Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Јуниор надиграо црвено-беле у другом полувремену

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да освоје прве бодове у сезони. Црвено-беле су поражене на гостовању против Јуниора у Београду резултатом 24:36 у 19. колу Супер лиге.

Екипа Јуниора је боље отворила меч и повела са 5:2 након првих пет минута. По два гола постигле су Милена Милојевић и Тамара Ђурковић, али су црвено-беле врло брзо узвратиле и серијом од 3:0 стигле до изједначења головима Војиславе Ђорђевић, Анђеле Гуџић и капитена Катарине Манчић. Гошће су први пут повеле у 10. минуту (7:6) преко Војиславе Ђорђевић. Сусрет је у тим тренуцима био потпуно равноправан, а Јуниор је серијом од 3:0 стекао предност од 12:10 у 24. минуту. Гошће су узвратиле преко Катарине Манчић и Војиславе Ђорђевић за ново изједначење (12:12), али је домаћи тим направио још једну серију од 3:0 преко Иване Јовановић, Зоране Цветиновић и Валентине Попић. У финишу првог дела Јелена Ђорђевић је смањила на 13:15.

zzzIMAG0142

Звезда је била у игри и почетком другог полувремена, а затим је уследила преломна серија Јуниора од 4:0, после које су домаће рукометашице побегле на 22:16 у 40. минуту.  Није помогла црвено-белима ни добра партија Дарјане Вуклиш на голу, јер су ривалке, како се сусрет ближио крају, наставиле да увећавају вођство, а Звездин напад је стао. У 54. минуту стигле су и до двоцифрене предности (31:21) и било је јасно да је утакмица решена.

Најефикаснија у екипи Јуниора била је Тамара Ђурковић са седам погодака, а одличну игру пружила је и Нина Рибичић. Код Црвене звезде је најбоља била Дарјана Вуклиш на голу, а Катарина Манчић је седам пута затресла мрежу.

Јуниор – Црвена звезда 36:24 (15:13)

Београд – Дворана: СЦ Слодес. Гледалаца: 80. Судије: Бојан Даути и Иван Колавчић. Седмерци: Јуниор 7 (4), Црвена звезда 7 (5). Искључења: Јуниор 4, Црвена звезда 10 минута.

Јуниор: Попић 2, Атанасковић 2 (1), Николић 2, Врањеш 3, Ј. Јовановић 2, Станојевић, Иван 4, Цветиновић 3 (1), Симатовић 3 (2), Ковачевић, Богдановић 1, Милојевић 3, Рибичић 2, И. Јовановић 2, Ђурковић 7, Јеремић.

Црвена звезда: Манчић 7 (2), Гуџић 2, Ј. Ђорђевић 2, Ђокић, Анђелковић, В. Ђорђевић 5, Лежаја, Михајловић 1, Сикимић, Сујић 4 (3), Антонић 3, Карадиновић, Вуклиш.

До краја шампионата црвено-беле ће одиграти још три утакмице, а у следећем 20. колу дочекују Железничар из Инђије.

Повезане вести

Leave a Comment