Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звездина будућност пропустила две шансе за продужетак и предала европску круну Реалу

Црвена звезда, јуниорски шампион Европе из 2014. године, поражена је од Реала из Мадрида у овосезонском финалу, резултатом 73:70 (22:15, 24:15, 20:14, 14:19).

Аранитовић је имао 26 поена, 6 скокова и 5 украдених лопти, Стојановић 15, уз 12 скокова и 6 асистенција. Симанић је убацио 11 поена и ухватио 11 лопти. 

У првој четвртини, Звезда је била одлична. Водили су наши момци константно и након десет минута имали предност од седам поена (22:15). Одлични су били Аранитовић и Стојановић, предводници ове генерације. Ипак, у другој четвртини, Мадриђани су успели да дођу до ритма и до полувремена преокрену резултат. Након минуса од седам поена, Шпанци су на паузу отишли са предношћу од два (39:37). У сличном ритму наставили су и у трећем периоду, па су дошли до максималних +10 (59:49), након резултата 43:43.

Ипак, црвено-бели се нису предавали, смањили су на седам поена заостатка (54:61) и имали прилику да се додатно приближе на самом старту последњег периода. Ипак, домаћи тим је дошао до двоцифрене разлике, мини-серијом 4:0, да би Симанић након тога везао исто толико поена и поново вратио Звезду у игру! Потпуно је наш тим ухватио прикључак поенима Аранитовића, за 62:66. Исти играч је након тога довео свој тим на -3 (65:68), Стојановић је имао прилику да смањи на кош заостатка, али је промашио два пенала, а Шпанци отишли на +6. На 01:33 пре краја, при вођству Реала 71:67, Звезда је имала напад, а Клипа затражио тајм-аут.

Стојановић је изгубио лопту, па зарадио пети фаул, Реал промашио два пута, а онда Аранитовић погодио за три поена! На 10 секунди до краја, домаћи су имали три поена разлике, а Звезда тајм-аут и напад. Међутим, Ракићевић је изгубио лопту, Шпанци промашили два бацања, али Аранитовић није успео да погоди за продужетак у самом финишу.

Реал из Мадрида је ове сезоне освојио јуниорску Евролигу.

Повезане вести

Leave a Comment