Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвена звезда – Партизан, 148. вечити дерби, 0:0!

Црвена звезда и Партизан одиграли су вечити дерби без голова, уз инциденте пре утакмице и веома лошу игру оба тима.

148. ВЕЧИТИ ДЕРБИ

Црвена звездаПартизан 0:0

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца:44.120

Судије: Мажић, Ристић, Ђурђевић, Петровић, Грујић, Филиповић

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Анђелковић, Павићевић, Јовановић, Ковачевић, Стојановић, Лазовић, Катаи, Паркер, Јовић. Тренер: Лалатовић

Клупа: Кахриман, Петковић, Лазић, Босанчић, Ристић, Грујић, Орландић

Партизан: Живковић, Бандаловски, Волков, Балажич, Илић, Дринчић, Брашанац, Живковић, Грбић, Илић, Бабовић. Тренер: Милинковић

Клупа: Лукач, Ћирковић, Петровић, Марковић, Којић, Шапоњић, Нинковић

Пре утакмице дошло је до озбиљних инцидената. Наиме, на прилично попуњеној Маракани, док су на јужној и северној трибини навијачи оба тима певали, а Делије и спремале кореографију, неколико хулигана са јужног дела истока повело је утакмицу у хаос. Кренули су ка делу истока на којем су били Звездини навијачи, њихов број се повећавао, а потом су се приближили северу. Уследила је реакција Жандармерије, која је, ипак касно, некако одвојила навијаче Партизана од Звездиних на источној трибини, али је потом дошло до немилих сцена на северу. Готово цео један сектор овог дела стадиона „огољен“ је, приликом гађања столицама припадника Жандармерије, а утакмица је каснила готово 45 минута. Органи реда неколико пута су улазили и излазили са стадиона приликом сукоба, да би на крају „сузили“ трибину, и направила кордон између два дела Звездине публике, на северу и истоку.

Судија Мажић извео је играче на терен у време почетка утакмице, али је веома брзо вратио све актере у свлачионицу, чекајући да се ситуација смири. Званични спикер неколико пута је саопштио да се утакмица неће играти и неће почети док све не буде под контролом, а то се десило у тренутку када је већ требало да буде финиш првог дела игре.

То је очигледно утицало на играче, који су били и деконцентрисани и нервозни, али и прилично лоши и пружили катастрофалну игру.

Партизан је у утакмицу ушао без класичног нападача, са Грбићем као најистуренијим, док је још један брзоноги фудбалер, Андрија Живковић, био на десном боку. Средину су држали најискуснији, Илић, Бабовић и Дринчић. Звезда је кренула са четири офанзивна играча, Катаијем, Лазовићем, Паркером и Јовићем, али су готово сви били неприметни.

У првом полувремену није виђено апсолутно ништа! Обе екипе заједно упутиле су један ударац у оквир гола, и то Лазовић у 23. минуту, што је био и једини покушај Звезде у првом полувремену. Живковић је у тој ситуацији био успешнији. На другој страни, покушао је Бабовић, након сјајног проигравања Илића, али је са неколико метара потпуно усамљен шутирао веома траљаво поред десне стативе Рајковићевог гола. Покушали су још Грбић у 32. минуту и  Живковић четири минта касније, али су ти ударци завршили предалеко од Звездиног гола.

Црно-бели су диктирали темпо, држали лопту у својим ногама, али се све то сводило углавном на додавања играча последње линије, уз повремене налете по боку и дуге лопте. Звезда је играла потпуно безидејно, бокови су у нападу били тотално неупотребљиви, док је Стојановић био затворен. Јовић је примио свега две или три лопте, а Паркер био неприметан. Резултат свега било је једно од најлошијих полувремена у последњих неколико година.

У првом полувремену било је и много жутих картона, лоших и нетачних додавања, уз потпуно одсуство креативности на обе стране, посебно када су у питању они од којих се то највише очекивало, најискунијих – Илића, Бабовића и Стојановића. Звезда је на клупи имала Ристића, Грујића, Орландића, а Партизан Шапоњића, Којића, Нинковића, Марковића…

На старту другог полувремена, Лалатовић је променио позиције Јовићу и Паркеру, па је Лука отишао у сам напад, а Паркер на бок.

