Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Црвено-белима само победа над Нишлија у мислима

Још три кола су остала до краја такмичења у плеј-ауту Супер лиге Србије, а ниједан тим није обезбедио опстанак у елитном рангу. Црвена звезда већ у недељу дочекује нишки Железничар у изузетно важном мечу 8. кола. Победа се намеће као императив, а да би до ње стигли сви актери ће морати да оставе срце и на терену и на трибинама. Сусрет у дворани Шумице почиње у 19 часова.

Београдски тим дели прво место са Рударом и Планинком са по 21 бодом, Железничар има 20, а Пожаревац је у опасној зони са 19 бодова уз већ одавно отписану Колубару која је без бодова. После Железничара црвено-беле очекује гостовању против Планинке у Куршумлији, док у последњем колу дочекују Пожаревац. Обзиром да екипе Рудара, Пожаревца и Железничара очекују дуели са слабашним тимом из Лазаревца где ће готово сигурно освојити бодове, Звезда по некој процени мора да реши у своју корист два меча до краја.

zzzzzzzzz1922346_691321350928764_391933425_n

Да ситуација није нимало наивна говори и ангажовање искусног Огњена Кајганића који је решио да поново заигра и помогне клубу да лакше преброди неугодне ривале у финишу плеј-аута. Нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе да упишу бодове, које су раније испустили на неким утакмицама. Ненаду Перуничићу мотива никада није недостајало, а очекује се да и његови млађи саиграчи и ученици изгарају на терену како би се за почетак уписала два бода против неугодног Железничара. Максимално ангажовање очекује се од сваког појединца који буде истрчао на терен. Од капитена Владимира Цупаре, његовог млађег колеге Марка Антеља, преко голгетера Виктора Матичића, поузданог пивота Дејана Бабића, увек спремног Дарка Тодоровића, прекаљеног аса Младена Ивановића, хаубице Александра Драгутиновића, дечка у успону Николе Милошевића, талентованог Младена Шотића и осталих младих лавова предвођених Луком Вујовићем.

zz11130254_922526487808248_5336070186806695997_n

Да је било среће Звезда се не би ни нашла у оваквој ситуацији, већ би се борила за што бољи пласман у плеј-офу, али су повреде важних играча потпуно разбиле концепцију тима и утицале да екипа не забележи знатно више победа. Тако да на терену нећемо видети једног Уроша Вуковића, Стефана Радоничића, браћу Слободана и Станка Димитрића, Срђана Милутиновића, док је прошлог месеца и Немања Нешовановић испао из тима из истих разлога. Момци у црвено-белим дресовима који у недељу буду истрчали на терен пружиће 100 одсто својих могућности и одиграти и за своје повређене другове. Не треба заборавити и да је екипа током сезоне остала без Војислава Брајовића, Стефана Алчаковића, Луке Денића, Стевана Симића и Милоша Протића, који су променили средину.

06

Оно што улива оптимизам у ишчекивању наредног сусрета је позитиван биланс против Железничара ове сезоне. У три меча уписане су две победе, обе у првом делу такмичења, 28:27 у Нишу и 28:22 у Београду, али је Железничар славио у последњем окршају пред својом публиком резултатом 36:32. Црвено-белима је на првом месту тријумф, али уколико се укаже прилика морају обратити пажњу и на међусобни скор, јер је свашта могуће у неизвесном финишу сезоне, а екипа за сада само са Планинком има позитиван биланс у плеј-ауту од тимова који конкуришу за опстанак.

04

Нишлије су такође имале разноврсне проблеме ове сезоне, али у својим редовима имају једног Дејана Златановића, већ неколико година најбољег чувара мреже у Србији. Ту је и убојити стрелац Милан Павлов, прошле сезоне Звездин капитен и освајач последњих титула са екипом из Љутице Богдана. Ослонци Железничара су Милан Поробић и капитен Жарко Петковић, врло значајне улоге имају двојица некадашњих чланова Звезде Бојан Стефановић и Марко Пернар, затим Никола Дамњановић, Андрија Мађар, Стефан Стефановић и Гвозден Денић, који је по правилу против Звезде пружао одличне игре.

13

Нема шта, црвено-беле чека тежак задатак, али играће пред својим навијачима, чија ће помоћ овога пута бити изузетно драгоцена, зато апелујемо на присталице Црвене звезде да још једном испуне Шумице као што је то био случај на мечу против Планинке и више од тога. Помоћ сваке особе која неће штедети грло и дланове створила би праву атмосферу у којој гостима не би било пријатно, зато у недељу од 19 часова сви који могу правац у Шумице, игра Звезда!

                                 Црвена звезда – Железничар 1949

                               8. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                           Недеља, 17. мај 2015.

                               СРЦ Шумице – Београд, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment