Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Милијаш и Ђокић по два у мету, стрелци и Баркос, Рашковић, Оњило и Стојчев

Још један викенд није могао да прође без голова бивших играча црвено-белих. Ненад Милијаш је са два поготка трасирао пут ка победи екипе Хебеија у Кини, а исти учинак имао је и голгетер Земуна Душан Ђокић. Његов саиграч Миланко Рашковић вратио се на терен поготком, а Ернан Баркос је наставио голгетерску серију у дресу кинеског Тјанђина. Некадашњи перспективни омладинац црвено-белих Милош Стојчев донео је победу екипи Сарајева у финишу меча против Славије. Ифеани Оњило је са беле тачке постигао гол за Ермис на Кипру.

Италија

Серија А

Аталанта – Лацио 1:1

Небеско-плави су се саплели у Бергаму, што је искористио њихов градски ривал Рома, која их је престигла на другом месту које директно води у Лигу шампиона. Душан Баста је за госте одиграо цео меч и зарадио жути картон у 73. минуту, а сусрет је остао упамћен и по повратку Филипа Ђорђевића на терен након вишемесечне паузе због тешке повреде. Репрезентативац Србије је ушао у игру од 64. минута уместо Стефана Маурија, а Марко Пароло је у 77. минуту донео бод гостима из Рима, који су сада на трећем месту са бодом мање од Роме.

Интер – Кјево 0:0

Одбрана Интера на челу са Немањом Видићем још једном је остала несавладана, али су заказали нападачи, који нису успели да матирају госте из Вероне. Некадашњи репрезентативац Србије одиграо је свих 90 минута, док је његов саиграч Здравко Кузмановић пропустио и овај сусрет. Интер је тренутно осми са три бода мање од петог места које води у Лигу Европе.

Фиорентина – Ћезена 3:1

Ненад Томовић је за Фиорентину одиграо целу утакмицу, а низ од два узастопна пораза прекинут је захваљујући Словенцу Јосипу Иличићу, који је постигао прва два гола, док је стрелац трећег био искусни Алберто Ђилардино. Фиорентина држи пету позицију са 52 освојена бода.

Верона – Удинезе 0:1

Верона је доживела пораз на свом терену, а Бошко Јанковић је у игри провео 87 минута, што значи да повреда од прошлог викенда ипак није била озбиљније природе. Заменио га је Бразилац Фернандињо, а победу гостима из Удина, чији је помоћни тренер Дејан Станковић, донео је легендарни Антонио Ди Натале у 62. минуту. Треба поменути и да је Верона од 60. минута играла без искљученог Јакопа Сале, а у финишу је “поцрвенео“ и Рафаел Маркез.  Верона је остала на 14. месту са 40 бодова, док је Удинезе 12. на табели са бодом више.

Сасуоло – Палермо 0:0

Милан Милановић није добио прилику да истрчи на терен ни на гостовању у Ређо Емилији, па је и даље без минута у игри ове сезоне. Тренер Ђузепе Јакини никако да му укаже поверење, иако Милановић константно седи на клупи. Палермо је 11. на табели Серије А са 43 освојена бода.

Сампдорија – Јувентус 0:1

Стара дама је поготком Чилеанца Артура Видала и математички обезбедила освајање 31. шампионске титуле (или 33. јер они рачунају и две које су им одузете због намештања резултата). Био је то четврти узастопни пехар Јувентуса у Серији А, док ће Сампдорија коју са клупе предводи Синиша Михајловић морати да потражи бодове за излазак у Европу на неком другом сусрету. Тренутно им петопласирана Фиорентина бежи за један бод.

Серија Б

Фрозиноне – Болоња 2:1

Три кола пре краја Фрозиноне се пробио на друго место које води у Серију А победом над директним ривалом. Урош Ћосић је добио прилику за домаћи тим од 81. минута уместо Матеа Ћофанија.

Катанија – Ливорно 1:1

Катанија је без Филипа Јанковића испустила победу у 95. минуту, када је Данијеле Вантађато искористио једанаестерац и поставио коначан резултат. Катанија је тренутно 12. на табели са 48 бодова и ускоро ће и математички обезбедити опстанак у другом рангу такмичења.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Кристал Палас 1:0

Еден Азар је голом у 45. минуту донео шампионску титулу Челзију, коју су обезбедили три кола пре краја. Немања Матић је за новог шампиона Енглеске одиграо свих 90 минута, а ово је иначе пета титула у историји Челзија, четврта у ери Романа Абрамовича, а трећа под вођством Жозеа Муриња, прва за лондонски клуб после петогодишње паузе.

Тотенхем – Манчестер Сити 0:1

Грађанима је Серхио Агуеро поготком у 29. минуту највероватније донео директан пласман у Лигу шампиона, јер сада заузимају другу позицију са пет бодова више од четвртопласираног Манчестер Јунајтеда. Александар Коларов је за госте одиграо цео меч, а судија Андре Маринер му је показао жути картон у 74. минуту.

Сандерленд – Саутемптон 2:1

Саутемптон је наставио са променљивим резултатима. Филип Ђуричић је за госте одиграо цело друго полувреме. У игру је ушао у наставку уместо Шејна Лонга, а на трећи пораз у последњих пет мечева утицало је и искључење Џејмса Ворда-Прауза у 54. минуту. Домаћи су оба гола постигли са беле тачке, а Саутемптон је остао на седмој позицији са 57 бодова.

Чемпионшип

Вотфорд – Шефилд Венздеј 1:1

Вујадин Савић није био у протоколу домаће екипе, као ни Дејан Келхар у гостујућем саставу, па су оба фудбалера шампионат завршила без одиграног меча ове сезоне. Вотфорд је заузео друго место и пласирао се у Премијер лигу, док је Шефилд Венздеј завршио такмичење на 13. позицији.

Чарлтон – Бoрнмут 0:3

Марко Дмитровић није био у протоколу екипе Чарлтона у последњем колу, а Борнмут је овим тријумфом стигао до шампионског пехара у другом рангу са бодом предности у односу на Вотфорд. Оба тима су директно изборила пласман у елиту, док је Чарлтон сезону завршио на 12. месту. Дмитровић је од доласка из Ујпешта током сезоне бранио на пет утакмица.

Болтон – Бирмингем 0:1

Никола Жигић није био у саставу Бирмингема на сусрету последњег кола. Он је у последњој сезони у клубу одиграо само девет утакмица у чемпионшипу, на терену провео укупно 112 минута и зарадио један жути картон, а Бирмингем је завршио такмичење на 10. позицији са 63 бода.

Шпанија

Примера

Валенсија – Еибар 3:1

Еибар је у новој црној серији од пет пораза, а Дејан Лекић овога пута није био ни међу 18 играча за гостовање на Местаљи. Лекићев тим је само бод изнад Депортива који је у зони испадања.

Кордоба – Барселона 0:8

Кордоба је изгубила и теоретске шансе за опстанак у елити, а Александар Пантић је одиграо свих 90 минута и на делу видео демонстрацију атомског фудбала лидера шампионата за кога је Луис Суарез постигао три, а Лео Меси два поготка. Ово је била најубедљивија победа Барселоне на гостовањима у историји клуба, тачније изједначили су рекорде из 1952. против Лас Палмаса и 2010. године против Алмерије.

Француска

Лига 1

Монако – Тулуз 4:1

Гости нису могли да стигну до бода против расположеног ривала из кнежевине. Павле Нинков је одиграо цео меч за Тулуз, док је његов саиграч Урош Спајић пропустио и овај меч. Тулузу су ипак на руку ишли остали резултати, па се налазе на безбедном 16. месту три кола пре краја.

