Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Желимо трофеј, морамо да спустимо лопту

Дејан Радоњић је водио Црвену звезду до тријумфа у полуфиналној серији над Партизаном. После тактичког часа, одржао и онај, тежи, животни и у маниру правог господина спустио лопту, мирно констатовао да жели да прича о кошарци, иако су немиле сцене ван паркета биле у првом плану.

Више бих волео да се више прича о кошаркашима, скоковима, добрим потезима и шутевима, сјајној атмосфери, максимуму на паркету.. то је најлепши део ове приче. Био сам са играчима у свлачионици, имали смо састанак и не бих могао да коментаришем нешто што нисам видео, Нешу сам видео мало. Мислим да та тема мора да буде споредна и да то не би требало да се догађа и да треба да се прича о догађајима на утакмици.

О самом мечу истакао је да је тешко играти четири утакмице у шест дана, али да је екипа издржала велики притисак.

Честитке играчима, свима у клубу, навијачима на победи вечерас и победи у серијиЗнали смо да ће Партизан од старта покушати да узме ствари у своје руке, агресивном и чврстом игром што је резултатирало њиховом серијом на старту. Изгледало је да ћемо тешко контролисати ситуацију на терену, али смо добрим шутем за три поена ушли у резултатску неизвесност и што нам је била жеља водили смо рачуна да дефанзивно одиграмо квалитетно, што је важно ако мислимо да победимо Партизан. Црно-бели су показали карактер, до краја се борили, иако је са наше стране изгледало доста стабилно и да је била добра контрола резултата током меча. Наравно да је тешко играти четири утакмице у шест дана, посебно јер је „Вечити дерби“. Имали смо оптерећење јер смо прво место имали на почетку, које нам је донело предност домаћег терена и коју смо изгубили поразом у другом мечу, али смо одрадили то на најбољи могући начин и показали велики квалитет. У Звезди је притисак огроман и највећи, а пред ову серију још изузетнији и додатно се подигао после тог пораза у другом мечу . 

Истакао да је шут за три поена донео победу вредну Евролиге и пласмана у финале АБА лиге.

– Служио нас је шут за три поена у оба дуела, поготово у преломним моментима. Успели смо да вратимо брејк. Свестан сам да су сви у клубу задовољни јер је све урађено што је било потребно и да ће то донети један нови статус код свих нас. Морамо брзо да реагујемо, то задовољство и одмор не може да траје више од дан, два и одмах морамо да се спремамо за финалисту. Морамо да спустимо лопту и да наставимо да радимо у квалитетном амбијенту који без икакве сумње постоји, и да узмемо трофеј који долази за неколико дана, а то је трофеј АБА лиге, а на крају и домаће првенство.

Похвалио је и атмосферу на утакмицама и похвалио противника.

Морам да кажем да је свима нама било и задовољство да у овом амбијенту учествујемо и играмо. Знамо сви да је Партизан у сезону кренуо са доста проблема и тимом који је био ослабљен и који се формирао у току сезоне. Направили су тим који их је довео до овог резултата и пласмана у полуфинале. Сва четири меча су показала да су сјајан тим и добар колектив и сасвим сигурно ће Партизан урадити све да после овога нађе пут до резултата који су правили свих ових година.

Дејан Радоњић је истакао и да се борио са причама које су кружиле око утакмице.

Осећам се јако добро сада. Притисак који сам носио од првог дана како сам дошао сам носио јако добро. Ово ми је сигурно ситуација која ми је пуно лакша, после психолошког притиска у овој серијиДоста смо причали о томе током читаве године и наговештавали да ће се ово десити. Ја сам морао да се борим са тим, јер је неповерење и страх због прошлости и свега што се дешавало Звезди, али ја сам дубоко веровао да ћемо направити ово што смо урадили и чврсто сам стојао иза онога што смо показали до сада. Једна од битних ствари јесте играње у Евролиги и играње против најквалитетнијих противника. Успели смо из свих ситуација да изузетно квалитетно изађемо и поново изборимо Евролигу.

О играма Чарлса Џенкинса.

Свакако да смо задовољни до сада урађеним у сезониИграчи су напредовали у односу на прошлу годину, имамо и МВП-а Евролиге, млађи су пуно бољи него што су били. Један од играча о којима се причало и водила се анализа, што је јако модерно да се ради, је Чарлс Џенкинс. Он дуже време игра јако добро, у последње време је у одличној форми и можда је он човек који нам је у одређеним сегментима игре доносио разлику у квалитету. Сви су били одлични и честитам свим играчима на одличном издању, није време за критике, биће времена и за то.

На питање да ли ће и даље наставити са јаким радом, у свом је стилу је одговорио Звездин тренер.

Како да нећу, чим изађем одавде, не после два дана. Не значи да се однос мења, ту постоји љубав, није само посао, барем код мене. Такав сам.

За противника у финалу је изабрао Будућност.

И Калинић је одговорио, јесте свеједно, али ја бих највише волео Будућност, наравно.

Завршио је како други не би ни помислили.

И на крају само да кажем да је атмосфера заиста била дивна и видим да су момци били задовољни и да су осећали комфорно и да је то потребно да се истакне.

Повезане вести

Leave a Comment