Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лазовић предводио црвено-беле до тријумфа

Фудбалери Црвене звезде савладали су ОФК Београд у претпоследњем колу ове сезоне, резултатом 4:2, и на тај начин и теоретски обезбедили другу позицију на табели.

Ненад Лалатовић је начинио неколико измена у односу на претходну утакмицу. У тим су се вратили Павићевић, Лазић, Анђелковић и Стојановић, а прилику да заигра у првој постави након више времена добио је Ненад Гаврић, који је играо на десном крилу.
У првом полувремену смо гледали добру и занимљиву утакмицу у којој није било много прекида и сецкања игре. Иако није било много прилика за гол, виђено је неколико јако лепих напада на обе стране. Условно речено „домаћин“ на овој утакмици, ОФК Београд, имао је боље прилике у првом делу меча, и Дамир Кахриман је у два наврата одлично интервенисао, а нарочито у 26. минуту када су наши фудбалери лоше започели контранапад, погрешили на средини терена и створили шансу противнику. Црвена звезда је углавном нападала преко леве стране, по којој је претио Дарко Лазовић, али наш фудбалер и поред неколико добрих продора, није успевао да пошаље завршни пас у казнени простор.

zzzzzzzz16052015-ofk-cz-1

Ипак, у 34. минуту је управо Лазовић утрчао иза леђа одбране ОФК Београда, искористио одличан пас Михаила Ристића, приликом пријема преварио Чупића и лако затресао мрежу. Од тог тренутка, Црвена звезда је потпуно контролисала игру, и била је у ситуацији да постигне још који гол. Пре свих, Ненад Гаврић, који је само два минута након вођства, и неколико лепих дриблинга имао шансу да повећа предност, али није прецизно шутирао.

Ако је прво полувреме било занимљиво, шта тек рећи за друго? Почело је одлично за Црвену звезду која је већ у шестом минуту наставка постигла гол. Гаврић је послао дијагоналну лопту на леву страну где ју је прихватио Дарко Лазовић и асистирао самом Орландићу који је главом затресао мрежу. Након тог гола, Црвена звезда је имала прилику да дотуче противника. Најпре Орландић, а потом и Гаврић нису успели да постигну трећи гол за наш тим, а потом следи казна – два сјајна контранапада домаћина који је за само два минута успео да изједначи. Најпре је након напада и асистенције Дуроњића, Зарубица затресао празну мрежу, а у следећем нападу, поново након шута Дуроњића и одбране Кахримана, Цуцкић погађа за велико славље домаћина.

Није наше фудбалере деморалисало брзо изједначење ОФК Београда, те су наставили са нападима. Домаћин се успешно бранио, али у 65. минуту није било спаса. Анђелковић је упутио центаршут са леве стране, на правом месту се нашао Лазовић који шутира из волеја и тресе мрежу за ново вођство Црвене звезде. Ненад Лалатовић је у другом полувремену шансу дао Савићевићу, Цветковићу и Аврамовском. Тек у другом делу другог полувремена дошло је до смањивања темпа, али до краја је постигнут још један гол. Играо се 90. минут када је Цветковић добро упослио Лазовића, а овај још боље уочио Вукана Савићевића који је шутирао из прве и погодио за коначних 4:2. Овом победом, Црвена звезда је и теоретски обезбедила друго место на табели, а у последњем колу ће на стадиону „Рајко Митић“ дочекати Младост из Лучана.

ОФК Београд – Црвена звезда 2:4 (0:1)
Стадион: „ФК Обилић“. Гледалаца: 2.000. Судија: Дејан Анђелковић (Крушевац). Стрелци: Зарубица у 55’и Цуцкић у 57′ за ОФК Београд, а Лазовић у 34′ и 65′, Орландић у 51′ и Савићевић у 90′ за Црвену звезду.

ОФК Београд: Чупић, Гајић (од 46. Цуцкић), Матовић, Савић, Антонов (од 46. Златковић), Лишчевић, Мицевски, Јанковић, Зарубица, Дуроњић (од 90. Белаковић), Андрић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић (од 60. Цветковић), Лазић, Павићевић, Анђелковић, Грујић (од 46. Савићевић), Лазовић, Стојановић, Ристић, Гаврић (од 70. Аврамовски), Орландић.

Повезане вести

Leave a Comment