Лион – Евијан 2:0

Лион се бори за титулу са ПСЖ-ом, без Милана Бишевца који је одавно завршио сезону због теже повреде. Први стрелац лиге Александре Лаказет постигао је свој 27. гол у првенству, а за госте у тиму није био Милош Нинковић. Лион је тренутно други са три бода мање од Парижана, а Евијан је у зони испадања, на 18. месту са 37 бодова.

Лига 2

Ним – Троа 1:2

Ним се без Ненада Ковачевића у тиму шестим узастопним поразом спустио на 13. место три кола пре краја, али су још раније обезбедили опстанак, док су гости овом победом изборили пласман у елитни ранг и прво место у другој лиги за ову сезону.

Русија

Премијер лига

Амкар – Локомотива Москва 1:1

Екипа Миодрага “Грофа“ Божовића је стигла до бода на гостовању у Перму поготком Александра Самедова у 94. минуту. Немања Пејчиновић је за госте одиграо целу утакмицу. Претходне седмице Московљани су изборили пласман у финале Купа Русије, а Пејчиновић је реализовао шут у пенал серији на гостовању против Газовика. Локомотива је седма на табели са 39 бодова.

Торпедо – Рубин 2:2

Благој Георгијев је за госте одиграо свих 90 минута у Москви, али је тим из Казања у финишу испустио вођство од 2:0, па се сада налази на петој позицији са 44 бода.

Португал

Примеира лига

Виторија Сетубал – Порто 0:2

Евандро је добио прилику у тиму Порта од 66. минута уместо Рикарда Кварезме. Три кола пре краја Порто и даље има три бода заостатка у односу на водећу Бенфику.

Холандија

Финале Купа

Цволе – Гронинген 0:2

У земљи лала се овог викенда није играло редовно коло због финала Купа у коме је Гронинген пред 50.000 гледалаца однео трофеј са стадиона Фејнорда у Ротердаму головима младог Словака Алберта Руснака у 64. и 75. минуту. Ели Бабаљ није био у протоколу екипе Цволеа.

Белгија

Плеј-оф за Лигу Европе – Група А

Мехелен – Варегем 3:0

Екипа Александра Јанковића се вратила на победнички колосек и тренутно држи прво место у групи са 12 бодова, колико има и Генк. Последње коло ће одлучити ко ће заузети прво место и задржати шансе за излазак у Европу.

Генк – Беверен 7:1

Генк се баш потрудио да поправи гол разлику и озбиљно припрети Мехелену, а у саставу Беверена се после дуже паузе нашао и Камерунац Абубакар Оумару, који је од 46. минута добио прилику уместо Саванеа.

 

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Калони 5:0

Црвено-бели су раније обезбедили нову титулу, па су дали себи одушка против Калонија. Лука Миливојевић је одиграо цео меч и асистирао код другог гола који је постигао Константинос Фуртунис. Костас Митроглу је са два поготка избио на друго место листе стрелаца са укупно 16 голова у првенству ове сезоне.

Кипар

1. Дивизија – Група за првака

Ермис – Анортозис 1:1

Ифеани Оњило је у 13. минуту искористио једанаестерац и довео у вођство Ермис. Нигеријац је био на терену до 80. минута, када га је заменио Јоргос Кацијати. Гости су до бода стигли такође са беле тачке преко Португалца Есмаела Гонсалвеша у 53. минуту. Коло пре краја још раније је било познато да ће Ермис сезону завршити на шестом месту, а 15. погодак Оњила у шампионату можете погледати на снимку испод.

Турска

Супер лига

Газијантеп – Генчлербирлиги 0:3

Генчлербирлиги је прекинуо низ без победе и сада заузима осмо место. Душко Тошић је овај меч посматрао са клупе гостију.

Мерсин – Коња 3:1

Коња је без Јагоша Вуковића претрпела пораз на гостовању, али је задржала девету позицију на табели.

Истанбул Башакшехир – Ескишехир 1:1

Горан Чаушић је за госте забележио свих 90 минута у освајању бода којим су остали на 14. месту.

