Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Надам се да ћемо бити у комплетном саставу

Последње коло Супер лиге Србије на програму је у четвртак. Кошаркаши Црвене звезде Телеком од 21 сат у Пиониру играју дерби меч са Партизаном. Занимљиво је истаћи да ће ово бити девети међусобни дуел вечитих ривала ове сезоне, а црвено-бели су уписали чак шест победа.

С обзиром да је Звезда лидер на табели са максималним учинком од 13 победа из исто толико мечева, да би заузела прво место пред старт плеј-офа и обезбедила предност домаћег терена себи може да дозволи луксуз и да у овом мечу буде поражена до 16 поена разлике. Такав статус Звезда је изборила тријумфом у првом суперлигашком дуелу када су црвено-бели славили резултатом 92:76. Међутим, по речима тренера Дејана Радоњића о томе нико од играча и чланова стручног штаба ни не размишља, већ су сви фокусирани да пруже још једну добру партију и остваре победу.

Имамо да одиграмо још један меч у Суперлиги пре почетка плеј-офа, и то дуел са вечитим ривалом Партизаном. То ће нам бити девети меч ове сезоне, што је интересантно пошто смо прошле сезоне одиграли укупно осам. Треба рећи да Партизан изгледа значајно квалитетније у овом тренутку, у односу на први дуел у Суперлиги. То није само због повратка Саше Павловића после паузе, када је свој квалитет приказао већ у дуелу против Мега Лекса, већ и свих игара Партизана у последње време. Не треба посебно апострофирати чињеницу да се игра против Партизана који је једини првак Србије, који има толико играча који су већ освајали ову титулу – застао је Радоњић и потом наставио:

Јако смо свесни њиховог квалитета, вредности и жеље да они на крају буду на првом месту у плеј-офу. Утакмица има такмичарски значај и има специфичну тежину, као и сваки дуел. Наша је жеља да одиграмо добар меч иако имамо доста проблема са неспремним играчима, са лакшим и мало другачијим повредама. Надам се да ћемо бити што комплетнији, али јако је тешко рећи каква ће ситуација бити. Мораћемо да сачекамо сам почетак дуела да бисмо могли да видимо са ким ћемо моћи да располажемо – констатовао је Радоњић, који је од новинара упитан да ли је Звезда растерећена пред овај вечити дерби:

Мислим да нико од нас нема право да буде растерећен када се игра за прво место и када се игра против Партизана. Неће победа доћи самом нашом појавом на терену, морамо да будемо добри и сконцентрисани како бисмо могли да парирамо Партизану и да на крају победимо.Мишљења сам да треба у дуел ући тако да пружимо добру партију, да пробамо да будемо бољи од Партизана и да славимо. Не размишљамо на други начин јер желимо да у плеј-оф уђемо у доброј атмосфери, са прве позиције и са победом из овог меча – јасно је рекао тренер црвено-белих пре него што се поново вратио на повреде и оптерећења које имају поједини играчи:

Ту сам пре свега мислио на оне који су у протеклим дуелима паузирали због оптерећења: Митровић, Џенкинс и Јовић. Неко више, неко мање, са кратким периодом покушаја да се не само одморе већ и рехабилитују. Видећемо кроз тренинге до самог меча каква је ситуација, надам се да се неће погоршати до сутра. Не заборавите, ово ће нам бити 75. меч у сезони. Прошле године смо имали 72, и то је јако пуно, а имамо још доста да одиграмо. Ту су још и путовања због којих долази до оптерећења. Немамо озбиљније повређених, битно је да имамо играче на располагању. Играћемо у четвртак, па у суботу, па у понедељак, све тешке мечеве. Потребан нам је сваки играч, потребна нам је наша ротација по којој смо препознати ове сезоне. Уз помоћ ње смо користили квалитет, избацивали индивидуални потенцијал кроз такву игру. Надам се да ћемо сутра бити у пуном саставу, иако ће бити играча који нису скроз спремни за дуел – истакао је Радоњић који је затим упитан да прокоментарише чињеницу да се у јавности створила слика да су кошаркаши Црвене звезде Телеком апсолутни фаворити првенства:

Мање-више то се дешава не само ове сезоне, него и свих ових претходних година од када сам ја ту, а и раније се тако нешто дешавало. Прави се амбијент који ове године додуше добија већу тежину због игара и резултата које смо показали. Али, видело се и у ранијим дуелима да то тешко може да утиче на нас до те мере да не будемо довољно добри и да не остваримо наше жеље. Не прија постојање таквог притиска, али свесни смо да такву врсту оптерећења морамо да носимо. Она по мени није толико битна, битно је оно што смо досада показали на терену и битно је да поново то радимо до краја. Битно је да кроз однос какав смо имали до сада пружамо најбоље могуће партије до краја првенства – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment