Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

22 играча на ширим списковима репрезентација

Мушке репрезентативне селекције наше земље овог лета учествоваће на неколико веома значајних такмичења. Кадетска (до 16 година), јуниорска (до 18 година), млада (до 20 година) и сениорска репрезентација играће на европским првенствима, селекција до 19 година учествоваће на Светском првенству на Криту, док универзитетску репрезентацију очекује учешће на летњој Универзијади у Јужној Кореји.

Оно што служи за понос Црвеној звезди је чињеница да се чак 22 њена играча налазе на ширим списковима свих репрезентативних селекција. Ако се у обзир узме и развојни тим црвено-белих, односно ФМП, долази се до импозантне бројке од чак 33 играча (22 Црвена звезда и 11 ФМП). Посебно је интересантно истаћи да чак шесторица кошаркаша фигурирају као потенцијални репрезентативци у две селекције.

За дрес са државним грбом овог лета конкуришу:  Милош Стајчић, Алекса Ускоковић, Вук Ђорђевић, Далибор Вучковић, Зоран Пауновић, Филип Видачић, Никола Ћурчић (кадетска репрезентација), Стефан Кенић, Давид Миладиновић, Никола Поповић, Александар Аранитовић, Алекса Раданов, Матија Радовић, Бориша Симанић (јуниорска репрезентација), Данило Остојић, Марко Радовановић, Стефан Лазаревић Илија Ђоковић, Војислав Стојановић, Никола Ракићевић (селекција до 19 година), Марко Тејић, Никола Ребић, Ђорђе Каплановић, Марко Гудурић, Драган Апић, Дејан Давидовац (млада репрезентација), Огњен Добрић, Страхиња Мићовић (универзитетска репрезентација) и Бобан Марјановић, Лука Митровић, Никола Калинић, Стефан Јовић, Немања Дангубић (сениорска репрезентација).

Црвена звезда је ове сезоне објединила титуле у свим млађим селекцијама пошто су пионири, кадети и јуниори постали прваци државе. Први тим је већ освојио два трофеја у Купу Радивоја Кораћа и АБА лиги, а предстоји му борба и за трећи у Супер лиги Србије. Све то указује на чињеницу да су не само остварени врхунски такмичарски резултати већ и да се у комплетном погону Црвене звезде развијају веома талентовани и квалитетни кошаркаши који ће овог лета представљати срж свих репрезентативних селекција.

Повезане вести

Leave a Comment