Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда спремна за Планинку

Црвено-бели више немају права на грешку. Са два узастопна пораза сви кредити и пренешени бодови из првог дела сезоне су потрошени, па је против Планинке у 4. колу плеј-аута победа императив. Сусрет је на програму у суботу од 18 часова и 30 минута у Спортском центру Шумице.

Пред четврту рунду такмичења Звезда и Рудар деле прво место са по 17 бодова, а иза су Железничар и Планинка са по 15 бодова. Пожаревац је на позицији која води у нижи ранг са 14 бодова и та чињеница не дозвољава екипи Ненада Перуничића било какво опуштање. Једноставно, до победе се мора доћи свим силама, без обзира на бројне проблеме са повредама које прате екипу током целе сезоне. Звезда има довољно квалитетан састав да слави против тима из Куршумлије, само не треба срљати и правити себи проблеме у нападу.

Неочекиван пораз на домаћем терену против Рудара као да је уздрмао екипу, која је након тога посустала и против Железничара у Нишу. Капитен Владимир Цупара, Виктор Матичић, Дарко Тодоровић, Никола Милошевић, Александар Драгутиновић, Дејан Бабић, Младен Ивановић, Немања Нешовановић и млађи момци спремни су да прекину лошу серију, а да ли ће им се на терену прикључити и тренер Перуничић, зависиће од његове процене. Стратег београдског клуба и легендарни ас раније је најавио да ће играти на утакмицама у Београду, али, после пораза од Рудара имао је дилему да је можда својим присуством на терену код младих саиграча изазвао контра ефекат. У сваком случају, могућност да поново истрчи на терен могла би да привуче већи број навијача него иначе, а њихова помоћ са трибина била би врло драгоцена.

zz20503_922526241141606_3399649462530987029_n

Клуб из Љутице Богдана против Планинке ове сезоне има половичан учинак. У јесењем делу сезоне црвено-бели су убедљиво славили у Београду са 37:17, док се ривал реванширао у Куршумлији голом Владимира Томића три минута пре краја за победу од 21:20.

Један од основних задатака у игри домаћег тима биће заустављање капитена Планинке Душана Илића, убедљиво најбољег стрелца лигашког дела шампионата са 138 постигнутих голова. О квалитетима још двојице јако добрих стрелаца Срђана Комланова и Милоша Топаловића не треба трошити речи. Врло битну улогу у тиму имају Никола Шљивић, Александар и Владимир Томић, а да je Планинка одличној форми говоре и победе у претходна два кола против прежаљене Колубаре (34:30) и неугодне екипе Пожаревца (27:21).

Велика већина победа на домаћем терену улива Звезди додатно самопоуздање пред предстојећи меч. Ретко су гостујући тимови ове сезоне однели бодове из Београда, где црвено-бели имају много бољи учинак него на страни, а помоћ са трибина била би од великог значаја без обзира што истог дана играју фудбалери (од 16 часова), одбојкашице (18:00) и кошаркаши (21:00), чији сусрет присталице црвено-белих неће моћи да прате у хали Пионир.

                                    Црвена звезда – Планинка

                           4. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                      Субота, 18. април 2015.

                          СРЦ Шумице – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment