Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Ђорђевића, Милијаша, Мрђе, Ђокића, Рашковића, Мркеле и Ожеговића, Куп су освојили Миливојевић, Младеновић и Каду

Такмичења у великој већини националних шампионата широм планете приводе се крају или су већ завршена, а наши некадашњи играчи настављају да тресу мреже и освајају трофеје. Стрелци су претходних дана били Филип Ђорђевић (Лацио), Ненад Милијаш (Хебеи), Драган Мрђа (Омија), Душан Ђокић и Миланко Рашковић (Земун), Андреј Мркела (Спартак) и Огњен Ожеговић (Борац), док је Лука Миливојевић освојио Куп са Олимпијакосом у Грчкој, Филип Младеновић са БАТЕ-ом у Белорусији, а Каду са Шерифом у Молдавији.

Италија

Серија А

Лацио – Рома 1:2

Небеско-плави су у градском дербију стигли до изједначења голом Филипа Ђорђевића после асистенције Мирослава Клосеа у 81. минуту, али је Француз Мапу Јанга-Мбива само четири минута касније донео тријумф Роми за освајање другог места и директан пласман у Лигу шампиона. Ђорђевић је ушао у игру од 76. минута уместо Маурија, док је његов саиграч Душан Баста одиграо цео меч за Лацио који је трећи на табели.

Милан – Торино 3:0

Никола Максимовић није играо за Торино, који је остао на деветој позицији и није успео да се дочепа пласмана у Лигу Европе. Стефан Ел Шарави је решио сусрет са два поготка.

Парма – Верона 2:2

Бошко Јанковић је био у тиму Вероне до 69. минута када га је заменио Хавијер Савиола, а Лука Тони је донео гостима бод изједначивши на 2:2 са два поготка. Са 21 поготком избио је на чело листе стрелаца, а Верона се пробила до 13. места коло пре краја.

Ђенова – Интер 3:2

Екипи Роберта Манћинија остала је само теоретска шанса за пласман у Лигу Европе, иако су два пута водили на гостовању у Ђенови. Немања Видић није био у протоколу неро-азура, док је Здравко Кузмановић још једном остао на клупи.

Палермо – Фиорентина 2:3

Ненад Томовић је одиграо целу утакмицу за госте из Фиренце, који су до друге узастопне победе стигли голом Маркоса Алонса у 78. минуту. Фиорентина је на петој позицији коло пре краја са 61 бодом.

Емполи – Сампдорија 1:1

Бод екипи Синише Михајловића на стадиону “Карло Кастелани“ донео је Самјуел Ето у 91. минуту. Сампдорија је на седмој позицији уочи последњег кола, а медији на Апенинима већ увелико брује да ће Михајловић од наредне сезоне предводити екипу Наполија.

Удинезе – Сасуоло 0:1

Тим Андрее Страмаћонија и његовог помоћника Дејана Станковића забележио је и трећи узастопни пораз, па је сада на 16. позицији, коју ће моћи да поправе у последњем колу против Каљарија, који је испао у нижи ранг.

Серија Б

Вићенца – Фрозиноне 2:1

Фрозиноне је такмичење завршио на другој позицији и следеће сезоне ће по први пут играти у Серији А. Урош Ћосић је пропустио меч последњег кола, а ове сезоне је одиграо 11 мечева за Фрозиноне и 12 за Пескару уз укупно седам жутих картона у првенству.

Карпи – Катанија 0:0

Катанија је изборила опстанак у другом рангу и сезону завршила на 15. месту. Филип Јанковић је пропустио и овај дуел, а ове сезоне је одиграо само осам сусрета у којима је четири пута био стартер и добио један жути картон.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Сандерленд 3:1

Немања Матић је у последњем колу одиграо цео меч за Челзи, зарадио жути картон у 82. минуту и асистирао Ремију код трећег поготка у 88. минуту. Матић је био међу најстандарднијим играчима Челзија ове сезоне са 36 одиграних мечева у којима је једном био стрелац уз 10 жутих картона, а екипа Жозеа Муриња је стигла до титуле са осам бодова предности у односу на Манчестер сити.

