Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Пет играча Звезде на ширем списку репрезентације за Европске игре

Синиша Рељић, први тренер мушке сениорске репрезентације Србије за Европске игре, саопштио је шири списак (20) играча за прве Европске игре, које ће се одржати од 12. – 28. јуна у Бакуу, у Азербејџану. На списку се налази и пет играча Црвене звезде: Максим Буцуљевић, Александар Околић, Вук Милутиновић, Филип Стоиловић и Лазар Копривица.

На списку су:

ТЕХНИЧАРИ: МИХАЈЛО МИТИЋ (ШОМОН, ФРАНЦУСКА), ИВАН КОСТИЋ (ПАРТИЗАН) И МАКСИМ БУЦУЉЕВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

КОРЕКТОРИ: ДУШАН ПЕТКОВИЋ (КАН, ФРАНЦУСКА), ДРАЖЕН ЛУБУРИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И МИЛИЈА МРДАК (ПАРТИЗАН).

ЛИБЕРА: МИЛОРАД КАПУР (НОВИ ПАЗАР) И ГОРАН ШКУНДРИЋ (РИБНИЦА, КРАЉЕВО).

БЛОКЕРИ: МИЛАН РАШИЋ (КАН, ФРАНЦУСКА), ПЕТАР КРСМАНОВИЋ (БУДВАНСКА РИВИЈЕРА, ЦРНА ГОРА), АЛЕКСАНДАР ОКОЛИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), ДУШАН ЛОПАР (ПАРТИЗАН) И ВУК МИЛУТИНОВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА).

ПРИМАЧИ: КОНСТАНТИН ЧУПКОВИЋ (БИДГОШЋ, ПОЉСКА), МИЛАН КАТИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД), ФИЛИП СТОИЛОВИЋ (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), МИЛОШ ВЕМИЋ (ТУРКОАН, ФРАНЦУСКА), ЛАЗАР КОПРИВИЦА (ЦРВЕНА ЗВЕЗДА), МИХАЈЛО СТАНКОВИЋ (ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ, НОВИ САД) И МАРКО НИКОЛИЋ (ПАРТИЗАН).

Мушка сениорска репрезентација Србије играће у А групи са Азербејџаном, Пољском, Француском Финском и Турском.

У Б групи ће играти Русија, Италија, Бугарска, Немачка, Белгија и Словачка.

Пласман у четвртфинале избориће по 4 селекције из обе групе. Познато је да ће се у четвртфиналу састати победници група са четвртопласираним селекцијама из друге групе, док ће се остали парови четвртфинала добити жребом. Наиме, другопласирана екипа из А групе ће у четвртфиналу играти против трећепласиране репрезентације из А или Б групе, што ће бити одређено жребом.

Повезане вести

Leave a Comment