Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда срушила Партизан у паклу Пионира и направила први корак ка титули!

Црвена звезда савладала је Партизан у првој утакмици финала плеј-офа КЛС, резултатом 78:64!

Утакмица је одиграна у врло тешким условима, посебно последња четвртина, јер је у хали било практично као у сауни, посебно након упаљене бакље на Д трибини средином трећег периода. 

Гости су парирали нашем тиму нешто више од једног полувремена, све до резултата 45:42, након чега је уследила серија Звезде, за +10, потом, +11… Партизан се једном вратио, пришао на -6, али је то било све. Звезда је имала максималних +14 и прилику да буде још убедљивија, али је Вилијамс био непрецизан са линије пенала.

Фантастичан је био Цирбес, коме су се придружили Митровић и Џенкинс у финишу, за врло битан корак у борби за титулу! Мачван је био сјајан у гостујућем тиму, али није могао сам против неколико расположених Звездиних играча.

Мечу је присуствовали много „познатих“ Звездаша. 

ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА КЛС

Црвена звезда Телеком – Партизан Нис 78:64 (17:19, 18:15, 19:10, 24:20)

Хала Пионир

Гледалаца: 5 589

Судије: Белошевић, Јовчић, Николић

Црвена звезда: Вилијамс 11п, 3ск, 8ас, Ребић, Дангубић 8п, 6ск, Митровић 14п, 8ск, Лазић 4, Блажич, Калинић 5, Марјановић 5п, 3ск, Каплановић, Тејић, Џенкинс 14, Цирбес 17п, 5ск. Тренер: Радоњић

Партизан: Павловић 2, Тепић 9, Маринковић 4, Дало 7, Милутинов 4, Милосављевић 10, Мачван 24п, 14ск, Ђумић, Андрић 2, Милутиновић, Глишић, Безбрадица 2. Тренер: Вујошевић

Након првог полувремена, Звезда је дошла до минималне предности. Партизан је водио практично од самог почетка утакмице, све до резултата 22:26, када су Дангубић, Цирбес и Вилијамс погађали, за серију 7:0 и 29:26. Прекинуо ју је Мачван на тренутак, али је наш тим поново везао неколико добрих напада и стигао и до максималних +5 (33:28). Ипак, Мачван је погодио две везане тројке и смањио заостатак свог тима пола коша. На полувремену су црвено-бели имали пола коша предности (35:34).

Тренер гостију добио је само техничку грешку након уласка на паркет и претњи судији Белошевићу, током прве четвртине. Цирбес је одлично мењао Марјановића, који је ровит (играо мање од пет минута у првом делу), и био најзапаженији појединац у дресу нашег тима, са 12 поена.

Поред њега, Вилијамс је убацио 6 поена, уз 5 асистенција, Дангубић 5, а Џенкинс 4 коша.

У трећем периоду, Звезда је одиграла одлично, посебно дефанзивно, а посебно су се истакли Џенкинс, Дангубић и Лазић, који је и завршио овај период закуцавањем, за максималну предност Звезде, 54:44. Павловић је на другој страни само штетио свом тиму, а Мачван практично сам водио своју екипу током читаве утакмице. Звезда је дошла до +11 почетком четвртог периода, имала и напад, али га није искористила, па су гости успели да се врате у утакмицу са пет везаних поена. Ипак, наш тим је подигао ритам у наставку и поново вратио +10 у неколико наврата. Виђен је и велики број прекида у последњој четвртини, због огромне влаге у хали, па су играчи често падали на паркету, клизајући се. Мачван је у једном тренутку изашао са паркета због повреде. Калинић је у финишу, на +12, добио и трећу техничку грешку у последње четири утакмице. Звезда је у финишу подизала предност, пре свега преко Џенкинса и Митровића и дошла рутински до тријумфа.

