Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Печника, Ђокића, Баркоса, Деспотовића, Мирића и Коларова

Иза нас је још један солидан викенд у коме су се истакли бивши чланови београдских црвено-белих. У стрелце су се уписали Нејц Печник (Џеф Јунајтед), Душан Ђокић (Земун), Ернан Баркос (Тјанђин Теда), Ђорђе Деспотовић (Жетису), Марко Мирић (Славен) и Александар Коларов (Манчестер сити).

Италија

Серија А

Лацио – Интер 1:2

Лацио је доживео неугодан пораз у борби за директан пласман у Лигу шампиона, али су имали среће да је изгубила и Рома од другог миланског клуба, па су остали бод иза градског ривала на трећем месту. Поразу су кумовали црвени картони Бразилца Маурисија у 24. минуту и голмана Федерика Маркетија у 61. минуту, а уље на ватру долио је бивши члан небеско-плавих Хернанес, који је постигао оба гола за Интер. Душан Баста је одиграо цео меч за Лацио, док је Филип Ђорђевић остао на клупи. Немања Видић је још једном уписао свих 90 минута у дресу неро-азура, који су се добрим играма пробили на седмо место.

Кјево – Верона 2:2

Бошко Јанковић је одиграо цео меч за Верону, а судија Никола Рицоли показао му је жути картон већ у трећем минуту. Сви голови постигнути су у првих 45 минута, а Лука Тони је постигао свој 19. погодак у сезони. Од њега је ефикаснији само голгетер Јувентуса Карлос Тевез са 20 голова.

Удинезе – Сампдорија 1:4

Синиша Михајловић је у Удинама прекинуо серију без победе и радовао се против некадашњег дугогодишњег саиграча Дејана Станковића, који је помоћни тренер Удинезеа. Ђеновљани су остали бод иза петопласиране Фиорентине, док је Удинезе 13. на табели.

Емполи – Фиорентина 2:3

Ненад Томовић није био у саставу Фиорентине, која је овом победом задржала пето место које води у Лигу Европе. Словенац Јосип Иличић је постигао нова два поготка за госте из Фиренце.

Палермо – Аталанта 2:3

Милан Милановић је 18. пут ове сезоне седео на клупи Палерма и ниједном није добио прилику да истрчи на терен. Његов клуб је и поред четврте утакмице без победе остао на 11. месту.

Ђенова – Торино 5:1

Никола Максимовић је одиграо свих 90 минута у тешком поразу Торина на гостовању у Ђенови. Три кола пре краја Торино је девети на табели са 48 бодова.

Серија Б

Ћитадела – Фрозиноне 1:1

Урош Ћосић је остао на клупи гостију током целе утакмице, а његов клуб је на корак од пласмана у Серију А, јер два кола пре краја имају четири бода више од трећепласираних тимова Вићенце и Болоње.

Бреша – Катанија 4:2

После пораза на стадиону Марио Ригамонти у Бреши, Катанија је пала на 14. место, али ће имати прилику да и математички обезбеди опстанак у следећем колу када дочекује Ћитаделу. Филип Јанковић још једном није био у протоколу гостију.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Ливерпул 1:1

Жозе Мурињо није желео да умара поједине фудбалере који су изнели највећи терет ове сезоне после освајања шампионске титуле, па је Немања Матић добио прилику од 60. минута уместо тинејџера Рубена Лофтус-Чика. У стрелце су се уписале легенде два клуба. Џон Тери је довео лондонски тим у вођство већ у 5. минуту, а изједначио је Стивен Џерард минут пре одласка на одмор.

Манчестер сити – КПР 6:0

Александар Коларов је поново био стрелац за грађане. У 32. минуту донео је домаћем тиму предност од 2:0. Одиграо је целу утакмицу и постигао други гол у сезони, а екипа Мануела Пелегринија је задржала друго место са 73 бода и близу је директног пласмана у Лигу шампиона. Гол Коларова из слободног ударца је на снимку од 1:45.

https://www.youtube.com/watch?v=bcr0RhOeNu0

Лестер – Саутемптон 2:0

Филип Ђуричић је добио прилику у дресу Саутемптона од 66. минута уместо Стивена Дејвиса, али су црвено-бели другим узастопним поразом пропустили прилику да престигну шестопласирани Тотенхем.

Шпанија

Примера

Еибар – Еспањол 0:2

Катастрофалном серијом од шест узастопних пораза Еибар је озбиљно довео у питање опстанак у лиги. Стигли су их дављеници Депортиво и Гранада, па су само због боље гол разлике тренутно на безбедном 17. месту. Дејан Лекић је добио прилику од 30. минута уместо Борхе Фернандеза, али није успео да постигне први гол у сезони.

Гранада – Кордоба 2:0

Кордоба се већ опростила од Примере и следеће сезоне ће наступати у Сегунди. Александар Пантић је ушао у игру за госте од старта другог полувремена уместо Борхе Гарсије, а добио је и жути картон у 69. минуту. Његов тим је завршио сусрет са девет играча, јер су црвене картоне добили Ињиго Лопез и Аргентинац Федерико Картабија.

Француска

Лига 1

Тулуз – Лил 3:2

Тулуз је стигао до кључне победе у борби за опстанак и два кола пре краја налазе се на 16. месту са пет бодова више у односу на осамнаестопласирани Евијан који је у зони испадања. Павле Нинков је допринео успеху одигравши целу утакмицу, док је Урош Спајић са клупе навијао за саиграче.

Евијан – Ремс 2:3

Кобан пораз по Евијан који ће имати изузетно тежак задатак да се докопа опстанка у последња два кола. Милош Нинковић није био у тиму, а тријумф гостима донео је Камерунац Бенжамин Муканђо у 86. минуту.

Лига 2

Орлеан – Ним 1:1

Гости су до бода стигли преко Нурија у 84. минуту, а Ненад Ковачевић поново није био у екипи за ово гостовање. Ним је 13. на табели са 45 освојених бодова два кола пре краја шампионата.

Русија

Премијер лига

Рубин – Кубањ Краснодар 1:0

Тим из Казања се вратио на победнички колосек, а Благој Георгијев је одиграо свих 90 минута за екипу Рината Биљалетдинова. Гол одлуке поново је постигао Магомед Оздојев у 71. минуту, па је Рубин задржао пету позицију са 47 бодова.

Локомотива Москва – ЦСКА Москва 1:3

ЦСКА је однео победу против екипе Миодрага “Грофа“ Божовића у градском дербију. Немања Пејчиновић је одиграо свих 90 минута за Локомотиву, која је остала на седмом месту после осмог пораза у шампионату. Божовић је после пет утакмица без победе у шампионату поднео оставку у Локомотиви.

Португал

Примеира лига

Порто – Жил Висенте 2:0

Порто се не предаје иако има три бода заостатка за водећом Бенфиком два кола пре краја. Евандро је ушао у игру од 51. минута уместо Ектора Ерере. Бразилац је 12. пут ове сезоне добио прилику са клупе од 19 одиграних сусрета.

Холандија

Ередивизија

Фејенорд – Витесе 1:4

Витесе је потпуно надиграо некадашњег првака Европе усред Ротердама, али је Урош Ђурђевић остао на клупи, док његов саиграч Абиола Дауда није ни допутовао на ово гостовање, јер је потпуно пао у други план у наставку сезоне. Витесе држи пету позицију коло пре краја првенства.

Гронинген – Цволе 0:1

Чех Томаш Нецид је у 74. минуту донео бодове гостима у чијим редовима поново није било Елија Бабаља. Цволе се овом победом пробио на шесто место.

Белгија

Про лига

Плеј-оф за Лигу Европе – група А

Беверен – Мехелен 1:2

Абубакар Оумару је ушао у игру од 64. минута уместо Закарија М’Силе и само шест минута касније је асистирао код почасног гола Давида Десторма. Камерунац је ове сезоне одиграо 15 утакмица за Беверен, без поготка, а његов тим је завршио такмичење на четвртом месту у групи са само једним бодом. Александар Јанковић је одвео Мехелен и до пете победе у групи за освајање првог места са 15 бодова и бољом гол разликом од Генка. Мехелен ће се за пласман у Европу борити са Локереном, који је био први у групи Б.

Грчка

Супер лига

Платанијас – Олимпијакос 1:1

Олимпијакос је лагано привео шампионат крају. Титулу су одавно обезбедили, па нису морали да јуре победу по сваку цену против Платанијаса на гостовању. Лука Миливојевић је одиграо целу утакмицу за црвено-беле уз жути картон у 55. минуту. Он је ове сезоне у освајању нове титуле одиграо 23 утакмице уз два поготка и три жута картона у шампионату, а Олимпијакос је сезону завршио са 12 бодова више од другопласираног Панатинаикоса. Лука Милуновић није био у саставу Платанијаса, који је првенство окончао на солидном деветом месту. Милуновић је на 23 лигашке утакмице три пута био стрелац уз две јавне опомене.

Кипар

1. Дивизија – Група за првака

АЕК Ларнака – Ермис 2:1

Ифеани Оњило је играо до 56. минута за Ермис, који је без победе на последњих седам утакмица, па ће сезону завршити на шестом месту.

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Акхисар 0:0

Душко Тошић је заиграо од 78. минута за домаћи тим. Он ће на крају сезоне променити средину, али је познато да ће остати у Турској. Бруно Мезенга је одиграо цео меч за госте и добио жути картон у судијској надокнади. Генчлербирлиги је осми, а Акхисар 14. на табели после 30. кола.

Галатасарај – Коња 1:0

Гости су остали празних шака у Истанбулу без Јагоша Вуковића у тиму, па су сада на деветом месту са 38 бодова.

Ескишехир – Касимпаша 4:1

У убедљивој победи Ескишехира Горан Чаушић је био на терену до 72. минута, а овај тријумф донео им је пробој у средину табеле.

1. Лига

Маниса – Алтинорду 1:6

Фудбалери Манисе су још једном разочарали своје навијаче убедљивим поразом код куће, па су пали у зону испадања због лошије гол разлике од Денизлија са којим ће се у последња два кола грчевито борити за опстанак. Никола Микић је одиграо целу утакмицу за Манису, док је његов саиграч Бранимир Субашић ушао у игру од почетка другог полувремена.

Елазиг – Кајзери 0:3

Кајзери је два кола пре краја обезбедио повратак у елитни ранг, а у тиму поново није било Срђана Мијаиловића.

Швајцарска

Супер лига

Јанг Бојс – Сент Гален 3:1

Домаћи тим је и без Милана Вилотића стигао до друге узастопне победе и четири кола пре краја је извесно да ће шампионат завршити на другом месту.

Арау – Грасхоперс 0:1

Огњен Мудрински није био у протоколу домаће екипе, која је све даље од опстанка после још једног пораза.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Халадаш 3:2

Никола Трајковић није играо за Ђер, који се деветом победом ове сезоне издвојио на деветом месту са 35 бодова.

Папа – Печуј 0:2

Папа је без победе на последњих осам утакмица, а Милан Богуновић је одиграо цео меч против Печуја и добио жути картон у 47. минуту.

МТК – Пушкаш 1:0

Након два ремија МТК је уписао три бода, а искусни Драган Вукмир је успешно одрадио одбрамбене задатке. Тренутно су трећи на табели са 54 освојена бода.

Молдавија

Дивизија национала

Саксан – Шериф 0:1

Шериф је и без Кадуа у тиму стигао до победе на неугодном гостовању и остао на три бода иза водеће Дачије.

Белорусија

Премијер лига

Белшина – БАТЕ Борисов 0:1

Петом победом у првих пет кола БАТЕ је убедљиво први на табели, а Филип Младеновић је у тријумфу на гостовању против Белшине одиграо цео меч и добио жути картон у самом финишу.

Минск – Динамо Минск 0:3

Немања Николић је био на терену до 60. минута у убедљивом тријумфу Динама против градског ривала. Забележили су другу узастопну победу и полако хватају прикључак са тимовима из горњег дела табеле.

Казахстан

Премијер лига

Жетису – Астана 1:3

Ђорђе Деспотовић је постигао изједначујући гол у 30. минуту за екипу Жетисуа. На терену је провео свих 90 минута и четврти пут се уписао у стрелце ове сезоне. Ипак, његов тим је и даље претпоследњи на табели са седам бодова. За Астану је целу утакмицу одиграо Немања Максимовић, а његов клуб се пробио на друго место са два бода мање од водећег Актобеа. Погодак Деспотовића је на снимку после контре која почиње од 39:31.

Каират – Атирау 0:1

За разлику од прошле сезоне када је немилосрдно тресао мреже у дресу Атирауа, Милош Трифуновић је у новом шампионату пао у други план, па је и овај меч провео на клупи. Атирау је четврти на табели са истим бројем бодова као Астана и Ордабаши, али слабијом гол разликом.

Азербејџан

Премијер лига

Интер Баку – Нефчи 4:0

Дебакл Нефчија у градском дербију, али у тиму није било Саше Стаменковића, који је то посматрао са клупе. Тренер Ариф Асадов би могао да размисли о враћању Стаменог на гол после четири лопте у мрежи Акила Мамадова. После четири меча без победе Нефчи је пао на четврто место.

