Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Последњeпласирани тим на табели обрукао Звезду у њеним шампионским дресовима на сред Маракане!

Раднички из Крагујевца, последњепласирани тим на табели, који ће наредне сезоне наступати у другој лиги, савладао је у сред Београда Црвену звезду резултатом 2:1. Један од тих голова гости су постигли са играчем мање. Почасни гол за Звезду постигао је Михаило Ристић са беле тачке. Након овог кола, Раднички остаје на последњем месту, док ће Звезда морати да се бори са Чукаричким за другу позицију, пошто је разлика свега један бод.

Звезда је на овај начин и званично предала титулу шампиона Србије Партизану. Против Радничког, наш тим је освојио само један од шест могућих бодова у овој сезони.

28. коло ЈСЛ

Црвена звезда – Раднички КГ 1:2 (0:1)

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 2 224

Стрелци: Ристић у 84. за Звезду из пенала, а Зољовић у 41. и Стевић у 68. минуту за Раднички

Судије: Илић, Петровић, Јовановић, Михајловић, Стоиљковић, Пауновић

Црвена звезда: Рајковић (Кахриман), Петковић (Гаврић), Ђорђевић, Мбођ, Јовановић, Грујић, Аврамовски (Стојановић), Ристић, Катаи, Лазовић, Орландић.

Раднички: Трифуновић, Живановић, Ростић, Бонсу, Б. Миљуш, Ковачевић, Тиодоровић, Кељевић, Гољовић, Д. Миљуш, Миловановић.

Црвена звезда обрукала се још једном, по ко зна који пут, не само у овој сезони. Пре својим навијачима, у комбинованом саставу, без Павићевића, Јовића, Анђелковића, Цветковића, црвено-бели су поражени од Радничког из Крагујевца, екипе која је испала из лиге четири кола пре краја, екипе која месецима игра без минималне плате која јој је гарантована уговором, екипе која је штрајковала и против Партизана села на траву стадиона ЈНА  како би указала на своје проблеме.

Ово је екипа која је вечерас играла у дресовима Црвене звезде из прошле сезоне, јер је у Београд донела само једну, црвену гарнитуру дресова!

Крагујевчани су пред гашењем, наредне сезоне (можда) ће играти у нижем рангу. Али, вечерас су показали свом противнику шта је срце и такмичарски дух.

На полувремену су играчи Радничког водили на Маракани резултатом 1:0, голом Гољовића из 41. минута. Звезда је имала неколико покушаја, преко Лазовића, Катаија, Ристића и Грујића, али Трифуновић је остао несавладан, да би гости у финишу првог дела практично из прве праве акције савладали нашег голмана.

У другом делу, Звезда је већ у 50. минуту имала на терену три нова играча, али су гости постигли још један гол! И то са играчем мање! Наиме, Ковачевић је у 64. минуту добио црвени картон, а Стевић у 68. погодио мрежу Кахримана. Шеснаест минута касније, Ристић је погодио са беле тачке и смањио на 1:2.

Mарко Петковић се вратио након повреде, Мамаду Мбођ је први пут почео меч у дресу Звезде, док је Стефан Ђорђевић овог пролећа наступио уз леву аут-линију. Први првенствени меч забележио је и Дамир Кахриман, који је заменио повређеног Предрага Рајковића. Видели смо и два нова тандема Јовановић – Мбођ и Ристић – Аврамовски.

TОК УТАКМИЦЕ

Играчи Радничког на терен су изашли у резервним дресовима Црвене звезде, јер им судија није дозволио да играју у својим црвеним које су донели у Београд.

У 10. минуту Лазовић је покушао из слободног ударца, лопта је окрзнула једног играча Радничког, преварила голмана, али је завршила поред његове леве стативе. Након корнера није било опасности.

Три минута касније, пробао је Катаи левом ногом, Трифуновић је одбранио, лопта се одбила до Ристића, који је са ивице казненог простора шутирао преко гола.

У 22. минуту поништен је гол Црвеној звезди. Након акције Грујића и Катаија, потоњи је одиграо пас за Ђорђевића, овај је проиграо Ристића, који је погодио мрежу, али је судија сигнализирао да је леви бек Звезде био у офсајду.

Седам минута након тога, Катаи је центрирао, а Аврамовски и Орландић се нису снашли у казненом простору гостију.

Раднички је за 30 минута једва неколико пута пребацио лопту преко центра.

У 38. минуту поново је шутирао Лазовић из слободног ударца, али преко гола. Покушао је непосредно након те акције и Грујић, соло-продором и ударцем са 20-ак метара.

У 41. минуту, шок на Маракани. Раднички из Крагујевца је повео голом Гољовића. Рајковић је пре тог ударца укротио шут једног играча гостију, који је шутирао са 10-ак метара, у ситуацији „један на један“, али се лопта одбила до Гољовића, који ју је спровео у празну мрежу, иако су три играча Звезде уклизала на њу и покушала да  је избаце у поље.

