Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Почиње коначна борба за титулу шампиона Србије

Одбојкаши Црвене звезде освајали су титулу шампиона Србије последње три сезоне, а након тријумфа над Војводином у три утакмице, дошли су у прилику да се и четврти пут узастопно боре за титулу најбољег у Србији. Противник у финалу биће „вечити“ ривал, па нас свакако очекује занимљива финална серија, која се игра до три победе.

Предност домаћег терена у овој финалној серији имаће Партизан, који је лигашки део такмичења завршио без пораза, а до финала је стигао елиминисавши прво Раднички из Крагујевца у четвртфиналу после две утакмице, а затим је у три меча био бољи од Новог Пазара. Са друге стране, црвено-бели су били други у регуларном делу, а до финала су стигли избацивши Инђију из четвртфинала плеј-офа (3:1, 3:1), а затим и Војводину у поменутом тромечу (3:1, 3:0, 3:1). Партизан је два пута ове сезоне био бољи нашег тима, и то га уз резултате које је постигао у Лиги, ставља у улогу фаворита у овом мечу. Ипак, наша екипа зна како се освајају трофеји, и сигурно ће имати прегршт мотива да још једном покаже да има најбољи тим у земљи.

Поводом финалне серије плеј-офа, одржана је конференција за медије, а у наставку можете прочитати шта су изјавили капитен и тренер Црвене звезде, Максим Буцуљевић и Драган Кобиљски:

„Ове сезоне смо са Партизаном одиграли две утакмице и обе смо изгубили. По мом мишљењу Партизан је фаворит. Улогу фаворита су заслужили оним што су показали током целе сезоне. Савладали су све противнике и честитам им на томе. Ми смо у полуфиналу имали тежи посао, морали смо да победимо Војводину, екипу која је освојила један велики трофеј. Међутим, то је сада иза нас. Нико не памти финалисте, тако да ћемо се трудити да ове године не останемо само финалисти“, изјавио је Буцуљевић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Тренер Кобиљски такође очекује велику борбу:

„Познајемо се са екипом Партизана одлично и врло је тешко да их неким техничко-тактичким стварима изненадимо, као ни они нас. Партизан у ову серију улази као непоражена екипа у лигашком делу. Једина су екипа коју ове године нисмо победили у шампионату, али то је за нас велики изазов. Тако је то на папиру, а то са папира мора да се пренесе и на терен.“

Познато ја да наш одбојкашки тим нема скоро никаву подршку са трибина већ дуже време, иако је ређао успехе на домаћој, а и на међународној сцени. Ове сезоне нису успели да одбране трофеј у Купу Србије, који је припао Војводини, али су поново освојили Суперкуп Србије, и поновили прошлогодшишњи успех у Европи, пласиравши се у четвртфинале Купа изазивача. Тим који нас је обрадовао толико пута последњих година заслужује већу подршку, и о томе је било више пута речи на овом сајту. Надамо се да ће се ситуација променити на боље, и да ће црвено-бели добити подршку макар у овом одлучујућим мечевима за титулу. Зато позивамо све навијаче да у четвртак дођу у халу Спортског центра „Визура“, и помогну нашем тиму да направи „брејк“, и на најбољи начин започне финалну серију. За све оне који не буду у могућности да уживо испрате меч, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2).

Идемо до нове победе!

I утакмица финала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Партизан – Црвена звезда,

СЦ „Визура“, четвртак, 30. 04. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment