Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мијаиловић: Гроф се сагињати неће, да ми каже да стрељам неког одмах бих то урадио!

Одјекнула је вест данас да је Гроф Божовић нови тренер Црвене звезде и да је дугогодишња, обострана жеља испуњена на највећи дан Звездине историје. Никола Мијаиловић, бивши капитен Црвене звезде, који је сарађивао са Грофом Божовићем у Амкару је за Mozzartsport изнео низ суперлатива о свом бившем тренеру. Мини интервју преносимо у целости.

Питате ме какав је Гроф тренер? Знате, о врлинама и манама људи много говоре њихови надимци. А када за неког кажу да је Гроф јасно је да је Црвена звезда за тренера добила великог човека. Нећу да испада да се шлихтам некоме, јер нисам такав човек, али са Божовићем сам имао импресивну сарадњу у руском Амкару. Пре свега реч је о великом психологу.

Бивши штопер Црвене звезде имао је сјајне резултате у Борцу из Чачка пре него што је почео инострану одисеју. У трофејној ризници има освојен Куп Русије, али Мијаиловић апострофира његов рад у Амкару.

Форсира тоталну офанзиву. Пази, ми смо се борили за опстанак, било је у лиги екипа која су много јаче од нас, али Амкар је играо као да нам је гол на центру. Дакле, последња линија је морала да стоји баш високо. Дуго сам у том клубу играо задњег везног, али ме је Гроф вратио на бека. Кажем вам да је психолог, зна да „купи“ играче, зна са људима. Да ми сад каже иди и стрељај неког због мене, ја бих то урадио. То је обострани однос.

Мијаиловић је и данас често у контакту са новим тренером Црвене звезде.

Знам да има проблема са кичмом, да га боле леђа. Желим му, пре свега, здравље, и да га срећа прати. Само напишите слободно: иако Грофа боле леђа он се сагињати неће.

Асоцијација искусног левог бека је сасвим јасна: Божовић као ауторитативан тренер неће да дозволи да му се било ко меша у састављање тима.

Да се неко Грофу меша у посао… Ево баш сте ме насмејали, па такав се није родио. Видим сад како се хвале да су га довели, али појединци из управе Звезде не могу са њим да седну за исти сто.

Претходних осам година Божовић је радио у уређеним клубовима. Сада га чека нова, и непозната ситуација. Није тајна да су неки од бивших тренера Црвене звезде морали финансијски да помажу првотимце.

Не брините за то. Даваће он свој новац ако је потребно. Џентлмен и галантан човек као он се рађа. Исто тако шеф Божовић ће да води играче на ручак уколико буду били гладни.

За крај Мијаиловић је имао још једну поруку.

Толико о Грофу, а наредних дана ћу о доктору, алудирао је Мијаиловић на Звездана Терзића.

Повезане вести

1 comment

Anonymous мај 29, 2015 at 17:15

Deda Johny i njegove teorije…

Reply

Leave a Comment