Звезда је заиграла игру коју је играо њен ривал у првих 45 минута и успела да успостави иницијативу. Ипак, до 54. Није било прилика, а онда је Стојановић центрирао, а Јовановић шутирао главом преко гола, па није било опасности по Живковића. Четири минута касније, Цветковић је центрирао са десне стране, након акције са Лазовићем, а Паркер са 5-6 метара, неометан, главом шутирао веома лоше и далеко од гола.

У 61. минуту, Партизан је пропустио најбољу прилику на утакмици. Брашанац је након неколико одбитака могао да савлада Рајковића, али је први ударац гостију у оквир гола на овој утакмици ногом одбранио Рајковић… Међутим, права драма је виђена након корнера који је уследио. После гужве у шеснаестерцу Звезде, лопта се поново одбијала од једног до другог фудбалера оба тима неколико пута, а након покушаја једног играча црно-белих Цветковић је лопту избацио са гол-линије. Тек два минута касније, када је Брашанац шутирао са 20-ак метара поред гола, завршена је опасност  по Рајковића и Звезду.

Ристић је у 66. минуту заменио Стојановића.

У тим тренуцима, Милорад Мажић прекинуо је утакмицу на три минута, због бакљада навијача гостујућег тима.

У 73. минуту, и Милинковић је извршио измену. Изашао је Саша Илић, а заменио га је Шапоњић.

Након прекида, игра није била ни близу онога што је виђено неколико минута пре њега. Ипак, у 74. Минуту, Лука Јовић се одлично убацио у празан простор, али му је Живковић „скратио угао“, па је Звезда добила само корнер. У тим тренуцима коначно се заиграло брже, па су виђене још две ситуације пред оба гола из којих је могло да се изроди много више од полуприлика.

Након тога, Лазовић је слабо, право у голмана, шутирао са ивице шеснаестерца, искоса са леве стране, пошто је пре тога оборен Катаи у продору. Исти играч је у 79. минуту покушао левом ногом, са 20-ак метара, али преко гола. Два минута касније, Орландић је заменио Паркера.

До краја утакмице, покушао је Дринчић из слободног удацра, али није угрозио Рајковић, па је остало 0:0. По бод за обе екипе, али ће много значајнији бити за Партизан.

Повезане вести

11 comments

pera апр 25, 2015 at 22:56

Rekao sam pre početka prolećnog delaa sezone Lalatović je bivši trener Zvezde od onog trenutka odkad je najurio Z_vezdaša Despotovića i doveo grobara Orlandića. I na ovoj utakmici iako je gubio sve morao je da Orlandića stavi u tim bar par minuta. Da podsetim najurili su Zvezdaše i to koje Miluna pa Despota da bi mesto u timu imali igrači skromnog znanja. Tim je večeras pravljem prema menadžerima. Šta je Lalatoviću igrao Aca top, ništa, nije se sastavio sa loptom. Ristić ti je bio na klupi ako on nije bio spreman Grujić je sigurno bio. Tim koji ima pola tima u sredini terena a ne zna da se sastavi sa loptom je ovde dobro prošao. Što pre ode Lalatović to će bolje biti za klub. Trener bez ideje u igri i autoriteta nije za Zvezdu. Ovakav nikakav Partizan vas je rasturio. Sramota.

Reply
djole апр 26, 2015 at 11:45

ne vredi, kad je Rajo Božović seo u Zvezdu, vidiš da sad dovodi Jovovića…bezveze skroz…Igrača poput Orlandića Džaja je mogao da nađe u Jedinstvu sa Uba…al’ ajde, šta je tu je…

Reply
Витомир апр 25, 2015 at 22:27

Ово је лакрдија од фудбала, а још већа лакрдија је понашање хулигана.
Најбоље би било да власт у Србији забрани играње фудбала бар на једну двије године. Срећа у великој несрећи је што нема мртвих на стадиону!