Манчестер сити – Саутемптон 2:0

Грађани су шестом узастопном победом завршили првенство на другој позицији са 79 бодова, док је Саутемптон на крају био седми са 60 бодова. Александар Коларов је забележио свих 90 минута за домаћи састав, док је Филип Ђуричић играо до 59. минута за госте. Коларов је на 21 утакмици у Премијер лиги ове сезоне постигао два гола. Почео је 16 утакмица у стартној постави и добио четири жута картона. Филип Ђуричић је од доласка из Мајнца забележио девет одиграних сусрета за Саутемптон (три од старта) и добио један жути картон.

Шпанија

Примера

Еибар – Кордоба 3:0

Пирова победа Еибара у последњем колу, коју је Дејан Лекић испратио са клупе. Завршили су такмичење са истим бројем бодова као Депортиво и Гранада, али су испали из лиге због слабијег учинка у међусобним сусретима. Лекић је одиграо 18 утакмица у Примери ове сезоне, али је само једном почео у стартној постави и за 354 минута у игри није успео да се упише у стрелце, а добио је и један жути картон. Кордоба је шампионат окончала на последњем месту и одавно се опростила од елите, а Александар Пантић је пропустио овај меч. Био је стандардан члан екипе ове сезоне и на 29 утакмица зарадио је шест жутих картона.

Француска

Лига 1

Тулуз – Ница 2:3

Тулуз је у прошлом колу изборио опстанак и сезону завршио на 17. позицији, тако да су Павле Нинков и Урош Спајић одмарали на клупи за резерве. Нинков је одиграо 21 утакмицу у шампионату ове сезоне уз један гол. У 15 сусрета је почео у стартној постави и добио један жути картон. Одиграо је и два меча за други тим Тулуза, док је Урош Спајић имао много проблема са повредама, па је одиграо 17 утакмица (све као стартер) уз један жути картон и такође забележио два меча за други тим.

Каен – Евијан 3:2

Евијан је прошлог викенда испао из лиге, а шампионат је завршио на 18. месту. Милош Нинковић је пропустио и сусрет последњег кола, а ове сезоне је одиграо 15 утакмица за Евијан (10 у стартној постави) уз два жута картона.

Лига 2

Анжер – Ним 3:0

Ним је окончао такмичење на 13. позицији, а Ненад Ковачевић није играо у последњем колу. Забележио је 15 утакмица за Ним ове сезоне (14 као стартер) уз четири жута картона. У другом делу сезоне није био стандардан, па је за други тим Нима уписао седам мечева.

Русија

Премијер лига

Локомотива Москва – Кубањ Краснодар 1:1

Немања Пејчиновић је одиграо цео меч за Локомотиву, која је до бода стигла голом Португалца Мануела Фернандеша у 87. минуту и померила се на шесто место коло пре краја.

ЦСКА Москва – Рубин Казањ 3:0

Благој Георгијев није био у саставу Рубина, који је убедљиво поражен у Москви, али ће освојити минимум пето место ове сезоне на коме се тренутно и налазе.

Португал

Примеира лига

Порто – Панафијел 2:0

Евандро је добио прилику од почетка другог полувремена уместо свог сународника Каземира, а Порто је победом завршио сезону на другом месту са три бода мање од Бенфике са којом ће наредне сезоне играти у Лиги шампиона. Евандро је одиграо 21 лигашки меч за Порто. Седам пута је био стартер, постигао један гол и добио два жута картона.

Холандија

Плеј-оф за Лигу Европе

Витесе – Цволе 1:1

Витесе је због победе од 2:1 у првом мечу изборио финале против Херенвена, а Урош Ђурђевић је провео меч на клупи, док Абиола Дауда није био у протоколу, као ни Ели Бабаљ на другој страни у Цволеу.

