Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Огњен Короман и млађи кадети пред медијима

У уторак, 26. маја, медијима су се обратили победници турнира пријатељства који је по други пут одржан у Бијељини.

Млађи кадети Црвене звезде предвођени тренером Огњеном Короманом, забележили су све победе, укупно пет, на турниру, од којих су најзначајније оне у полуфиналу против Динама (1:0), и наравно финалу против Војводина (1:0).

Мислим да смо остварили леп резултат. Ово је велики успех за ову генерацију, и још већа обавеза за све нас у омладинском погону. Поносан сам што сам део Црвене звезде и што сам тренер ових дечака. Желео бих да се захвалим свима који су учествовали на турниру. Такође, захвалио бих се пре свега мојим играчима које тренирам. Показали су карактер, квалитет, велики потенцијал, и мислим да клуб у наредном периоду може озбиљно да рачуна на њих. Хтео бих да се захвалим и Марку Митровићу, мом претходнику који је тренирао ову генерацију пре мене и који је селектирао ову екипу. Ово је такође успех и Владимира Петровића Пижона који је такође учествовао у селектирању екипе. Ја им се од срца захваљујем. Такође сам захвалан и мојим сарадницима Марку Томићу и Михајлу Рајковићу, и они су део овог тима. Турнир је један од најјачих у региону. Показали смо да смо најбоља и најталентованија екипа у региону, и ово нам је обавеза више да кренемо у још жешћи рад. Као тренер могу да обећам да ћемо још јаче радити и да ћемо пружати још веће и боље резултате – рекао је Короман.

Фудбалери који су остварили овај велики успех су:

Сићовић Милосав, Милуновић Немања, Максић Филип, Мудраговић Стефан, Николић Ј. Милош, Мусић Никола, Вукмановић Немања, Костић Урош, Бељић Саша, Томашевић Немања, Терзић Алекса, Ракић Слађан, Ђекић Владан, Галечић Федор, Јокић Ранко, Николић З. Милош, Јовељић Дејан, Гачић Петар, Михајловић Стефан и Ковач Стефан.

Капитен екипе, Милош З. Николић, истакао је да је поносан на своје саиграче јер је овај турнир учинио да сви схвате да су права екипа.

Такође бих желео да се захвалим својим саиграчима, јер смо освојили турнир и показали да смо права екипа. Карактер који до сада нисмо показивали овога пута јесмо јер смо осетили важност турнира. Свака утакмица је била тешка на свој начин. Прва је била тешка јер смо морали да се прилагодимо свему, а само првопласирана екипа је ишла у полуфинале. Најтежа утакмица је дефинитивно била против Динама, рано смо дали гол па смо имали много муке да сачувамо резултат, али показали смо велику жељу и нисмо допустили да примимо гол, те смо сачували победу – речи су Милоша Николића.

Присутнима се обратио и голман генерације рођене 1999. године, Владан Ђекић.

Хвала на честиткама, а и ја бих честитао момцима на показаном карактеру и на освојеном турниру. Заиста смо деловали као екипа како на терену, тако и ван њега. За мене је најтежа утакмица била против Динама. Код њихове гол шансе сам се оклизнуо и схватио сам да ћу ући у гол с лоптом у рукама уколико је не испустим. Све се дешавало у деловима секунде, и надао сам се да ћу поступити добро, и тако се испоставило – рекао је Ђекић, присећајући се ситуације из полуфиналне утакмице када је са саме гол линије избацио лопту у поље.

Још једном упућујемо честитике нашим млађим кадетима, уз најлепше жеље у наставку њихове црвено-беле будућности.

Повезане вести

Leave a Comment