само колега већ било ког другог, тако да ћу остати на том путу и да се нећу променити – био је кратак и јасан Дејан Радоњић, који својим господским манирима никада није желео да се спушта на ниво који не приличи једном спортском раднику.

О здравственом билтену Јовића и Марјановића тренер црвено-белих није у овом тренутку могао да прецизира да ли ће бити потпуно спремни за следећи дуел:

– Па, видећемо. Надам се да код Бобија неће бити погоршања, а код Стефана од дана до дана. Свакако да сваки дан паузе носи могућност побољшања, али у овом тренутку ја не могу да дам гаранцију. Можда на сам дан утакмице. Од прилике је таква ситуација, бар на основу онога што смо имали читаве године, јер је он због истих ствари паузирао више пута и у више наврата.

Радоњић је затим упитан да прокоментарише велику минутажу Цирбеса, а на питање да ли је ово била кључна победа у серији без дилеме je одговорио:

– Мислим да је ово само 1:0 и да ту нема никаквог победника. Ми у стручном штабу и играчи не размишљамо тако, јер је то нереално размишљање. Играмо против Партизана, 1:0 је само, тако да је добро што смо повели, ништа више од тога. У оквирима планираног се десила минутажа Цирбеса и Бобија у односу на ситуацију која је била. Буквално можда један минут разлике само, од тога што смо имали као идеју и жељу да би изнели ову ситуацију која је била врло тешка за нас – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

1 comment

pera јун 13, 2015 at 10:40

Bravo iako nisam zadovoljan partijom. Mi možemo mnogo bolje i u napadu i u odbrani. Pogotovu na odbijene lopte, na zagradjivanju i smešno sporom Mačvanu puštajući ga da šutira bez ometanja. Luka je ponovo odigrao ispod svog nivoa a znao je ovog hvalisavca da strpa u džep nabijajući mu komplekse. Ne razumem kad je čovek na trojci i uvek je puca jer nema ni snage ni znanja da ode do koša mi mu ostavimo prostor da šutira kao na treningu. Pa taj Mačvan jedino ima tu trojku i ništa više za četvorku koju igra. Mora Luka da mu pridje na kapicu i bliže telu. Branko Lazić odličan pokazao je takodje hvalisavcu Pavloviću kako se igra ozbiljna košarka. Pavlovića treba pustati da šutira kao i Milosavljevića ali ih treba stisnuti prva dva minuta da maše. Posle toga igraju za protivnika.

Reply

Leave a Comment