Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ненад Лалатовић пред Младост

У Лав Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је конференција за медије пред утакмицу Црвене звезде и Младости из Лучана.

Своја очекивања око ове утакмице изнео је тренер Црвене звезде, Ненад Лалатовић. Присутан је требало да буде и Дарко Лазовић, али је због породичних проблема морао да откаже своје присуство уз велико извињење.

– Очекује нас последња утакмица ове сезоне, против Младости која нам је у првом мечу узела победу у последњим минутима. Улаз ће бити бесплатан, и овом приликом желим да позовем навијаче да дођу јер се од Звездиног дреса опрашта Дарко Лазовић који је Црвеној звезди дао много. Што се мене тиче, имам огромне проблеме јер на тренинзима имам по 11 играча. За неке играче и не знам где су. Да би нас било довољно за тренинг, морао сам и ја да се скинем и заиграм заједно са помоћницима. Током пролећа често нисам знао где је Џошуа Паркер, а то не знам ни сада, нити знам ко га је пустио. О Ристићу не знам да ли је оперисан ни где је, Лука Јовић је повређен али треба да буде ту уз екипу, не треба да се делимо… Неки већ сада раскидају уговоре пре времена – незадовољан је Лалатовић.

Лалатовић сматра да би све можда било другачије да је функција спортског директора постојала када је он дошао у клуб.

– Много ми је жао што ја нисам имао спортског директора да ми помогне, али тада ми је речено да ми директор не треба. Када сам дошао, надао сам се да ће за спортског директора да дође Владимир Матијашевић и нисам тражио чуда. На пример, тражио сам Чаврића, Крунића… А од садашњих играча селектовао сам само Катаија, Луковића и Цветковића, јер се Петковић повредио.  Надам се да ће управа са новим тренером да настави да корача напред. Прошле године смо били шампиони и нисмо зарадили ни динар, а сада смо зарадили десетак милиона. То је заслуга ових играча који имају квалитет и мене који сам био лудо храбар да их пустим – сматра Лалатовић.

Звездином тренеру значи што је све време имао подршку навијача.

– Видим да ме навијачи подржавају, а моје је било да гурнем клинце. Мени је најбитније шта навијачи кажу и захвалан сам им што су препознали да овај млади тим треба подржати, и никада нису звиждали, они су једина светла тачка клуба. Сви ми пролазимо али наша Звезда је једна једина. А Звезда само следеће јесени има 32 меча и треба појачати тим. Ипак верујем да ће навијачи то подржати. Верујем и да ће управа која зна боље и од навијача и медија саставити тим који ће узети титулу са новим тренером следеће сезоне. То им од срца желим – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

5 comments

dusan мај 24, 2015 at 17:31

ovo je vec sve previse sizofreno. ovaj ne zna gde su mu igraci, ne zna ko raskida ugovore, ne zna gde su ristic i jovic. prica o tome da li te je uprava ispostovala ili nije, lalatovicu, nema smisla jer ti si pristao na ovo na sta si pristao i sada je malo zalosno da pricas kako si bio hrabar ili nisi imao sportskog direktora. istina je da mi nemamo pare, a da se fudbal igra za pare. u zvezdi osim rajkovica nema nijednog ozbiljnog igraca. nama igraju cvetkovic, orlandic, andjelkovic, bosancic… koji da je srece na stadion ne bi smeli da udju sa placenom kartom. ono sto je tragicno to je da mi ne mozemo da zadrzimo milijasa do kraja karijere. grobari drze sasu ilica koji je osvojio 10 titula u partizanu. nadam se da gresim, ali ovo ide ka stavljanju katanca.

Reply
Marko Beograd мај 24, 2015 at 16:53

Pozdrav svim zvezdasima, postujem svacije misljenje pa i mojih prethodnika, ja se ipak ne slazem da Lalatovica treba menjati jer mislim da kontinuitet u radu jedino moze da da rezultate, mi trenere menjamo kao carape , pogotovo ce biti uzas ako nam dodje Kosan opet. Samo da podsetim da je Lalatovic preuzeo ekipu kada je ona izbacena iz evrope, kada je otisao skoro ceo prvi tim koji je uzeo titulu i da je prvu konferenciju za stampu odrzao u lozi jer nije bilo struje. Ja pratim Zvezdu od rodjenja i mogu da kazem da je on prvi trener posle Filipovica da je zaista gurao zvezdinu decu i ako se secate , derbi na JNA u prvih 11 je igralo 7-8 omladinaca a tu utakmicu gubimo zaista nesrecno… Tacno je da je pravio greske i da je imao istupe u medijima, ali sve se to moze ispraviti i mislim da moze da bude dobar trener za Zvezdu. Ja bi voleo da Lalatovic ostane i da najzad neko sklopi 2-3 sezone u klubu jer iz prethodnih iskustava promene trenera nam nije donelo mnogo srece.

