Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Партизан вратио један „брејк“ у финалној серији

У трећем мечу финала плеј-офа, црвено-бели нису успели да и по трећи пут узастопно савладају Партизан, који је био бољи након четири сета – 1:3 (25:14, 22:25, 20:25, 23:25). Црвена звезда је убедљиво освојила први сет, ношена навијањем са трибина. Чинило се да ће Звезда и други сет освојити нако сигурне игре и вођства од 17:13, али онда као да су друге екипе изашле на терен. Партизан је знао да искористи велики пад у игри нашег тима, преокрене резултат, и реши овај сет у своју корист. У трећем сету су гости имали вођство од старта, па су преокренули резултат у сетовима. Слично је било и у четвртом сету, у коме се Звезда пробудила у завршници, али недовољно за преокрет, па су гости успели да врате један „брејк“. Звезда имала организовано навијање након дуго времена у Београду.

Црвена звезда је боље отворила меч и повела са 6:2 на сервис Стоиловића, уз одличне реакције блока Милутиновић-Благојевић. Тренер Партизана, Васовић, реаговао је тајм-аутом, али се серија наставила и после паузе, а прекинута је тек сервос грешком (7:3). Уз песму навијача, наставила је да расте предност Звезде, па су гости затражили још један тајм-аут (10:3). Звезда није посутајала у тим тренуцима, блок Околић-Копривица доноси +9 пред одлазак на технички тајм-аут (12:3). Стигла је Звезда и до двоцифрене предности (14:4), а ова разлика је омогућила нашем тиму да мирно приведе сет крај – 1:0 (25:14).

Партизан се консолидовао у другом сету, који је почео игром поен за поен, што је прекинуо Мрдак ас поеном (3:5). Гости су убрзо везали још два поена (4:7). Звезда је успела да пређе у вођство серијом од 4:0 (10:9), а блок Милутиновића је донео нашој екипи два поена вишка пред одлазак на технички тајм-аут (12:10). Звезда прва осваја поен и након паузе, блок Звезде је наставио одлично да функционише, предвођен Стоиловићем (15:11). Партизан је успео да приђе на поен заостатка, па је Кобиљски реаговао тајм-аутом (17:16). Серија је настављена, гости прелазе у вођство (17:18), а прекинута је сервис грешком. Стала је потпуно Звезда у тим тренуцима, Кобиљски је био приморан да поново затражи тајм-аут (18:21). Ас поеном Копривице, Звезда прилази на поен заостатка, па и Васовић реагује тајм-аутом (20:21). Одговорио је Партизан са два узастопна поена (20:23), а убрзо стигао до три сет лопте. Другу је искористио, и поравнао резултат у сетовима – 1:1 (22:25).

На крилима одличне игре са краја другог сета, Партизан је везао пет поена почетком трећег сета (1:5). Покушавао је Кобиљски изменама да тргне екипу, али након вођства од 17:13 у другом сету, као да су друге екипе изашле на терен (3:9). Незнатно је Звезда смањила разлику до техничког тајм-аут (7:12). Гости су први освојили и поен након одмора, Звезда одговорила са два узастопна поен, да би Партизан одговорио са четири узастопна поена (9:17). Звезди ништа није полазило за руком у тим тренуцима. Ипак није предавала Звезда, и везала је три поена након тајм-аута Кобиљског (12:17). И Васовић је тражио предах након тога, Буцуљевић још једном одлично сервирао (13:17), а Звезда је пропустила шансу да се додатно приближи ривалу. Звезда је највише стигла на -3, па је Партизан успео дапреокрене резултат у сетовима – 1:2 (20:25).

Црвена звезда никако није успевала да дође до своје игре, Партизан је наставио да игра сигурно и у четвртом сету (3:6). Стигао је Партизан и до +4, па је Кобиљски поново морао у раној фази сета да реагује тајм-аутом, али ни то није тргнуло наш тим (7:12). Освојила је Звезда прва два поена након паузе, па је и тренер гостију затражио тајм-аут. Наставио је Околић са добрим сервисима, Звезда је стигла на поен заостатка, имала и напад за изједначење, али га није искористила (11:13). Уследила је игра поен за поен, Звезда није успеваа да поравна резултат. Партизан поново стиже до осетније разлике (15:19). Наш тим је није предавао, и пришао је на свега поен заостатка (19:20). После тајм-аута, Црвена звезда коначно стиже до изједначења (20:20). Ипак, Партизан блоком долази до две меч лопте. Спаслила је Звезда, прву, али другу није – 1:3 (23:25).

На овај начин Партизан је вратио један „брејк“, а црвено-бели ће имати нову прилику да освоје титулу већ у недељу, такође у Спортском центру „Вождовац“ на Бањици. Звезда и даље има један „брејк“ предности, потребна јој је једна победа за нову титулу.

Главу горе, момци!

Повезане вести

Leave a Comment