Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Стони тенис: Меч између Звезде и Баната није одигран због лоптица

За суботу је био заказан стонотениски дерби сезоне између непоражене Црвене звезде и браниоца титуле Баната, али до утакмице није дошло.

Црвено-бели су за овај сусрет обезбедили чак и већу салу на Дорћолу, али је до неслагања између два клуба дошло због лоптица којима би се одиграо дерби кола. Звезда је желела да се игра пластичним лоптицама, које су у употреби од прошле године на свим великим турнирима, док је Банат тражио да се игра старим целулоидним лоптицама.

По пропозицијама такмичења утакмице се играју лоптицама званично одобреним од стране ИТТФ-а, а у записнику је остало забележено да је Банат одбио да игра, тако да ће такмичарска комисија одлучити о судбини утакмице и бодовима. Легендарни стонотенисер и члан Црвене звезде Александар Каракашевић нагласио је да ти људи немају поштовања ни према коме, дођу у салу где су два репрезентативца и глуме звезде.

Најбољи играчи црвено-белих Александар Каракашевић и Марко Јевтовић одиграли су егзибициони меч, да се на неки начин одуже публици, јер су гости напустили терен.

Ипак, овог викенда су меч одиграле стонотенисерке Црвене звезде, које су поражене у Београду од Сенте резултатом 0:4. Ана Александрић, Нора Оклобџија и Марија Стајић нису успеле да изненаде гошће, па су црвено-беле уписале још један пораз.

Црвена звезда – Сента 0:4

Сала у Београду. Гледалаца: 40.

Александрић – Вејновић        2:3 (12:10, 11:13, 11:9, 12:14, 3:11)

Оклобџија – Миловановић     0:3 (13:15, 6:11, 7:11)

Стајић – Мендергиш               1:3 (12:10, 6:11, 8:11, 2:11)

Алекандрић – Миловановић  0:3 (5:11, 9:11, 3:11)

Црвено-беле имају учинак од 21 освојеног бода (три победе и 15 пораза) и налазе се на осмом месту. Испод су Војводина (3-13) са 19 бодова и Јосип Колумбо, који је и даље без победе у 17 одиграних мечева.

Повезане вести

Leave a Comment