Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Чукарички скинуо Звезди круну, Звезда поново пала на Бановом брду

Црвена звезда је поражена од Чукаричког 2:0 у дербију 27.кола Јелен Суперлиге. Звезда се поразом на Бановом брду практично опростила од титуле шампиона, јер сада Партизан има 8 бодова предности и трка за титулу шампиона је близу краја.

Чукарички је одлично отворио утакмицу и притискао Црвену звезду. Створио је две прилике преко Стојиљковића, али је Рајковић био феноменалан. Од тада, Звезда преузима конце игре у своје руке. Ређале су се прилике Катаија, који је два пута изашао један на један са Стевановићем, покушао је и Лазовић, затим и Ристић из слободног ударца. А онда шок у првом минуту надокнаде првог полувремена. Стојковић је побегао Јовићу, Рајковић истрчао на њега, а десни бек домаћих био бржи и упослио самог Стојиљковића за 1:0.

Звезда се није тргла у другом полувремену, већ је осокољени Чукарички претио контранападима. Једину прилику за црвено-беле имао је Катаиј, али Стевановић још једном био на висини задатка. У 61.минуту, меч је решио Матић. Стојковић је поново побегао, центрирао а Матић главом матирао Рајковића. Од тада, Чукарички је имао прилике и за убедљивији тријумф, Звезди је опала коцентрација, уследиле су кардиналне грешке централног дефанзивног тандема, Павићевић – Јовановић. Чукарички је био спремија екипа, па су домаћи заслужено славили.

Одличан меч на Бановом брду, али победа иде Чукаричком. Другу годину, узастопно.

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

3.минут – Матић је упослио Стојиљковића, након лоше реакције Јовановића, али се нападач домаћих спетљао и отклоњена је опасност.

5.минут – Феноменални Рајковић! Славољуб Срнић је центрирао са десне стране, Стојиљковић је био сам на петерцу и главом покушао да савлада Рајковића, који је феноменалном интервенцијом спречио сигурно вођство Чукаричког! Звезда смушена, много бољи почетак домаћина.

10.минут – Чукарички је запретио поново након асистенције Матића, а Звезда у контри преко Лазовића. Чукарички притиска константно Звездину последњу линију.

18.минут – Најбоља прилика за Звезду! Јовић је сјајно упослио Катаија, који је прошао по левој страни, али је био неодлучан и ако је имао Орландића самог, шутирао из незгодне позиције, али је голман Стевановић ухватио лопту на самој линији. Морао је Катаи боље да одрегује у овој ситуацији. Тренутно равноправна утакмица.

21.минут – Нова акција Катаија, леп дриблинг, али је Стевановић кренуо на време и осујетио намере Звездиног офанзивца.

33.минут – Период без узбуђења прекинуо је Лука Јовић одличним продором и дриблингом, али је Остојић био јачи у дуелу.

35.минут – Лепа акција Црвене звезде, одлично су комбиновали Грујић и Ристић, Цветковић је центрирао, Лазовић петом одложио за Катаија, али је његов покушај погодио Орландића. Одлична прилика. Цветковић се пожалио на повреду, али је све у реду са њим.

40.минут – Михаило Ристић, какав ударац! Са пуно ефеја, лопта из слободног ударца иде тик поред стативе Стевановића. Претходно је Реган управо Ристића фаулирао на корак од казненог простора. Звезди припада финиш.

42.минут – Каква прилика за Катаија! Јовић је дао пас, Катаи изашао један на један са Стевановићем и промашио, а у наставку Лазовић је покушао лобом са 20 метара, лопта иде тик иза пречке. Доста, доста среће за Чукарички у претходна три минута.

46.минут – Чукарички води 1:0! Драгољуб Срнић је послао пас ка Стојковићу иза леђа Јовића по левој страни, Лука Јовић је испао из игре, Рајковић изашао на Стојковића, који је био бржи, упослио Стојиљковића, а Стојиљковић сналажљиво реаговао, иако му није било тешко и спровео лопту у мрежу. Последњи секунд првог полувремена. Велика штета, стигла је казна за промашаје.