Reply
pera мај 24, 2015 at 17:12

Velika greška prijatelju. Lalatović je čovek bez morala a samo od kada je i sam video da više ne igra eksploatiše Zvezdaštvo i pogotovu ovu decu sa kojom jadnik nema ništa. Verujte njemu nijedan igrač u ovoj ekipi ne znači ništa sem Gavrića sa kojim je intimus i koga je doveo ni krivog ni dužnog i Kataija koji je mangup za njega i ne brenuje ga previše. Za promenu Zvezda mora da dovede čoveka koji će odmah danas već krenuti da stvara mladu ekipu sa tri oslonca u timu Kahrimanom, Pavičevićem i Lunetom. Zvezda mora da vrvi od mladih igrača i da igra poletno, napadački za razliku od genija Lalatovića sa jednim špicem. Naivni smo mi i nismo ukapirali njegovo ustoličenje u Zvzdi i to je delo Babovića tasta preko jakih ljudi. Mi da smo pametni a nismo lepo bi bacili prvi tim u ruke Pižonu ali bi napravili dobro odabran stručni štab podredili sve naniže po vertikali prvom timu i sa strukom i jakim radom a ne ovako bez kondicionog trenera krenuli da forsiramo decu i da zavisimo od njih. Oni će nam doneti sigurno mnogo para i igru a pomenuta tri igrača na kraju svojih karijera da se promovišu u nove trenere u klubu za početak. Sportski direktor Panta takodje već od sutra.

Reply
otpisani101 мај 23, 2015 at 23:19

slazem se u potpunosti sa prethodnim komentarom ,,vatrenog zvezdasa,,…nikada nisam cuo da je lalatovic priznao svoje greske a bilo ih je mnogo…prva -da je uporno igrao sa jednim napadacem a mi smo valjda zvezda u tole super ligi koja je u evropi samo dno,druga-obecavao pred derbi da ce zvezda igrati na pobedu ,jer kobajagi drukcije i ne zna,jer mi smo zvezda,derbi smo svi videli, kukavicka zvezda,gde nas je bilo sramota i da gledamo…ko da je spremao taktiku za real madrid a ne za raspali partizan,gde se jedino slazem sa andjusem da je ove godine najgori prvak od kada se igra fudbal u srbiji…cukaricki je pokazao da je partizan prosecna ekipa poput nas a ne neki favorit gde se cuva remi…pa gubitak bodova od pazara,preko kragujevca,pa preko cukarickog i partizana,gde je od mogucih 12 bodova osvojio dva,a to su i bile jedine ozbiljnije utakmice u nazovimo tole super ligi…nista bitno i pod pritiskom nije dobio,kup smo i zaboravili da je igrao,jer je ispao i pre pocetka kupa…onda biseri u novinama da su za gubitak bodova krivi defanzivni trener kragujevca,pa je u derbiju on sam igrao jos defanzivnije od radnickog,onda je kriv los teren,pa lose sudjenje itd…a sustina price je da lalatovic nije jos uvek trener tog kapaciteta da vodi ovakvu zvezdu ,kakva je danas…jer price da je imao losiji tim i od partizana i od cukarickog su smesne…i atletiko iz madrida prosle sezone imao slabiji tim i od reala i od barselone pa je bio sampion…svaki trener sa najboljim timom u ligi zna da osvoji titulu a samo vrhunski treneri je osvoje kada nisu favoriti…

Reply
Vatreni zvezdaš od malih nogu мај 23, 2015 at 22:09

Gospodin Lalatović treba da ide na časove o lepom ponašanju kod Slaviše Stojanovića.Stojanović je smenjen iako je osvojio titulu, pa ipak nije rekao nijednu lošu reč o zvezdinoj upravi.Od mladih igrača samo je Ristić igrao u kontinuiteu(bio je najbolji igrač).Jović je u jesenjem delu malo dobijao šansu. U prolećnom delu Parker je dobijao više šansi na mestu centarfora. Za Parkera je govorio da je pojačanje za zvezdu. Za Stojanovića(„Cakija“) je rekao da donosi prevagu. Sada izjavljuje kako ih nije on doveo(optužuje upravu da mu je dovela loše igrače). Jovanović je dobio šansu pri kraju prvenstva. Grujića je forsirao na pripremama, a onda mu je pružio šansu kad je bilo jasno da je izgubio titulu. Toliko o forsiranju mladih igrača i velikoj hrabrosti. U jesenjem delu je kukao kako nije imao sve igrače na početku priprema. Pred početak zimskih priprema imao je sve igrače( uprava ga je maksimalno ispoštovala u tom pogledu). Kuka kako nije imao sportskog direktora(nije ga imao ni Slaviša Stojanović).Najpametnije je da razloge neuspeha potraži u sebi, a ne da se poziva na zvezdaštvo i da raloge neuspeha traži u upravi. Trebao bi da zna da je Vasović bio trener i zvezde i partizana, Gojko Zec takođe i da ne nabrajam dalje. Trner je dobar ili loš, a nije bitno za koga je igrao ili koga je trenirao.Kada on ode u svlačionicu partizana i čestita im nerešen rezultat(titulu) to je u redu, a nije u redu ako neko od članova uprave govori pohvalno o bivšim trenerima partizana. Nije dovoljno biti zvezdaš da bi bio dobar trener. Ja sam zvezdaš, pa ipak ne mogu da kažem da bi bio dobar trener za zvezdu.

Reply

Leave a Comment