Акхисар – Галатасарај 0:2

Бруно Мезенга је провео на терену свих 90 минута у дресу Акхисара и добио жути картон у 50. минуту. Његов клуб је другим узастопним поразом пао на 13. место.

1. Лига

Бука – Маниса 1:1

Никола Микић је одиграо цео меч за госте, док је Бранимир Субашић ушао у игру од 55. минута. Освојили су бод против директног ривала у борби за опстанак и тренутно су ван опасне зоне.

Кајзери – Анталија 0:0

Срђан Мијаиловић није играо за Кајзери, који је и поред овог ремија први на табели и близу је повретка у елитни ранг.

 

Швајцарска

Супер лига

Цирих – Јанг Бојс 0:1

Милан Вилотић је за госте одиграо целу утакмицу, а Гијом Оаро је са беле тачке донео победу гостима који су се учврстили на другој позицији са 10 бодова више од трећепласираног Туна.

Арау – Луцерн 2:6

Арау је без Огњена Мудринског још једном убедљиво поражен и налази са на последњем месту пет кола пре краја.

Челенџ лига

Сервет – Вил 2:1

Вил је доживео други узастопни пораз, а Марко Муслин је одиграо цео меч и зарадио жути картон у 78. минуту. И поред тога су остали на седмој позицији са 33 бода.

Мађарска

НБ 1

МТК – Кечкемет 0:0

МТК је забележио други узастопни реми, а Драган Вукмир нових 90 минута у домаћем саставу, који је остао на три бода заостатка од другопласираног Ференцвароша.

Ујпешт – Ђер 1:0

Ђер је без Николе Трајковића у екипи доживео пораз на гостовању у Будимпешти, али је задржао 10. место.

Диошђер – Папа 2:1

Четири кола пре краја гости се налазе у незавидној позицији на последњем месту, али ће имати прилику да изборе опстанак. Милан Богуновић је одиграо целу утакмицу за Папу.

Молдавија

Дивизија национала

Шериф – Тираспољ 4:0

Шериф је без Кадуа убедљиво славио у градском дербију и остао три бода иза водеће Дачије.

Белорусија

Премијер лига

Неман Гродно – БАТЕ Борисов 0:1

БАТЕ је извукао три бода на гостовању голом Игора Стасевича у 93. минуту, а Филип Младеновић је за 90 минута у игри опоменут жутим картоним у 53. минуту. Задржали су максималан бодовни учинак после четвртог кола.

Динамо Минск – Торпедо Жодино 4:0

Вицешампион је тек у четвртом колу стигао до прве победе која их је подигла на шесто место, а Немања Николић је одиграо цео меч и на тај начин допринео убедљивом тријумфу.

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Шахтјор Караганди 1:0

Атирау се вратио на победнички колосек, а Милош Трифуновић је добио шансу од 87. минута уместо Владимира Аржанова. Сада су на петој позицији после 10. кола.

Астана – Тобол 4:0

Немања Максимовић је провео свих 90 минута на терену у дресу Астане, која је забележила пету победу ове сезоне.

Ордабаши – Жетису 0:0

Ђорђе Деспотовић је одиграо цео меч за госте који су освојили важан бод у борби за опстанак.

Азербејџан

Премијер лига

Нефчи – Сумкајит 0:0

Саша Стаменковић је још једном грејао клупу Нефчија, који је од 45. минута играо без искљученог Чилеанца Николаса Каналеса, али су у финишу са играчем мање извукли бод голом Самира Масимова.

Симурк – Интер Баку 2:3

Марко Станојевић је играо до 83. минута за Симурк, који је забележио четврти пораз у последњих пет мечева.

Украјина

Премијер лига

Черноморец – Дњепар 0:3

Јован Крнета је одиграо целу утакмицу за Черноморец, који је поражен други пут у низу, али су задржали 11. место на табели.