Полувреме, Чукарички од 46.минута води 1:0 голом Николе Стојиљковића. Одличан фудбал, отворена игра, доста шанси, али један гол у мрежи Црвене звезде. Чукаричком је припао почетак, Црвеној звезди наставак меча, али у последњој секунди полувремена, тренутак непажње и гол Стојиљковића за 1:0.

Друго полувреме

Почело је друго полувреме. Нема измена на почетку другог дела.

49.минут – Велика прилика за Чукарички. Поигравао се Павићевић, Матић му је одузео лопту, Стоијиљковић убацио на пет петара, Реган се оклизнуо, а Славољуб Срнић изблокиран.

53,минут – Нова прилика за Чукарички. Контра Бојића и Матића, али Лазовић се вратио у право време и одузео лопту плејмејкеру домаћих.

55.минут – Нова прилика за Катаија! Одличан ударац, али Стевановић поново успешнији.

58.минут – Прва измена на мечу, Тодоровић је заменио Регана у тиму Чукаричког.

61.минут – Чукарички води 2:0. Тодоровић је упослио Стојковића у контри, који је поново побегао, центрирао, лопта је прелетела целу одбрану Црвене звезде, а Матић је био заборављен на другој стативи и главом, ефектно, погодио за 2:0. Друга асистенција Стојковића.

63.минут – Неспретна интервенција Анђелковића, корнер за Чукарички. Срећом без последица. Аврмовски мења Грујића.

68.минут – Стојиљковић је пролетео поред Јовановића, упутио наизглед фудбалски речено „балон“, али је Славољуб Срнић био апсолутно сам на другој стативи и срећом по његов матични клуб био непрецизан. Црвено-бели су пали у игри после другог примљеног гола.

76.минут – Несхватљива неопрезност Вукашина Јовановића. Стојиљковић је опет био бржи од њега, стигао до лопте, али је био и упорнији, али Матић је изблокиран. Гаврић је ушао уместо Лазовића.

80.минут – Миросављевић је заменио Бојића. Чукарички игра са два класична нападача.

86.минут – Јалови и неконкретни напади Црвене звезде. Чукарички близу велике победе.

89.минут – Аврамовски за Орландића, лак посао за Стевановића.

Три минута надокнаде на бановом брду. Не престаје подршка Звездиних навијача.

93.минут – Звезда се опрашта од титуле шампиона на Бановом брду. Чукарички ће славити и у другу сезону за редом на свом стадиону против Звезде.

Крај меча, Чукарички је победио 2:0, головима Стојиљковића у последњој секунди првог дела и Матића у 61.минуту.

Стадион: Чукарички

Гледалаца: 4.000

Судија: Дејан Филиповић (Београд)

Стрелци: 45.минут – 1:0 Стојиљковић, 61.минут – Матић 2:0

Жути картони: Брежанчић, Стојковић (Чукарички), Катаи, Анђелковић (Црвена звезда)

Чукарички: Стевановић, Стојковић, Рендулић, Остојић, Брежанчић, Реган (58. Тодоровић), Д.Срнић, Бојић (80.Миросављевић), С.Срнић, Матић (83.Мандић), Стојиљковић. Тренер: Милојевић.

Црвена звезда: Рајковић, Анђелковић, Јовановић, Павићевић, Цветковић, Грујић (66.Аврамовски), Ристић, Катаи, Лазовић (78.Гаврић), Јовић (93.Стојановић), Орландић. Тренер: Ненад Лалатовић.

Повезане вести

5 comments

Божа мај 10, 2015 at 23:12

Ми да певамо ако будемо други!

