Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Катаи: Наредни дерби је испит генерације

Дуго је Александар Катаи тражио праву форму у дресу Црвене звезде. У јесењем делу сезоне није имао запаженији учинак, али је партијама у наставку шампионата показао да је једна од највећих узданица тренера Лалатовића.

У предстојећем 148. дербију сигурно је да ће многе очи навијача бити упрте у њега.

Када играте у највећем српском клубу ваш учинак на терену се увек посматра под лупом. То је посебно изражено у вечитом дербију, највећој утакмици домаћег фудбала. Трудимо се сви заједно да не подлегнемо тензији већ да у суботу на терен изађемо хладне главе и врелог срца. Противник има добар тим, искусан, а уз то и пет бодова предности. Са друге стране, младост и жељу за доказивањем видим као наше предности. У тиму имамо много младих фудбалера којима је ово први или други дерби у каријери, тако да он за њих, као уосталом и за све нас у клубу, представља испит генерације. Претходни пут смо поражени на њиховом стадиону, сада имамо идеалну прилику да победом покажемо колико смо напредовали – рекао је Катаи.

zzz11150497_927388250655405_970014710323416_n

Уколико тријумфује у суботу, најтрофејнији српски клуб прићи ће највећем ривалу на два бода заостатка, и првенствену трку шест кола пре краја учинити веома занимљивом.

Не оптерећујемо се табелом, мислимо само на дерби. Колика год да је разлика ишли бисмо на победу. Не треба пуно објашњавати колико победа значи навијачима, колико доноси на самопоуздању… Дерби је меч који сигурно вреди више од три бода. На нама је да дамо максимум, па шта урадимо. Ако комшије буду боље, пружићемо им руку и честитати. Истина је да нам игра само победа, међутим, после дербија има још шест кола до краја и у тим мечевима морамо покушати да остваримо победе – констатовао је Катаи.

Повезане вести

Leave a Comment