Белгија

Плеј-офа за пласман у Лигу Европе

Мехелен – Локерен 2:1

Александар Јанковић је стигао на корак од изласка на евро сцену са Мехеленом и то тријумфом против свог бившег клуба у двомечу. Одличне игре у другом делу сезоне донеле су Мехелену прилику да стигне до Лиге Европе, а последња препрека на том дугом путу је Шарлроа.

Бараж за опстанак

Ломел Јунајтед – Лирс 3:1

Бобан Бајковић је био на клупи на гостовању против Ломел Јунајтеда.

Грчка

Финале купа

Олимпијакос – Ксанти 3:1

Лука Миливојевић је после титуле првака освојио и Куп Грчке. Одиграо је цео меч за Олимпијакос, а голове су постигли Франко Хара у 45+1, Алехандро Домингез у 64. и Константинос Фуртунис у 80. минуту. Погодак за Ксанти дело је Пантелиса Капетаноса у 87. минуту.

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Мерсин 1:2

Без Душка Тошића Генчлербирлиги је доживео и трећи пораз у низу, али је остао на деветом месту коло пре краја.

Коња – Ризе 1:1

Јагош Вуковић је одиграо целу утакмицу за Коњу, која је до бода стигла у 92. минуту голом Бугарина Рангелова, па су задржали осмо место уочи последњих 90 минута.

Газијантеп – Ескишехир 3:2

Горан Чаушић је у гостујућем саставу одиграо цео меч и добио жути картон у надокнади изгубљеног времена, а његов тим није стигао заостатак од три гола и сада заузима 10. позицију.

Акхисар – Бурса 0:1

Бруно Мезенга је провео свих 90 минута у дресу Акхисара, али је екипа Роберта Карлоса још једном поражена, па је остала на 14. позицији.

1. Лига

Маниса – Гиресун 4:1

Маниса је још раније испала из лиге, па им овај тријумф ништа није значио. Никола Микић није био у протоколу, а Бранимир Субашић је остао на клупи домаћег тима. Микић је ове сезоне одиграо 27 утакмица (све од почетка) уз један погодак и чак 14 жутих картона. Субашић је на 30 сусрета (24 у стартној постави) постигао три гола и добио шест жутих и један црвени картон.

Шанлиурфа – Кајзери 2:3

Кајзери је трећом узастопном победом убедљиво освојио прво место у другом рангу и експресно се вратио у елиту. Срђан Мијаиловић је пропустио и овај меч, а ове сезоне је одиграо само седам утакмица за Кајзери уз два жута картона.

Швајцарска

Супер лига

Сион – Јанг Бојс 6:2

У мечу без такмичарског значаја за госте Милан Вилотић је добио жути картон у 42. минуту, а из игре је изашао у 58. минуту. Јанг Бојс је још раније обезбедио друго место и квалификације за Лигу шампиона.

Сент Гален – Арау 5:1

Огњен Мудрински још једном није био у екипи Арауа, а његов тим је овим поразом испао из лиге.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Печуј 3:0

Никола Трајковић је био на клупи, а његов Ђер се овом победом пробио на осмо место.

МТК – Халадаш 2:0

Шандор Торгеле је решио утакмицу са два поготка, а допринос победи пружио је и Драган Вукмир одигравши цео меч уз жути картон у 76. минуту.

Папа – Пакш 0:4

Катастрофалном серијом лоших резултата Папа је испала из лиге, а Милан Богуновић је одиграо цео меч у овом убедљивом неуспеху његовог тима.

Белорусија

Премијер лига

Витебск – Динамо Минск 0:0

Немања Николић је играо до 86. минута за Динамо, који је у серији без пораза и тренутно заузима пето место.

Финале купа

БАТЕ – Шахтјор Солигорск 4:1

Филип Младеновић је стигао до још једног трофеја са екипом из Борисова. БАТЕ је освојио Куп Белорусије, а некадашњи дефанзивац црвено-белих провео је свих 90 минута у игри.