ТОК МЕЧА

4/4 (24:20)

Звезда није дала противнику да се приближи у првих неколико минута последњег периода и одржавала је предност од десетак поена у тим тренуцима. Лука Митровић је имао два пенала, за максималних +11, на 07:47 пре краја утакмице и погодио их је. Уз то, клупа гостију је добила техничку грешку. Вилијамс је покушао за +14, али није погодио, да би Партизан везао пет поена и вратио се у меч на 06:37 пре краја. Након тога, постигли су црвено-бели три везана поена и дошли до солидних +9 још једном. До краја, наш тим је ишао и на +14 и рутински привео меч крају!

3/4 (19:10)

Звезда је боље отворила друго полувреме и одличним потезима сјајног Цирбеса дошла до +5 (39:34), а гости нису погодили готово три минута. Црно-бели су тек након четири минута поентирали у трећој четвртини. Мачван је практично сам вукао своју екипу, од почетка утакмице. Звезда је током треће четвртине константно одржавала предност од пет поена. Павловић, који је играчки „урнисао“ госте, при резултату 47:42 добија техничку грешку, али Звезда није успела да материјализује то поенима. Међутим, Дангубић је донео свом тиму +8 тројком одмах затим. До краја, сјајно је пробио Лазић и закуцао, за максималних +10 (54:44). Тим резултатом завршен је трећи период.

2/4 (18:15)

Погодио је Дало на почетку другог дела и то је било све што смо видели у више од два минута игре, све до поена Марјановића уз фаул Милутинова, па је Звезда смањила на пола коша заостатка. Партизан у константном вођству током друге четвртине. Дангубић је промашио закуцавање за вођство, али је погодио Маркус Вилијамс, за 27:26. Звезда је направила серију 7:0, за 29:26, а прекинуо ју је Мачван, који је погодио две тројке у финишу полувремена и смањио заостатак Партизана на пола коша.

1/4 (17:19)

Звезда је почела без Бобија, па је Вујошевић заменио Ђумића Милутиновим већ након 19 секунди. Меч је почео Павловићевим ударцем Лазића у нападу, да би и Звездин кошаркаш одмах потом добио фаул у нападу.

Гости су повели поенима Мачвана, а прве поене за  Звезду постигао је Митровић, ван линије 6,75. Звезда је дошла до максималних +4 након техничке грешке Вујошевићу, који је ушао у терен и претио судијама. Tепић и Милосављевић серијом од 7:0 за нешто више од једног минута донели су свом тиму +3 (13:16). До краја прве четвртине, погађао је Џенкинс, а овај период завршен вођством гостију 19:17.

Најава утакмице

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана играју вечерас 10. вечити дерби у овој сезони. Наш тим има дупло више тријумфа, шест, али се чини да ће евентуална три у овом финалу бити од значаја какав су имали и они у полуфиналу АБА лиге. Улог је титула шампиона Србије! Црвена звезда је чека од краја прошлог века, Партизан је осваја више од деценије.

IMG_8574

Чини се да је дошло време да се улоге замене!

Да ли ће тако бити, видећемо у Пиониру вечерас и у наредних неколико утакмица (надамо се две)…

У хали су Милош Нинковић, Никола Вучевић, Филип Ђорђевић, Вук Радивојевић, Ранко Жеравица, Иван Бекјарев…

IMG_8593

Повезане вести

2 comments

Mississauga јун 13, 2015 at 00:35

I kada pobedjujemo moramo uvideti koje su nam slabe „tacke“ , i u “ hodu“ ih moramo eliminisati.
Nasa najslabija je Radonja !!!

Reply
Mississauga јун 13, 2015 at 00:27

Uvek se mucimo sa ovim „raspalim patlidzanom “ , a realno bi bilo da brisemo pod Pionira sa njima.
A sve zahvaljujuci , jos uvek (na zalost) nasem treneru Radonji koji je pokazao po ko zna koji put kako je to biti ne sposoban !

Reply

Leave a Comment