Већи проблем је била повреда Предрага Рајковића, који се држао за леђа након те ситуације и тешко се кретао, да би потом показао ка клупи да не може да настави утакмицу.

На полувремену, две измене у Звезди: Кахриман и Стојановић су заменили Аврамовског и Рајковића.

2/2

У другом делу покушао је Катаи након сјајне соло-акције Ристића, али је са 7-8 метара шутирао небу под облаке.

Трећа измена у Звезди виђена је већ у 50. минуту, Гаврић мења Петковића на позицији десног бека. Звезда је након ове измене прешла у формацију 3-5-2.

У 60. минуту, стопостотна прилика за Раднички, али је одбрана Звезде некако интервенисала.

Гости су у претходних 13 утакмица у гостима остварили по једну победу и реми, уз 11 пораза и гол-разлику 4:19.

Седам минута након прилике за госте, Гаврић је имао стопостотну шансу, али је Трифуновић интервенисао. Након тога је пробао и Катаи волеј-ударцем са 20-ак метара, али је још једном голман Радничког интервенисао.

У 64. минуту Ковачевић је добио црвени картон.

А онда, у 68. минуту, нови шок. Стевић је погодио мрежу Кахримана ударцем главом након центаршута са леве стране. Раднички је дао гола на Маракани са 10 играча!

Након тога, Звезда је покушавала, али није успевала да савлада Трифуновића, док су се гости са играчем мање искључиво бранили, лавовски и покушавали да сачувају велику победу.

Ипак, у 84. минуту, Ристић је погодио са беле тачке и смањио на 1:2, након што је један од играча гостију играо руком.

Лазовић је минут касније могао да изједначи, али је шутирао право у голмана Радничког.

У 87. минуту, Орландић је промашио једну од неколико великих прилика, након асистенције Гаврића.

Још једном је овај играч покушао, у надокнади времена, али је са 5-6 метара шутирао преко пречке.

До краја није било више узбуђења ни времена за нешто више, па су гости заслужено однели три бода у Крагујевац.

Повезане вести

11 comments

РУК мај 13, 2015 at 23:10

Ја сам терао Тралалатовића и оне који су га поставили на место „тренера“ још у септембру прошле године када сте ме затрпавали минусима. После 8 месеци вам је дошло из задњице у главу…

Reply
otpisani101 мај 13, 2015 at 20:48

urednici sajta -sram vas bilo…na danasnji dan ,kada je zvezda na svom stadionu,izgubila od poslednje ekipe na tabeli,vi moj komentar modulirate…sram vas bilo-ljigavci,poltroni beskicmenjaci…

Reply
Mississauga мај 13, 2015 at 20:46

Potrebna je jedna ogromna g…..a motka …

Reply
otpisani101 мај 13, 2015 at 20:43

sta reci???polomljen,porazen,pomalo mrtav,trese me groznica,glas mi je drhtav-riblja corba…zvezda je dokaz da dno-dna ne postoji…koliko god mi verni navijaci pomislili da gore od ovoga ne moze,nas voljeni klub nam dokaze da i od najgore ima gore…sramota,bruka,tuga itd…nema dalje…lalatovic i mnogo igraca koji su danas izgubili na svom stadionu od ekipe koja je drugoligas ,odmah napolje iz zvezde…mora se uvek igrati za cast i ponos kluba,na zalost ove pi.kice od fudbalera i ovaj pi.ka od trenera to nikada nece znati…iskreno da kazem kao ludak za crvenom zvezdom tesko mi je bilo sta pametno napisati…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
Божа мај 13, 2015 at 20:39

Добро рекох после пораза од Чуке, ако завршимо други да певамо.

Reply
dusan мај 13, 2015 at 20:35

dajte sto vise vesti iz vremeplova.

Reply
aleksandar мај 13, 2015 at 20:10

uprava napolje, lalatovicu odlazi i povedi ovog gavrica i celo kolo za sobom mars iz zvezde!

Reply
Bastinho мај 13, 2015 at 22:59

Гаврића , Цветковића и слободно и Анђелковића.

Reply
Вукадин мај 13, 2015 at 19:07

Најмање је крив Лалатовић.

Криви су они који су га довели, а још гори су они који су довели скупину играча-незналица који се у Звезди уче да играју фудбал.

Тренутно у Звезди има 2,5 играча који су онако просечни. Остали не би играли ни у тиму Малог Мокрог Луга.

Reply
MVP мај 13, 2015 at 19:02

Sta mi ovo igramo, koji sport?

Reply
Rajko Delija мај 13, 2015 at 18:58

Bruka i Sramota pa zar je ovo Crvena Zvezda. Igrate ko babe . Lalatoviću odlazi nisi ti nikakav trener .E moja Zvezdo dokle si došla da te ovakve neznalice vode i igrači bez onog među nogamaigraju

Reply

Leave a Comment