Металист – Ворскла 0:3

Јован Маркоски је добио прилику у самом финишу за госте, који су се трећом узастопном победом пробили на пето место које води у Лигу Европе.

Кина

КСЛ

Тјанђин Теда – Чангчун Јатаи 1:1

Ернан Баркос је ушао у голгетерску серију, па је на трећем мечу узастопно затресао мрежу у дресу Тјанђина. Одиграо је цео сусрет и погодио за вођство у 36. минуту, али његов тим није сачувао предност, па је остао на 10. месту. Погодак Баркоса је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=DfcYcGh6vJM

Лига 1

Хебеи – Далијан 2:0

Ненад Милијаш је постигао оба гола за Хебеи, први у 6. минуту, а други у 45. Наставио је да тресе мреже два дана после 32. рођендана и помогао екипи Радомира Антића да се четвртим тријумфом у низу пробије на деобу првог места управо са Далијаном.

https://www.youtube.com/watch?v=JTWy-ZnxP5Y

Код другог гола Милијаш је главом закуцао лопту у мрежу

https://www.youtube.com/watch?v=sIFfW9DMjvc

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Сеул – Сеонгнам 1:1

Сеул је стигао до трећег ремија у последње четири утакмице и тренутно су десети на табели. Маурисио Молина је одиграо свих 90 минута за домаћи тим.

Јапан

Џеј лига

Кашива – Шимицу 0:0

Дејан Јаковић је одиграо цео меч за госте, који су стигли тек до шестог бода у сезони и тренутно су на претпоследњем месту.

Џеј 2 лига

Џеф Јунајтед – Јокохама 3:0

Нејц Печник је за домаће играо до 60. минута, док његов саиграч Такајуки Сузуки није био у протоколу. Џеф Јунајтед се другом узастопном победом пробио на друго место које директно води у елитни ранг, али тек је прошла четртина сезоне.

Омија – Ехиме 1:0

Драган Мрђа је остао на клупи Омије, а победу његовом тиму донео је Изумисава у 39. минуту за пробој на четврто место које води у плеј-оф за пласман у елиту.

Кјото – Теспакусацу 0:1

Екипа Милоша Бајалице поражена је други пут у низу. Српски дефанзивац је на терену био у првом полувремену, а у наставку га је заменио Хајато Сасаки. Кјото заузима безбедно 19. место.

Аустралија

Аделејд Јунајтед – Бризбејн Роар 2:1

Андрија Калуђеровић је одиграо цео меч за Бризбејн. Он је од доласка у нови клуб на 10 сусрета у шампионату постигао пет голова за 630 минута на терену.

САД

МЛС – Западна конференција

Хјустон – Далас 1:4

За разлику од кошарке, Далас је у фудбалу потпуно надвисио екипу Хјустона. Луис Гаридо је ушао у игру за домаћи тим од 61. минута уместо Нејтана Старџиса, а њихов клуб тренутно заузима седмо место на табели.

Перу

Примера – Апертура

Алијанца Лима – Хуан Аурич 0:1

Хладан туш на старту нове Апертуре за Алијанцу у чијим је редовима свих 90 минута на терену провео Мигел Араухо.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура, финале

Дорадос – Атлетико Сан Луис 3:0

Дорадос има велику предност пред реванш и на корак је од тријумфа у двомечу. Успеху је допринео и Сегундо Кастиљо одигравши свих 90 минута.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Ријека 1:1

Ни другопласирана Ријека није могла до целог плена на незгодном гостовању у Копривници. Марко Мирић је играо за домаћи састав до 80. минута, а након његовог шута са 15 метара у првом минуту на одбијену лопту је натрчао Петар Мишић и спровео је у мрежу за вођство. Марко Вешовић је за госте играо до 80. минута. Славен је седми на табели после 32. кола.

