Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Опроштај Дарка Лазовића и победа Звезде за крај сезоне

Фудбалери Црвене звезде савладали су на Маракани у оквиру последњег кола Јелен Супер лиге Младост из Лучана 2:1(2:1). На данашњем мечу од Црвене звезде се опрoстио Дарко Лазовић, који је одиграо свој последњи меч у црвено-белом дресу.

И поред јаке кише која је падала до пред сам почетак меча и није указивала на већу посету, око 7.000 гледалаца се опростило од још једне сезоне. Све је у било у знаку Дарка Лазовића, који се после шест година опростио од Црвене звезде и од лета ће носити дрес италијанске Ђенове и играти у Серији А.

Ненад Лалатовић је имао само четири измене на клупи, уз Петковића и МБођа на клупи су били млади голман Станковић и Милош Стојановић. Анђелковић је био веома офанзиван, а Звезда је изгледала као без формације и у оквиру тога није се могло очекивати више од овог комбинованог тима. Младост је кренула боље, имала неколико полуприлика да изненади Кахримана, најбољу преко најбољег стрелца Јелен Супер лиге Езеа, али је Звезда повела из прве праве шансе. Стојановић је центрирао са леве стране, а Орландић одлично реаговао главом и рутински довео црвено-беле у вођство. Одмах затим две прилике – прво је Лазовић петом упослио Савићевића, који је био непрецизан, а затим је и сам Дарко Лазовић имао прилику, али је Крзнарић био на висини задатка. У 34.минуту – 1:1. Испала је комплетна одбрана Црвене звезде, чак три играча Младости била сама, Јовановић је упослио самог Павлова, коме није било тешко да савлада Кахримана. Звезда је покушала да се тргне, највише преко капиена Лазовића, који је имао огроман мотив да се на леп начин опрости. Имао је лазовић неколико продора, у једном нападу је буквално извозао Црномарковића, који није знао где је и отишао у празно, а Лазовићев пас Орландић није претворио у гол. Ипак, у 45.минуту јесте. Лазовић је упослио Орландића, Орландић је прихватио лопту унутар казненог простора и из окрета, из места савладао Крзнарића, за пети гол у сезони и 2:1 за Звезду.

У другом полувремену, Звезда је претила преко Лазовића, Орландић је покушавао да постигне и хет-трик, Анђелковић погодио стативу, а Младост могла преко Живадиновића до ремија. Углавном, незанимљиво полувреме. Прилику су добили Петковић и МБођ, а дебитовао је и Милош Стојановић. На крају, тачку и на сезону и на утакмицу је ставио Стојановић, својим првенцем, прелепим голом за 3:1.

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 7.120

Судија: Милан Илић (Ћуприја)

Жути картони: Павлов, Езе (Младост)

Стрелци: 26.минут 1:0 Орландић, 34.минут 1:1 Павлов, 45.минут 2:1 Орландић, 93.минут 3:1 Стојановић

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић (70.Петковић), Павићевић (82.МБођ), Лазић (84.Стојановић), Ђорђевић, Босанчић, Стојановић, Савићевић, Анђелковић, Лазовић, Орландић. Тренер: Ненад Лалатовић.

Младост: Крзнарић, Пешић, Црномарковић (Плазинић), Големић, Гашић, Јагодић, Ахчин, Јовановић, Живадиновић, Павлов, Фрајдеј Езе (45.Милосављевић). Тренер: Ненад Миловановић.

ТОК МЕЧА:

Прво полувреме

Младост је кренула агресивније и имао прилику преко најбољег стрелца лиге, Нигеријца Фрајдеја Езеа. У наставку, Звезда је запретила преко Орландића. Звезда је повела после прекида Стојановића, стрелац је управо био Орландић, у 26.минуту. Одмах после гола, прилике су имали Савићевић и Лазовић. Младост је до изједначења дошла у 34.минуту голом Павлова, после контранапада. Ипак, у 45.минуту на асистенцију Лазовића, Орландић постиже други гол за Звездину предност на полувремену.

Полувреме су обележиле пароле на Северу као поруке Управи клуба – „Где су нам скаути?“, „Шта раде менаџери око наших играча?“, „Шта ради Управни одбор? Има ли кворума?“, „Како се бирају и доводе играчи?“ – уз велики транспарент „ЗА ПРОМЕНЕ ПРАВЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ВРЕМЕ, АЛИ ВАШ РАД ДО САДА НЕ УЛИВА ПОВЕРЕЊЕ! ОВО ЈЕ НАШЕ ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ!“

Друго полувреме

Друго полувреме није донело пуно узбуђења. Звезда је имала неколико прилика преко Дарка Лазовића, Младост покушавала да запрети преко контранапада. Прилично сиромашно полувреме. На крају Звездина победа за крај сезоне и опроштај Дарка Лазовића. Најлепши детаљ на мечу је уједно био и последњи, погодак Стојановића за 3:1! Уз транспарент на Северу „ТВОЈИХ 6 ГОДИНА КАО ПРИМЕР МЛАЂИМА! ХВАЛА ТИ ЛАЗО!

 

Повезане вести

1 comment

mile мај 26, 2015 at 02:21

Nisam bio na sajtu od kad ste ga promenili. Sta ste ovo uradili, sajt je potpuno mrtav. Ni jedan komentar na ovu vest???? Nekad mi je, posle utakmice, trebao ceo sat vremena da procitam sve komentare. Zasto vam je ovo u interesu? Vratite stvari kako su bile.

Reply

Leave a Comment