Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

ФМП у Железнику дочекује Звезду, Блажич очекује победу

Кошаркаши Црвене звезде у петак од 20 сати у дворани у Железнику против ФМП-а играће већ четврту утакмицу у само седам дана. Улаз у халу за меч 12. кола Супер лиге Србије између „Пантера“ и црвено-белих биће бесплатан.

Црвена звезда Телеком једини је непоражени тим досадашњег тока домаћег шампионата, а изабраници тренера Дејана Радоњића забележили су 11. узастопних победа. Треба истаћи да је ово најбољи старт црвено-белих у домаћем шампионату у исторји, а нема сумње да ће црвено-бели учинити све да се и из Железника врате тријумфално:

У прошлом колу против Константина смо имали заиста изванредан приступ. Ниједног тренутка нисмо потценили противника од кога смо објективно квалитетнији и као последица свега уследио је веома убедљив тријумф. Играли смо веома ангажовано свих 40 минута и такав однос према игри мораћемо да поновимо и у дуелу са ФМП-ом – почиње причу Јака Блажич и додаје:

ФМП има веома млад и врло талентован тим. Краси их брза игра са доста шутева за три поена и ако их крене шут могу да буду веома незгодни. Зато ћемо морати да будемо веома чврсти и покретљиви у одбрани како им не бисмо дозволили отверене шутеве. Играју веома борбено, а на такву њихову игру мораћемо да одговоримо нашом још већом агресијом. И у овом мечу имамо улогу фаворита, потрудићемо се да је оправдамо и забележимо још једну победу – истиче Блажич.

Тренер Радоњић је у последњих неколико дана истицао да има ровитих играча, у претходна два меча одмарао је Џенкинса и Јовића, али је ротацијом свих 12 играча успевао да сачува свежину у пакленом ритму утакмица:

Финиш сезоне се полако ближи. На добром смо путу да заржимо прво место до краја лигашког дела такмичења што ће нам омогућити предност домаћег терена у плеј-офу. То је био наш циљ и даћемо све од себе да га остваримо – закључио је Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment