Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Звездине атлетичарке овог викенда наступају у Купу шампиона

Атлетичарке Црвене звезде представљаће Србију као националне шампионке на такмичењу Купа шампиона Б групе у словачкој Дубници над Вахом 30. и 31. маја.

Иако је прошле године било најављивано да ће румунска такмичарка у скоку у даљ Алина Ротару појачати црвено-беле у Купу шампиона, то се ипак није десило, а у тиму неће бити ни вицешампионке Европе у бацању копља и капитена Татјане Јелаче-Мирковић због трудноће и повреде коју је вукла дужи временски период.

Са њих две Звезда би била неупоредиво јача, али ће и остале девојке на челу са најискуснијима Драганом Томашевић (појачање из Сирмијума) и Тамаром Салашки покушати да донесу што више бодова Звезди и уколико се укаже прилика изборе пласман у елитну групу.

Звезду ће у Словачкој представљати: Милана Тирнанић (100 м), Маја Ћирић (200 метара и 400 препоне), Тамара Салашки (400 м), Владана Гаврановић (800 м), Милица Голубовић (1500 м), Дајана Петковић (3000 м), Невена Јовановић (5000 м), Ивана Петковић (100 м препоне), Биљана Цвијановић (3000 м стипл), Марија Грујић (скок у вис), Љиљана Делић (скок у даљ), Ивана Огњановић (троскок), Тамара Моравчевић (скок мотком), Драгана Томашевић (бацање кугле и диска), Дина Ћосић (бацање копља), Александра Ивановић (бацање кладива).

Штафету Црвене звезде на 4х100 метара чиниће су Ивана Огњановић, Тамара Дамјановић, Милана Тирнанић и Ивана Петковић, док ће на 4х100 метара наступити Маја Ћирић, Тамара Салашки, Исидора Зоњић и Владана Гаврановић, а резерва је Наташа Петровић.

Ривали Црвене звезде су Макаби Ришон (Израел), ЦАБВ (Белгија), Јиваскилан (Финска), Козма (Литванија), Пиза (Белгија), Кладивар (Цеље), Североисточни регион (Румунија), Дукла Бањска Бистрица (Словачка) и домаћин Спарта из Дубнице (Словачка), која ће се такмичити ван конкуренције. Пласман у елитни ранг избориће две најбоље екипе, а Звезда по резултатима својих такмичарки заузима четврто место у овом друштву.

Црвено-белом тиму желимо пуно среће на такмичењу у Словачкој.

Повезане вести

Leave a Comment