Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Конференција за медије пред дерби

Дан уочи 148. вечитог дербија, у Лав Медија центру је одржана конференција за медије на којој су говорили тренер Ненад Лалатовић, и фудбалери Предраг Рајковић и Дарко Лазовић.

Свесни значаја утакмице, тренер и фудбалери су истакли да ће Црвена звезда ићи на победу, јер је то једини начин да задрже шансе за борбу за титулу.

– Сутра нас очекује празник српског фудбала, јер се састају две најбоље екипе у лиги. Управо због тога очекујем испуњен стадион, и велику подршку са трибина нашим фудбалерима. Много је важно да у утакмицу уђемо мирне главе, да не срљамо јер меч траје 90 минута. Шансе за гол ће сигурно доћи, и ми морамо да их сачекамо и искористимо, како бисмо испунили циљ, а наш једини циљ је победа. Мени је јако важно да су моји фудбалери добро тренирали ове недеље, влада добра атмосфера и сви су спремни, немам проблема са повредама. Наш ривал има искусан тим, само Сале Илић има више дербија него сви моји играчи заједно, али то у оваквим утакмицама и не мора ништа да значи. Знам тим који ће сутра истрчати на терен, супротставићемо им се, даћемо све од себе да победимо и да првенствену трку учинимо занимљивијом, јер након дербија и нас и њих чекају тешке утакмице – рекао је Лалатовић.

Предраг Рајковић ће по прву пут као капитен Црвене звезде одиграти вечити дерби. Рајковић је пун самопоуздања, и најавњује добру утакмицу.

– Мени је ово први дерби на нашем стадиону пред нашим навијачима, и велика ми је част што ћу бити део тога. Као и сви моји саиграчи, даћу све од себе да забележимо победу и учинимо завршницу шампионата неизвесном – рекао је Рајковић, и истакао да не осећа никакав притисак због бројних скаута који ће бити присутни на утакмици.

За разлику од Рајковића, Дарко Лазовић има доста дербија иза себе.

– Током целе сезоне се размишља о највећој утакмици у српском фудбалу, и једва чекамо да она почне. Наш ривал је у предности јер има пет бодова више од нас, али играмо пред нашим навијачима и верујем да ћемо се после утакмице радовати заједно са њима. У сваку утакмицу улазим да одиграм што боље, тако ће бити и овог пута, а да ли ће тај максимум бити довољан за моју добру партију и за победу, видећемо, ја се надам да хоће – рекао је Лазовић.

Шеф стручног штаба верује у своје играче, и акценат баца управо на игру својих изабраника, јер сматра да од њих зависи највише.

– Верујем да ће наш ривал чекати своју шансу, јер немају разлога да се залећу, њима и реми одговара. Размишљам и о њима, како би могли да играју, да стоје на терену, али много сам више фокусиран на свој клуб. Много ће нам бити лакше ако на време дамо гол, али и ако то не буде случај, сигуран сам да ће наше шансе доћи. Не оптерећујемо се резултатом, битно је да победимо, и не размишљамо о томе са колико разлике ћемо победити – рекао је Лалатовић, и осврнуо се на посету кошаркаша јучерашњем тренингу.

– Ми смо подржавали њих, и они су подржавали нас. Пласманом у финале и победом над највећим ривалом, дали су нам ветар у леђа да и ми оправдамо очекиванај наших навијача, и да их обрадујемо победом – јасан је Лалатовић.

Капије стадиона ће се у суботу отворити четири сата раније. Апелујемо на све навијаче да дођу раније и да, ако је могуће, не користе сопствени превоз већ јавни градски саобраћај, због радова на аутокоманди који у великој мери отежавају саобраћај. Деца испод 16 година неће моћи да уђу на стадион без пратње родитеља. Свака улазница мора бити очитана својеручно од стране посетиоца, улазнице се не дају редарској служби него остају код власника.

Повезане вести

Leave a Comment