Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Цигани поздравили своје шампионе, Звезда савладала ФМП

Црвена звезда је савладала ФМП у 5. колу КЛС.

Црвена звезда Телеком – ФМП Железник 81:69 (21:16, 16:21, 26:13, 18:19).

Хала Пионир

Гледалаца: Око 4000

Судије: Јурас, Војиновић, Седлар

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 2п, 3ас, Ребић, Дангубић 3п, 1ск, Митровић 7п, 9ск, Лазић 8п, 3ск, Блажич 5, Калинић 12п, 5ск, Марјановић 25п, 14ск, 2ас, Каплановић, Тејић 4п, 6ск, Џенкинс 16п, 2ск, 6ас, Цирбес. Тренер: Радоњић

ФМП Железник: Човић 12п, 3ск, 5ас, Давидовац 11п, 4ск, Мићовић 5, Апић 5, Добрић 4, Пековић 8, Гудурић 15п, 4ск, 2ас, Радовановић, Штурановић 4, Ђоковић 4. Тренер: Гуровић

Након изједначеног првог полувремена, у којем Звездини играчи нису показали шта знају, у другом су црвено-бели врло брзо направили пристојну разлику и од нерешеног резултата 37:37, за шест минута дошли до 59:44, што је било и максимално вођство, након +10 (22:12) у првој деоници. На крају првог дела било је +5, на полувремену нерешено, док је након 30 минута Звезда водила са 13 поена разлике. До краја, Гудурић се распуцао, а ФМП смањио разлику на свега пет поена заостатка. До краја, Звезда је додала гас и рутински привела меч крају, па је утакмица завршена резултатом 81:69.

Меч је почео у слављеничкој атмосфери. Пре интонирања химне, око 4 500 људи, колико их се окупило у Пиониру, могло је да поздрави Звездине шампионе из ове сезоне – пионире, кадете, јуниоре, кадеткиње и јуниорке, док је тим-менаџер сениорске екипе, Небојша Илић, изашао са пехаром АБА лиге у рукама на паркет. Чини се да се то одразило и на игру, пре свега играча Звезде, који нису отворили утакмицу у свом ритму и били су „успавани“ и бледи. У тиму није било Стефана Јовића, којег је у ростеру мењао Ђорђе Каплановић, док је Милан Гуровић „скинуо“ свега десет играча, а међу њима није било Симанића, Лазаревића, Стојановића… Била је ово прилика и да навијачи ближе упознају неке играче који би у наредној сезони могли да обуку црвено-бели дрес, пре свега Марка Гудурића, лидера Гуровићеве екипе у овој такмичарској години, али и Апића и Давидовца, који су појачали екипу из Железника доласком из Вршца, као једни од најбољих играча домаће лиге.

Прво полувреме протекло је у константном вођству Звезде и „јурењу“ исте од стране ФМП-а. Наш тим је водио са пет поена предности, на самом старту, а максималних +10 (22:12) имао је у финишу прве четвртине. Ипак, серија гостију од 7:0 (22:19) вратила је тим Милана Гуровића у живот, да би у другој половини друге четвртине екипа из Железника успела да се у потпуности врати у меч. Наиме, Филип Човић је везао четири поена и његов тим је од 33:37 стигао до изједначења, па се резултатом 37:37 отишло на одмор. Бобан Марјановић био је доминантан у домаћем тиму, док се на другој страни истакао Гудурић у првој, односно Човић, Давидовац и Штурановић и Апић у другој четвртини. Занимљиво је да је Марјановић имао индекс 23, а остатак екипе 24 – заједно. ФМП је добро парирао Звезди у скоку и имао свега три ухваћене лопте мање, док су гости имали четири украдене више и две изгубљене лопте мање. Блажич и Гудурић ушли су у проблем са фауловима врло брзо и направили по три пенала.

У трећој четвртини, видели смо практично репризу првих десет минута. Звезда је за свега 5 минута постигла 17 поена и стигла до +10 (54:44), па је Гуровић затражио тајм-аут. Црвено-бели су убрзо стигли и до +15 (59:44), а до краја четвртине, ФМП је успео да смањи разлику, али је након 30 минута на семафору стајало 63:50. У последњој четвртини Гудурић и Човић су тројкама успели да смање заостатак на једноцифрен, па је Радоњић тражио и тајм-аут на 67:59 и 06:16 до краја утакмице. Два минута касније, гости су дошли до -5. Ипак, Звезда је додала гас и на крају славила резултатом 81:69.

Повезане вести

Leave a Comment