Осијек – Загреб 1:0

Осијечани су голом Милета Шкорића стигли до изузетно важне победе у борби за опстанак, а Драгомир Вукобратовић је допринео освајању три бода одигравши цео меч.

БиХ

Премијер лига

Славија (Источно Сарајево) – Сарајево 2:3

Милош Стојчев је у финишу донео три важна бода Сарајлијама, које су задржале прво место. Иван Татомировић и Стојчев су провели на терену свих 90 минута и зарадили жуте картоне. Меч је прекинут на 20 минута због инцидента на трибинама.

Олимпик Сарајево – Челик 1:2

Јадранко Богичевић је одиграо свих 90 минута за Олимпик, а његов тим је и поред пораза остао на петој позицији.

Слобода – Дрина 2:0

Екипа коју са клупе предводи Хусреф Мусемић другом узастопном победом пробила се на девето место.

Србија

Супер лига

Црвена звезда – Рад 2:0

Црвено-бели су стигли до 17. победе у сезони пред празним трибинама због казне, а за госте са Бањице није играо нападач Стефан Михајловић.

Јагодина – Доњи Срем 0:0

Јагодина је коначно прекинула серију пораза, али у тиму нису били Данијел Михајловић и Никола Антић. За Доњи Срем је до 63. минута играо Дарко Спалевић.

Напредак Борац 2:1

Стеван Луковић је био играч утакмице у победи Крушевљана на домаћем терену. Одиграо је свих 90 минута, као и Огњен Ожеговић за госте из Чачка.

Спартак – Вождовац 0:1

Андреј Мркела је играо за Суботичане до 63. минута, док је у београдском саставу Дени Павловић одиграо цео меч и био најбољи играч на терену, а добио је и жути картон у 20. минуту. Његови саиграчи Никола Караклајић, Милан Јокић и Немања Златковић пропустили су овај сусрет.

ОФК Београд – Раднички Крагујевац 2:0

Богдан Планић и Златко Лишчевић добро су одиграли цео меч у победи ОФК Београда, док за Крагујевчане није бранио Милош Весић. Планић је у 64. минуту опоменут жутим картоном.

Младост – Чукарички 2:2

Домаћи тим је успео да надокнади два гола заостатка, а Немања Ахчин је на терену био до 58. минута. У саставу гостију није било браће Срнић и Филипа Стојковића, што се одразило на резултат.

Раднички Ниш – Нови Пазар 3:1

У трећем узастопном кецу у Нишу учествовали су Петар Ђуричковић и Владимир Ђорђевић одигравши свих 90 минута. Бојан Ђорђевић је за госте одиграо прво полувреме, али је тим Мише Косановића претрпео осми пораз у шампионату.

Војводина – Партизан 0:4

Иван Рогач је одиграо целу утакмицу за Војводину, док је његов саиграч Нино Пекарић замењен у 84. минуту. Војводина је претрпела трећи узастопни пораз, а судије су још једном погурале вицешампиона из Хумске улице.

Прва лига

Радник Сурдулица – Бачка 0:0

Бачка је одолела у Сурдулици против лидера на табели. За домаће је до 38. минута играо Владан Бинић, док је у гостујућем саставу цео меч одиграо Весељко Тривуновић.

Српска лига – Београд

Земун – БАСК 4:0

Душан Ђокић је наставио да тресе мреже у дресу Земуна. Овога пута је постигао два поготка, водећи у 13. минуту, а други у 43. минуту. Већ је стигао до 15 погодака у сезони, а стрелац трећег гола за Земун био је Миланко Рашковић, који се вратио на терен после дуже паузе и затресао мрежу у 80. минуту. Ђокић је одиграо цео меч и понео епитет играча утакмице, док је Рашковић ушао у игру од 70. минута.

Зона Дрина

Златибор – Раднички Стобекс 1:0

Златибор је славио на домаћем терену, а један од најзапаженијих у тиму поново је био искусни везиста Владимир Мудринић.

Повезане вести

Leave a Comment