Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошаркаРегионална лига

Uroš Nikolić: „Biće bolje…“

Uroš Nikolić

Najiskusniji u ovosezonskom „vrtiću sa Malog Kalemegdana“ Uroš Nikolić u kratkom intervjuu dnevnom listu „Sportski žurnal“ izneo je impresije nakon poraza u Češkoj. Intervju prenosimo u celosti:

Skoro ceo tim KK Crvene Zvezde je u Češkoj imao priliku da debituje u NLB ligi. Oni su najmlađi tim u ligi i od njih niko ne očekuje neke rezultate, ali treba se osvrnuti na njihovu igru i eventualno pokušati da se pokrpe nedostaci.

Mnogo su lopti “Zvezdini klinci“ izgubili, čak 17, dali su Nimbruku dosta lakih poena, ali i skok im nije išao. Neki čak kažu i da borbenost nije bila kako treba.

“Moramo biti mnogo bolji. Agresivnost, borbenost, energija, trčanje…Sve to mora biti na nivou. Verujem da ćemo napredovati“, kaže najefikasniji igrač Zvezde na toj utakmici sa 19 poena, Uroš Nikolić.

Crveno-beli su “nadskočeni“ (27-41), a mladi igrač kao uzrok toga navodi slabiju koncentraciju.

“Od početka smo bili u grču. Odlični Česi su to znali da kazne. Iskusniji su od nas, u  formi su. Već su igrali kvalifikacije za Evroligu. Delovali smo sporo. Prvo treba da poboljšamo koncentraciju. Sve je ovo za mene i većinu novo. Biće dosta iznenađenja ove sezone“, kaže Kragujevčanin, koji je prošlu sezonu proveo u Krki iz Slovenije i osvojio tamošnji šampionat.

Повезане вести