Казахстан

Премијер лига

Шахтјор Караганди – Астана 0:4

Немања Максимовић је на припремама са Омладинском репрезентацијом Србије за Светско првенство на Новом Зеланду, па је пропустио овај меч, али су његови саиграчи забележили убедљиву победу на гостовању и тренутно држе друго место на табели.

Жетису – Каират 0:3

Ђорђе Деспотовић је одиграо цео меч за Жетису, али је његов тим остао на претпоследњем месту после четвртог узастопног пораза.

Атирау – Ордабаси 1:1

Милош Трифуновић је добио прилику у екипи Атирауа од 78. минута уместо Руслана Есатова, а до бода су стигли аутоголом Александра Симчевића у 90. минуту.

Молдавија

Финале купа

Шериф – Дачија Кишињев 3:2

Екипа Шерифа је освојила Куп Молдавије после продужетака голом Исмаила Исе у 110. минуту, а Каду је играо за победника до 70. минута.

Азербејџан

Премијер лига

Баку – Нефчи 0:0

Саша Стаменковић је поново на голу Нефчија. Успео је да сачува мрежу на утакмици против градског ривала, а добио је и жути картон у 35. минуту. Његов клуб је и даље четврти на табели.

Украјина

Премијер лига

Ворскла – Черноморец 2:0

Ворскла је наставила са сјајним партијама и стигла до шесте узастопне победе. Јован Маркоски је добио прилику са клупе од 81. минута уместо Андреја Ткачука, док је за госте Јован Крнета већ у трећем минуту зарадио жути картон, а у 40. минуту због повреде је уступио место Грузијцу Ђорђију Гадранију. Ворскла је пета, а Черноморец 11. на табели коло пре краја.

Кина

КСЛ

Шангај Шенћин – Тјанђин Теда 0:1

Ернан Баркос је одиграо целу утакмицу за госте. Није наставио своју голгетерску серију, али је Тјанђин стигао до друге узастопне победе и осме позиције на табели.

Лига 1

Хунан Ћингтао – Хебеи 1:2

Ненад Милијаш наставља да доминира у Кини. Овога пута је постигао гол из слободног ударца у 65. минуту, што је био његов седми погодак на 10 сусрета у дресу новог клуба, који је тренутно пети на табели. Лопта је добила неочекивану путању по голмана домаћих и завршила у мрежи, а погодак можете видети на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=Kp2wuHnxQk4

Јапан

Џеј лига

Шонан – Шимицу 4:0

Шимицу је без Дејана Јаковића забележио нови пораз у шампионату, па су сада на претпоследњем месту са 10 бодова.

Џеј 2 лига

Џеф Јунајтед – Гираванз Китакјушу 1:3

Гости су изненадили у Чиби, а Нејц Печник је за домаћи састав играо до 62. минута, док његов саиграч Такајуки Сузуки није био у тиму.

Гифу – Омија 0:5

Драган Мрђа је голом у 67. минуту поставио коначан резултат. Голгетер Црвене звезде из претходне сезоне ушао је у игру на полувремену и постигао свој пети гол у сезони за пробој на чело табеле. Гол Мрђе је на снимку у акцији од 2:04.

https://www.youtube.com/watch?v=FGTQIlv4Hyw

Мито Холихок – Кјото Санга 0:2

Милош Бајалица је остао на клупи, али је његов клуб прекинуо серију без тријумфа и стигао до 17. места на табели.

САД

МЛС – Западна конференција

ЛА Галакси – Хјустон 1:0

Луис Гаридо је играо за Хјустон до 54. минуту, када га је заменио Нејтан Старџис, а њихов тим је на осмом месту у Западној конференцији.

