Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Треће узастопно гостовање Црвене звезде

Рукометаши Црвене звезде настављају такмичење у плеј-ауту Супер лиге Србије после паузе. Црвено-бели гостују против последњепласиране Колубаре у Лазаревцу и сви очекују да стигну до прве победе на гостовањима у завршници такмичења. Меч се игра у петак од 19 часова и 30 минута у Спортско-рекреативном центру Колубара.

Црвено-бели су имали довољно времена да се спреме за финиш такмичења у плеј-ауту који од играча захтева максималну озбиљност и ангажовање, како клуб не би непланирано ушао у проблеме. Нажалост Звезду читаве сезоне прати енормно велики број повреда због чега ни овога пута неће наступити у најјачем саставу, јер је борбеном пивоту Немањи Нешовановићу напрсло стопало. Он је играо на претходним мечевима и са таквим проблемом, али је бол постао неподношљив, па ће паузирати још неко време. Дуже време су ван строја Стефан Радоничић (леђа), Станко Димитрић (колено), Слободан Димитрић (колено), Срђан Милутиновић (зглоб ноге), Младен Шотић (задња ложа)… Ипак, има ко да их замени. Ту су стандардни чланови и узданице екипе капитен Владимир Цупара, Марко Антељ, Дејан Бабић, Виктор Матичић, Дарко Тодоровић, Александар Драгутиновић, Младен Ивановић и друштво.

Екипа Ненада Перуничића је ове сезоне сва три пута савладала Колубару. У Београду је било 33:24 и 54:22, а у Лазаревцу 42:22. Звезда тренутно држи прву позицију у плеј-ауту са бодом више од Пожаревца, Рудара и Железничара и два више од Планинке која је у зони испадања. Колубара је без бодова и већ се опростила од елитног ранга такмичења. Оваква гужва иза Звезде не оставља простора за било какве калкулације, већ се на свакој утакмици до краја сезоне мора ићи на победу, како би се сачувала тренутна позиција и избегли непотребни проблеми.

zzzzz11059940_908316949229202_2720813173108725517_n

Лазаревачки састав је у другом колу плеј-аута на домаћем терену поражен са само четири гола разлике од Планинке, тако да ће сваку евентуалну неозбиљност играча Црвене звезде знати да казни, без обзира на велику разлику у квалитету у корист београдског тима. Милош Тривић, Марко Радовановић и Илија Радојичић су ударне игле Колубаре, али Звезда неће имати проблема уколико максимално озбиљно одради ово гостовање, као што је то било пре нешто више од месец дана.

Посебна прича су и навијачи Звезде из Лазаревца и околине, који су увек у већем броју испратили црвено-беле одличном подршком са трибина уз оригиналне и занимљиве кореографије, па се многи питају какво ће сада изненађење спремити својим љубимцима. Нема сумње да ће у петак бити спектакуларно на трибинама Спортског-рекреативног центра Колубара, а надамо се да ће и игра и резултат бити на нивоу као претходни пут у Лазаревцу.

                                                 Колубара – Црвена звезда

                                       6. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                                      Петак, 8. мај 2015.

                                   СРЦ Колубара – Лазаревац, 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment