Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Меч сезоне за црвено-беле

Рукометаши Црвене звезде затварају сезону утакмицом против Пожаревца у којој немају права на кикс. Меч 10. кола плеј-аута Супер лиге Србије игра се у суботу од 19 часова у Спортско-рекреативном центру Шумице.

После бројних повреда важних играча које су довеле до већег броја пораза на гостовањима у шампионату, екипа Ненада Перуничића мора да јуриша на победу у последњем колу како не би себе довела у ситуацију да други клубови кроје судбину екипе из Љутице Богдана.Тријумф против Пожаревца би Звезди осигурао опстанак, а и реми би био прихватљив у случају да црвено-бели заврше са истим бројем бодова као и Железничар од кога имају бољи међусобни скор. Међутим, уколико више екипа буде у кругу са Звездом, може свашта да се деси, али комбинација је много. Због тога је победа над Пожаревљанима императив за Звезду, која ове сезоне игра неупоредиво боље на свом терену него у гостима.

Све утакмице последњег 10. кола плеј-аута почињу у 19 часова, а остали парови су Колубара – Железничар и Рудар – Планинка. Пред финиш сезоне Црвена звезда, Пожаревац, Рудар и Планинка имају по 23 бода, Железничар је сакупио 22, а Колубара је без бодова. Из лиге ће испасти два клуба са најмањим бројем бодова.

Црвено-бели ове сезоне имају негативан скор против Пожаревца. Након победе у 1. колу Супер лиге од 29:26 у Београду на самом почетку шампионата, Звезда је следеће две утакмице изгубила на гостовањима у Пожаревцу и то са 27:29 у 10. колу Супер лиге, а затим и 26:31 у 5. колу плеј-аута.

Због велике важности утакмице и квалитета ривала, чета Ненада Перуничића мора да пружи свој тренутни максимум како би се све завршило на најлепши могући начин. Неће им бити лако, јер ће на другој страни бити рукометни зналци попут Милоша Тице, Марка Перовића, Марка Чаваљуге, Стефана Алчаковића, Милана Жегарца и осталих, али и Звезда има јаке адуте у Ненаду Перуничићу, Виктору Матичићу, Дејану Бабићу, Александру Драгутиновићу, Владимиру Цупари, Младену Ивановићу и друштву.

Подршка навијача Звезди је потребнија него икад. Екипа ношена њиховим бодрењем имала би додатну снагу да изгура још ову утакмицу у сезони, а нема разлога да присталице трофејног клуба не испуне Шумице у великом броју обзиром да је фудбалска сезона завршена, а кошаркаши играју дан раније.

                                        Црвена звезда – Пожаревац

                                 10. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                                Субота, 30. мај 2015.

                                СРЦ Шумице – Београд, 19:00 часова

Повезане вести

1 comment

dex мај 30, 2015 at 21:13

pa dobro bre admini zar ne mozete da date bilo koju vest o utakmici koja nam zivot znaci

Reply

Leave a Comment