Мексико

Асенсо МХ – финале шампионата

Некакса – Дорадос 0:2

Дорадос је у реваншу славио на гостовању головима Раула Енрикеза и стигао до пехара, а Сегундо Кастиљо је одиграо цео меч за победнички састав уз жути картон који је добио у 20. минуту.

Перу

Примера – Апертура

Алијанца Лима – Универзитарио 1:0

Мигел Араухо је пропустио овај меч, а Карлос Пресијадо је донео три бода Алијанци у 60. минуту и прекид серије од два пораза.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Задар 2:0

Марко Мирић је играо за екипу из Копривнице до 85. минута, а у 63. минуту добио је жути картон. Славен коло пре краја заузима шесту позицију.

Ријека – Осијек 3:0

Ријечани нису имали попуста према гостима који се грчевито боре за опстанак. За домаће није играо Марко Вешовић, као ни Драгомир Вукобратовић за Осијек.

БиХ

Премијер лига

Витез – Сарајево 0:3

Још само 90 минута дели екипу Сарајева од шампионске титуле, а у победи против Витеза Иван Татомировић и Милош Стојчев одиграли су целу утакмицу.

Зрињски – Олимпик 2:0

Јадранко Богичевић није играо за госте из Сарајева у поразу против Зрињског, па је његов тим пао на шесто место.

Србија

Супер лига

Црвена звезда – Младост Лучани 3:1

Звезда је победом затворила лошу сезону, а цео меч за госте из Лучана одиграо је Немања Ахчин.

Спартак – Чукарички 1:0

Андреј Мркела је у 24. минуту био стрелац гола одлуке. Славољуб Срнић и Филип Стојковић ушли су у игру за госте од 61. минута, док је Драгољуб Срнић одиграо цео меч.

Јагодина – ОФК Београд 5:3

Никола Антић и Данијел Михајловић нису играли за Јагодину, као ни Златко Лишчевић и Богдан Планић за госте са Карабурме.

Борац – Партизан 3:3

Огњен Ожеговић је постигао први гол за Чачане у 25. минуту, а затим је асистирао код другог. Тако је сезону завршио са шест погодака у 12 сусрета за Борац и најбољи је стрелац екипе.

Војводина – Раднички Крагујевац 3:1

Нино Пекарић је одиграо цео меч у дресу Војводине и добио жути картон у 84. минуту због расправе са судијом. Његов саиграч Иван Рогач такође је провео свих 90 минута у игри.

Напредак – Рад 2:3

Стеван Луковић је још једном одиграо цео меч за Напредак, али ће његов Напредак морати у бараж за опстанак. За госте са Бањице до 75. минута на терену је био Стефан Михајловић.

Раднички Ниш – Вождовац 0:0

Петар Ђуричковић је играо за Нишлије до 72. минута, док његов саиграч Владимир Ђорђевић није био на терену. За Вождовац нису играли Никола Караклајић, Милан Јокић, Дени Павловић и Немања Златковић.

Нови Пазар – Доњи Срем 2:0

Бојан Ђорђевић је одиграо цео меч за домаћи тим, а екипа Мише Косановића је победом завршила првенство на петом месту. Дарко Спалевић није био у екипи Доњег Срема, која се опростила од елитног ранга.

Прва лига

Бачка – Слобода 1:1

Весељко Тривуновић је одиграо цео меч за Бачку, која је сезону завршила на четвртој позицији.

Српска лига – Београд

Земун – Турбина 2:0

Главну улогу у промоцији Земуна у виши ранг играли су Душан Ђокић и Миланко Рашковић. Рашковић је у 10. минуту довео Земунце у вођство после акције у којој је учествовао и Ђокић, који је у 78. минуту поставио коначан резултат својим новим поготком. Рашковић је из игре изашао у 70. минуту, а Ђокић шест минута касније. Земун је обезбедио прво место два кола пре краја.

Зона Дрина

Слога Сјеница – Златибор 0:0

Владимир Мудринић је одиграо цео меч за Златибор, који је забележио још један реми.

Повезане вести

Leave a Comment