Украјина

Премијер лига

Ворскла – Олимпик Доњецк 3:1

Јован Маркоски је био на клупи Ворскле, а његов тим се четвртом узастопном победом учврстио на петом месту са 35 бодова.

Карпати – Черноморец 2:0

Јован Крнета је био на клупи гостујућег тима, који је и поред трећег узастопног пораза остао на 11. месту уз утакмицу мање у односу на ривале из доњег дела табеле.

Кина

КСЛ

Лиаонинг – Тјанђин Теда 3:2

Ернан Баркос је наставио да тресе мреже у Кини, само што је овога пута поред противничке затресао и своју. Најпре је у 13. минуту постигао водећи гол за Тјанђин, а само два минута касније је аутоголом изједначио резултат. Тјанђин је на крају поражен, па су и даље у доњој половини табеле, а Баркос је четвртим голом у сезони стигао до деобе шестог места листе најбољих стрелаца кинеског шампионата. Гол Баркоса, а затим и аутогол су на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=JYZJKp-wQF0

Лига 1

Пекинг – Хебеи 2:1

Ненад Милијаш је још једном био стартер у гостујућем тиму, али су на овом гостовању прекинули низ од четири победе и спустили се на пето место у другом рангу такмичења.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Бусан – Сеул 0:1

Маурисио Молина је играо за Сеул од старта, а његов клуб је добром серијом наставио да скупља бодове и сада су 10. на табели након лошег старта сезоне.

Улсан – Џeонбук 1:2

Филип Касалица није добио прилику да уђе у игру са клупе у другом узастопном поразу Улсана, па је његова екипа склизнула на четврто место.

Јапан

Џеј лига

Висел Кобе – Шимицу 1:2

Шимицу је стигао до друге победе у првенству, што им је донело пробој на 15. место. Дејан Јаковић је још једном био стартер у гостујућем тиму. У 37. минуту добио је први жути картон, а у 94. минуту и други, па је нешто раније од саиграча морао ван терена.

Џеј 2 лига

Каматамаре Сануки – Џеф Јунајтед 0:1

Нејц Печник је у 67. минуту ушао у игру уместо Харује Идеа и већ у 76. минуту постигао је победоносни гол уз овације навијача који су му скандирали име и презиме, што је пре њега од бивших Звездиних фудбалера у Јапану доживео легендарни Драган Стојковић Пикси. Печнику је ово био већ шести погодак у шампионату, па не чуди што је врло брзо постао љубимац у новом клубу. Његов саиграч Такајуки Сузуки није био у екипи за овај сусрет, а Џеф Јунајтед је тренутно на другој позицији која води у елитни ранг. Победоносни гол и овације словеначком интернационалцу погледајте на снимку испод.

https://youtu.be/WManmPAc6is

Теспакусацу – Омија 0:2

Драган Мрђа је ушао у игру у дресу Омије тек од 85. минута уместо Акихира Иенаге. Трећом узастопном победом стигли су до истог броја бодова као и Џеф Јунајтед, али су четврти због слабије гол разлике.

Кјото – Токио Верди 1:1

Милош Бајалица је пропустио овај сусрет, а његов Кјото је до бода стигао у 82. минуту поготком Бразилца Данијела Ловиња, па су тренутно на безбедној 18. позицији.

Јужна Африка

ПСЛ

Чипа Јунајтед – Кајзер Чифс 0:2

Кајзер Чифс је победом у последњем колу прославио освајање титуле првака са 12 бодова испред другопласираног Мамелоди Сандаунса. Бернард Паркер је одиграо цео меч за шампиона, а ове сезоне је на 24 утакмице постигао седам погодака и био најефикаснији у тиму заједно са Мандлом Масангом и Џорџом Лебезеом који су постигли исти број голова.

Аустралија

А – Лига – полуфинале

Сиднеј – Аделејд Јунајтед 4:1

Сиднеј се убедљивим тријумфом пласирао у велико финале, где ће им ривал бити Мелбурн Виктори. Милош Димитријевић и Никола Петковић су допринели успеху одигравши цео меч. Петковић је добио и жути картон у 77. минуту, а Димитријевић је због одличних партија ове сезоне проглашен за најбољег играча Сиднеја по избору саиграча, навијача и руководства клуба, што се десило по први пут. Чак ни легендарни Алесандро Дел Пјеро и Двајт Јорк нису објединили ова признања у време док су наступали за Сиднеј. Због свега тога Димитријевића у Аустралији многи сматрају најбољим играчем клуба у последњих 10 година.

САД

МЛС – Западна конференција

Торонто – Хјустон 1:2

Луис Гаридо је за госте одиграо целу утакмицу. Хјустон је прекинуо низ од четири утакмице без победе, али су тек девети у Западној конференцији, међутим са само три бода мање од трећепласираног Сијетла.

Перу

Примера – Апертура

Алијанца Лима – Леон де Хуануко 1:0

Алијанца се другом победом у три кола пробила до четврте позиције, а Мигел Араухо је био на терену свих 90 минута у освајању три бода.

Мексико

Асенсо МХ – финале Клаусуре

Атлетико Сан Луис – Дорадос 1:0

Сегундо Кастиљо је забележио свих 90 минута у тиму Дорадоса, који је и поред овог пораза изашао као укупни победник, јер је у првом мечу било 3:0.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Сплит 1:0

Марко Мирић је у деветом минуту погодио и испоставило се донео нову победу екипи из Копривнице за пробој на шесто место са 39 бодова. Претекли су управо Сплићане, а Мирић је са девет погодака убедљиво најбољи стрелац екипе. Ово му је једна од најбољих сезона у каријери.

Хајдук – Осијек 3:2

За Осијечане није играо Драгомир Вукобратовић, а после овог пораза очекује их велика борба за опстанак са Задром и Истром.

Ријека – Локомотива 5:0

Марко Вешовић је одиграо цео меч за Ријеку, која је одавно обезбедила друго место.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Зрињски 1:0

Иван Татомировић и Милош Стојчев су одиграли свих 90 минута за Сарајлије у победи против Зрињског. Њихов тим је први на табели са бодом више од Жељезничара четири кола пре краја.

Дрина – Олимпик 3:0

Јадранко Богичевић је још једном био стартер у тиму Олимпика, који је и поред другог узастопног пораза остао на петом месту.

Звијезда – Слобода Тузла 0:0

Екипа Хусрефа Мусемића је без пораза на последњих пет мечева, па су после бода у Градачцу усамљени на деветом месту са 31 бодом.

Србија

Супер лига

ОФК Београд – Раднички Ниш 0:0

Раднички се још једном показао као изузетно чврст тим. За Романтичаре је Златко Лишчевић провео на терену свих 90 минута, као и Петар Ђуричковић и Владимир Ђорђевић у гостујућем саставу. У домаћем тиму није било дефанзивца Богдана Планића.

Борац Чачак – Нови Пазар 1:0

Огњен Ожеговић је одиграо целу утакмицу за Борац, док у тиму Мише Косановића није било Бојана Ђорђевића.

Доњи Срем – Војводина 1:2

Нино Пекарић је за госте одиграо цео меч, док његов саиграч Иван Рогач није био на терену. За домаће није наступио искусни нападач Дарко Спалевић.

Вождовац – Напредак 1:0

Дени Павловић је био на терену до 49. минута у дресу Вождовца, док његови саиграчи Никола Караклајић, Милан Јокић и Немања Златковић нису наступили на овом сусрету. За Напредак је цео меч одиграо Стеван Луковић уз жути картон у 79. минуту.

Партизан – Спартак 1:0

За госте је Андреј Мркела био на терену до 73. минута.

Рад – Јагодина 1:0

Стефан Михајловић није играо за Рад, док у новом поразу Јагодине на терену није било Данијела Михајловића, а Никола Антић је одиграо свих 90 минута.

Чукарички – Црвена звезда 2:0

Филип Стојковић, Славољуб и Драгољуб Срнић одиграли су целу утакмицу за Чукарички. Стојковић је био најзапаженији, асистирао је код оба гола и добио жути картон у 67. минуту.

Прва лига

Инђија – Бачка 2:0

Весељко Тривуновић је још једном забележио свих 90 минута за Бачку, која је и даље четврта на табели.

Српска лига – Београд

ИМТ – Земун 0:5

Душан Ђокић је наставио своју голгетерску серију у дресу Земуна. Одиграо је цео меч, постигао свој 16. гол у сезони и поставио коначан резултат у 84. минуту. Његов саиграч Миланко Рашковић ушао је у игру од 66. минута, док ће Александар Кировски бити ван терена до краја сезоне због прелома руке. Гол Ђокића је на снимку од 10:15.

https://www.youtube.com/watch?v=cX73K5F-gSM

Зона Дрина

Рибница – Златибор 0:1

Владимир Мудринић је био један од најбољих играча Златибора у тријумфу на гостовању у Мионици.

Повезане вести

Leave a Comment