Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Апсолутни шампиони!

Прелепа слика виђена је уочи почетка утакмице првотимаца Црвене звезде Телеком против ФМП-а. Редом су из тунела излазиле кадеткиње Црвене звезде, потом јуниорке, а онда и црвено-бели пионири, кадети и јуниори. Сви са медаљама око врата, а капитени су у рукама држали шампионске пехаре намењене првацима Србије у својим категоријама.

О незапамћеној доминацији у млађим селекцијама најбоље сведоче бројке. Звездине кадеткиње су до трона стигле победом у финалу над екипом Радивој Кораћ резултатом 57:47, а њихове старије саиграчице су у финалу савладале Партизан са више него убедљивих 93:40. Занимљиво је истаћи да је чак седам кадеткиња објединило медаље намењене кадетском и јуниорском прваку Србије, поједине девојке наступају и за сениорки тим.

Црвено-бели пионири освојили су финални турнир у Краљеву, такође у великом стилу. Савладали су Партизан у финалу резултатом 80:68 и на тај начин најавили велику доминацију Звездиних млађих категорија.

Кадети Црвене звезде су трећи пут узастопно постали шампиони Србије и то на доминантан начин. Наиме, на финалном турниру побеђивали су своје ривале са просечном разликом од чак 36 поена.

Ништа мање успешни нису били ни јуниори, напротив. Они су сезону завршили без пораза и на путу до шампионског трофеја уписали чак 24 победе и на тај начин дошли до звања првака Србије после седам година поста.

На крају, из тунела је изашао тим менаџер првог тима и легенда Црвене звезде Небојша Илић са трофејем намењеном прваку АБА лиге. После бурних аплауза Звездином подмлатку то је био знак за још јаче овације и песму навијача. Са трибина Пионира се чуло “Наша Звезда првак поново“, а целокупна слика је значила само једно – Црвена звезда има блиставу садашњост и светлу будућност.

Повезане вести

Leave a Comment