Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Марјановић у идеалној петорци Евролиге!

Бобан Марјановић добио је званичну потврду за блиставе партије које је пружао у Евролиги ове сезоне. Наиме, Звездин центар изабран је у идеалну петорку елитног европског клупског такмичења где му друштво праве Милош Теодосић (ЦСКА Москва), Немања Бјелица (Фенербахче Улкер), Василис Спанулис (Олимпијакос) и Фелипе Рејес (Реал Мадрид).

Марјановић је оборио рекорд Евролиге по укупном броју скокова у лигашком делу сезоне (256). Такође, срушио је рекорд по броју дабл-даблова у једној сезони (16). И, ту није крај његовим фантастичним достигнућима.

Његов просечни индекс корисности од 25,7 индексних поена по мечу је најбољи резултат у последњих 10 година, као и просечан број скокова по мечу (10,7). Уз све то треба додати да је Марјановић био други стрелац Евролиге са просеком од 16,6 поена по мечу, чак три пута је био именован за најкориснијег играча кола, а у 24 утакмице чак 23 пута је имао двоцифрен кошгетерски учинак.

После свих ових достигнућа нема никакве сумње да је Бобан Марјановић апсолутно заслужено добио своје место у друштву великана.

Повезане вести

Leave a Comment