Reply
Teks Viler апр 25, 2015 at 22:03

Sutra je novi dan,napred deco,vi ste buducnost Zvezde.Delije,navijajte za svoj klub.

Reply
Божа апр 25, 2015 at 22:03

Ево и сат ипо после дербија ја покушавам да дефинишем каква је наша концепција игре била у данашњем мечу. И не успевам. Молио бих Лалета да ме просветли и објасни ми какава је поставка игре била данас да ми добијемо Партизан?! Јуриш -5 а они те демолирају у првом полувремену. Оно је било јадно гледати на шта смо ми личилии у првих 45 минута. Мислим да је титула изгубљена, Илузорно је нанадти се да ови могу да прокоцкају +5.

Reply
Djole-Jagodina апр 25, 2015 at 21:50

Ljudi na ovom sajtu nema jer su cestim promenama istog oterani,a i cenzura je jedno vreme bila itekako prisutna.Zvezda je tu gde jeste za tih 5 bodova gora u svemu od Partizana.Igracki i strucno i organizaciono.Lale se vadio na to kako su prodati bitni igraci a sad kad su oni prodali sta je sad !?Potpuno nespremna ekipa,trkacki veoma slaba a i jedva cekam da vidim ledja pojedinim igracima.Darko,Tenk i jos po neki

Reply
Милентије апр 25, 2015 at 21:33

И дефинитивно је потврђено – нема Звезда тим за првака.
Партизан је био много бољи и конкретнији.
Звезда више него слаба! 

Reply
dusan апр 25, 2015 at 21:33

mi smo netalentovan i fizicki potpuno nespreman tim. ovo je verovatno najgori tim zvezde koji je igrao derbi. kovacevic je uvek igrac manje, a jovic kad ne igra spica je beskoristan. najvece razocaranje je lazovic koji posle pet godina igranja u ovoj ligi ne moze da probije nijednom , ne moze da pretrci, ne moze da predrbla… ne moze nista. shvatam da nemaju pojma, ali mi nije jasno kako je moguce da fizicki ovako slabo stoje. pa sta treniraju? zasto se individualno ne spremaju? neverovatno. takodje ne mogu da verujem ni sta se desava sa ovim sajtom? gde su nestali ljudi?

Reply
otpisani101 апр 25, 2015 at 21:12

lalatovic je trener za napredak iz krusevca,tamo mu je mesto…neverovatno je da zvezda juri -5 defanzivnom,bojazljivom i ocajnom igrom…jos neverovatnije je da lalatovic i dalje igra sa jednim napadacem i to derbi gde zvezdi treba pobeda…dokazao je da nema harizmu za veliki klub i petlju za velike utakmice…ocekivao sam da ce u napadu igrati i jovic i orlandic od pocetka,kao i ristic…ocekivao sam da ce lalatovic igrati na sve ili nista,da ce se osmeliti i rizikovati-od toga videsmo taktiku za 0-0…titula je izgubljena u novom pazaru,protiv partizana je morao igrati ofanzivno jer i sa 0-0 titula je izgubljena,pa je bar trebao pokusati da pobedi,jer -5 ili -8 nije mnogo bitno…sve ovo pokazuje da lalatovic mora napolje iz zvezde na kraju sezone,zajedno sa onim fudbalerima koje je izricito on i doveo…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
marko апр 25, 2015 at 19:33

Tuga… Ugazise nas jugosloveni u prvom poluvremenu! NEMOCNI SMO!
Pogledajte kako se njihovi igraci krecu, a kako nasi, i bice vam jasno zasto je Lalatovic ocajan trener!
Sus. Tuga od fudbala (sto se tice nas), ja ne pamtim neki derbi da smo izgledali ovoliko NEMOCNO! :/

Reply
demax75 апр 25, 2015 at 18:16

Vi sebe nazivate navijacima zvezde,satro delije. Dosli ste na stadion zvezde,tkz marakanu,a izlomiste sve stolice. Guzite ste da gledate evro ligu,a bojkotujete jadransku,koja i donosi ucesce u evro ligi.Nasedate na provokacije i ispadate glupi ,sto i jeste.

Reply

Leave a Comment