Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Тесан пораз рукометашица у Инђији

Црвено-беле су биле потпуно растерећене у 20. колу Супер лиге против Железничара у Инђији, где су пружиле солидну партију и доживеле пораз од само два гола разлике 25:27, што је знатно мање од просека у овој сезони.

Звезда је са два поготка капитена Катарине Манчић одлично отворила сусрет, а Железничар је први пут повео у 11. минуту поготком Дуње Орловић за 5:4. Црвено-беле су биле тврд орах за састав из Инђије, па су само пет минута касније преокренуле резултат на 7:6 преко Иване Сикимић. Међутим, противнички тим је направио серију од 3:0 и након тога није испуштао вођство до самог краја. Прво полувреме клуб из Инђије је решио у своју корист резултатом 14:12.

У наставку Железничар долази до убедљивије предности преко сјајне Јелене Бурсаћ, која се разиграла у тим тренуцима за 22:17 у 41. минуту. Звезда је узвратила са четири гола у низу које су постигле Исидора Сујић, Анђела Гуџић, Катарина Манчић и Јелена Ђорђевић и пришла на само гол заостатка (22:23) у 50. минуту. Железничар је преломио сусрет серијом од 4:0 у којој је Александра Стаменић постигла два гола, а црвено-беле су до краја успеле само да смање преко Николине Антонић на коначних 25:27.

Најефикаснија на утакмици била је Јелена Бурсаћ, која је за Железничар постигла девет погодака, док је у редовима Црвене звезде шест пута мрежу погађала Исидора Сујић.

Црвена звезда – Железничар 25:27 (12:14)

СЦ Инђија. Гледалаца: 120. Судије: Грубачки и Војводић. Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Железничар 7 (5). Искључења Црвена звезда 14, Железничар 10 минута.

Црвена звезда:  Манчић 4, Гуџић 1, Ј. Ђорђевић 4, Ђокић 2, В. Ђорђевић, Лежаја, Сикимић 3, Сујић 6 (2), Антонић 3, Карадиновић 2, Вуклиш.

Железничар: Жак, Вељковић 2, Стојсављевић 1 (1), Крстић, Бакша, Ђуровић 3, Симоновић 3, Драговић, Бурсаћ 9 (2), Павловић, Јанковић, Ђилас, Стаменић 4 (2), Орловић 3, Милић 2, Бакић.

У следећем колу Црвена звезда дочекује другопласирану Јагодину.

Повезане вести

Leave a Comment