Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда ће Евролигу играти у Пиониру

Кошаркаши Црвене звезде Телеком ће у сезони 2015/2016 своје утакмице као домаћини у Евролиги играти у дворани Пионир. Иако је стратешко опредељење руководства црвено-белих последње две сезоне било да Звезда све своје утакмице у елитном клупском такмичењу игра у Комбанк арени, због заузетости наше највеће дворане наредне такмичарске године то неће бити оствариво.

Наиме, менаџмент Комбанк арене на адресу клуба доставио је термине неколико догађаја који се поклапају са календаром Евролиге, па ће Црвена звезда бити принуђена да посегне за другим решењем и дворану Пионир изабере као домаћи терен.

Већ почетком новембра Комбанк арена почеће припреме за одржавање годишње Скупштине ОЕБС-а, а потом ће се ређати Европско првенство у ватерполу и шампионат Европе у футсалу што не би оставило простора ни за један слободан термин све до 20. фебруара 2016. године.

Претходних сезона показали смо да као клуб имамо капацитет да из утакмице у утакмицу пунимо Комбанк арену. Зато и не чуди што смо прошле сезоне имали убедљиво највећу посету од свих клубова учесника Евролиге и на то смо веома поносни – почиње причу директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић:

Комбанк арена ће у јеку следеће евролигашке сезоне бити заузета практично четири месеца . Нису ту у питању само догађаји већ и опсежне припреме које се у дворани морају обавити у те сврхе, а ту се пре свега мисли на монтажу и демонтажу целокупне опреме. Постоји могућност да пар утакмица будемо домаћини у Комбанк арени, али то ће у великој мери зависти и од распореда који Евролига буде одредила и који ће бити познат након састанка који се традиционално одржава у Берселони у првој половини јула – кратко је застао Ристовић и потом додао:

То ће у великој мери негативно утицати на клупске финансије, јер смо од продаје улазница за мечеве у Арени приходовали значајна средства па ћемо морати да пронађемо неки модел да то надоместимо. Нећемо у потпуности одустати од Комбанк арене, пријавићемо је као резервну дворану, али велико је питање да ли ћемо и колико мечева тамо моћи да одиграмо  – закључио је Ристовић.

Повезане вести

Leave a Comment