Reply
otpisani 101 мај 10, 2015 at 21:22

da li blamaza crvene zvezde u fudbalu ima kraja…?da li je zbog ovoga premijer srbije,inace deklarisani zvezdas koji se izvinjava fudbalerima partizana a pravda se vujosevicu i ulizuje komsijama da bih ubedio da smo za njega jednaki,sazvao sednicu spasa fk crvena zvezda u kasnim vecernjim satima kada se i kafane zatvaraju…na zalost lalatovic je pokazao da mu je napredak iz krusevca maksimum…bodove je gubio od kragujevcana koji su vec drugoligasi,pa od novog pazara pred praznim stadionom,pa derbi koji je morao da dobije a igrao kukavicki da ne izgubi…pojacanja su vecinom njegove zelje i to od cvetkovica,gavrica,bosancica,kataia itd…i nema opravdanja na kvalitet fudbalera…naseo sam i ja na obecanjima lalatovica o napadackoj i hrabroj zvezdi i cak ga i branio do prvog derbija koji je izgubio od komsija…odmah posle ispadanja iz kupa i poraza od partizana lalatovic je morao biti smenjen…naravno da je partizan bio haotican menjao upravu ,trenera,prodao skuletica a zvezda nije znala sa trenerom u pokusaju to da iskoristi…da se ja pitam lalatovica bi smenio jos veceras jer je pokazao da jednostavno nije trener za velika dela…vec sada treba traziti ozbiljnog trenera,obezbediti igranje u evropi i traziti makar jedno pojacanje koje ce biti u pravom smislu pojacanje i nositi igru crvene zvezde na svojim plecima…od premijera ocekujem da cestita vucelicu titulu koju ce slaviti kako je izjavio do 20 maja …a mi ce mo se nekako snaci…jer samo je zvezda zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
dusan мај 10, 2015 at 22:32

lalatovic nije trener, ali daleko od toga da je on glavni krivac. sa ovim timom mi sa partizanom da igramo deset utakmica necemo ih dobiti. u ovoj propaloj ligi zvezda je po kvalitetu tek treci tim. ti pricas kao da nisi gledao cukaricki danas. pa oni su za zvezdu klasa. u odnosu na ono sto smo igrali rezultat je odlican. u zvezdi igraju bosancic, orlandic, cvetkovic… a u cuki najbolje sto je zveda napravila u poslednjih 10 godina – srnici i stojkovic. ali to nije zato sto je neko napravio gresku, nego zato sto se ovde igra za pare. da se cukaricki obuce u zvezdine dresove bio bi prvak. nemamo pare za pojacanja, nemamo pare za trenere, tim nam je em los em fizicki nespreman. pa ono sto su danas radili pavicevicu pa to nisam gledao godinama. jedino sto vredi u zvezdi to je rajkovic. da je bajkovic na golu mi bi sada bili sedmi. ali, ne vredi vise. ovo je cirkus…

Reply
marko мај 10, 2015 at 20:46

Ovako! Kada nemas TRENERA nemas se cemu ni nadati! Jedsntoavno! Mi ne igramo fudbal… Kod nas se krece samo igrac koji ima loptu u nogama, dok su ostali staticni posmatraci! Dok to ne promenimo necemo gledati ozbiljniji fudbal! Nemamo TRENERA, BEKOVI ne postoje, LUKU ubijaju na krilu, Igramo 4-3-3, sansu ne znamo da napravimo napadacima! I ko je kriv!? Tole? Kosanovic? Cukaricki?
Dovedite ozbiljnog trenera, koji to jeste (ne neku improvizaciju trenera), pa da se nadamo necemu… Zabraniti dovodjenje igraca iz JSL ako su stariji od 20 godina! Dovedite ozbiljnog kondicionog trenera… Mnogo nama fali! Ali mnogo!

Reply
dusan мај 10, 2015 at 20:26

nema veze. bice neka vest iz rubrike vremeplov da smo 1975. bili dobri.

Reply

Leave a Comment