Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Орландић пред Вождовац (ВИДЕО)

Субота, 18. април, биће вема важан дан за звездашку публику.

Фудбалери Црвене звезде ће одмерити снаге са екипом Вождовца, и то на стадиону Обилића. Ово гостовање је традиционално тешко за црвено-беле, а тога су свесни и играчи и стручни штаб. Екипа је у четвртак одрадила тренинг на стадиону на Врачару како би се додатно навикли на услове који их чекају у суботу.

– Вождовац се бори за опстанак и то је екипа која има бољи тим него што то показује табела. Познајем неке играче, и то је јако организован клуб предвођен од стране јако квалитетних људи. Они знају шта хоће, а то је опстанак, и ми знамо шта хоћемо – да останемо у трци за титулом. Имају два бивша играча Црвене звезде, Јокића и Караклајића, и они ће сутра сигурно имати велики мотив да покажу да су заслужили да остану у Црвеној звезди. Ради се о два квалитетна млада играча. Ту је и искусни Одита, као и још неколицина искусних играча, али најбитније је да моји играчи знају шта им је чинити и шта морају сутра да раде, а знају. Утакмица нам значи много и надам се да ћемо одиграти онако како смо и радили и тренирали ове недеље и да ћемо забележити победу на тешком гостовању, јер традиционално Звезда не постиже добре резултате тамо. То морамо да заборавимо, традиције се руше и победа нам је неопходна – био је јасан Лалатовић на уводном излагању.

Петар Орландић ће започети утакмицу против Вождовца, и нада се дебитантском поготку.

– Могу да кажем да иако скор на том терену против њих није добар, ми смо Звезда и морамо да освојимо три бода како бисмо остали у трци за титулом. Добио сам шансу, тренер ми је указао поверење и надам се доброј утакмици екипе пре свега, а потом и себе, и надам се да ћу постићи гол – рекао је Орландић.

Џошуа Паркер се није појавио на тренингу који је одржан у четвртак, и Ненад Лалатовић се осврнуо и на његову, али и ситуацију још неколицине фудбалера који нису потпуно спремни.

– Паркер је имао смртни случај, умрла му је бака. Тражио је од нас да иде кући на три или четири дана, да не игра против Вождовца. Ја сам причао са њим и био сам за то да иде кући, али накнадно. Лука Јовић је повређен, и Паркер је потребан екипи и хтео сам да одигра против Вождовца, а да после утакмице оде и добије три пуна дана слободно. Рекао сам му и да не могу ја да одлучим да ли сме да оде, а људи из клуба су му такође рекли да је потребан екипи, и да може да оде после утакмице. Он се јуче није појавио на тренинигу, и то је све што ја знам. Рано је причати о било каквим казнама, сада нам је Вождовац приоритет. Лука Јовић је осетио бол у колену, није повреда озбиљне природе али њему смета, боли га и има страх. Није тренирао јуче, видећемо какво ће бити стање са њим, ако не буде могао да игра, онда на располагању имамо само једног шпица, Орландића, али мислим да ће и то бити довољно за победу, јер је он квалитетан играч и добар момак. Михаило Ристић је почео да тренира, последњих пар тренинга је урадио, а пре тога није тренирао буквално 10 дана. Видећемо да ли ће бити спреман за утакмицу.

Упркос победи од 3:1, против Борца је игра била нешто спорија него иначе, а Лалатовић је и то образложио.

– Јесте, била је нешто спорија игра против Борца, зато што су и Стојановић и Босанчић два иста типа играча. То су два плејмејкера, имају тај завршни пас, али они поред себе морају да имају једног агресивнијег и бржег играча. Али, нисмо имали пуно избора за ту утакмицу. Ту су такође и Аврамовски и Савићевић, али, то су све слични играчи. Имао сам другу идеју за утакмицу против Вождовца, али сплет околности је такав какав јесте, да је Јовић повређен, да Паркер није ту, тако да ћу опет морати да изменим тим. Имао сам у глави нешто друго, али мораћу да направим корекције, и надам се да ћемо играти брже. Ипак, на Врачару никад нема превелике лепоте и не може да се успостави идеалан пас по таквом терену, али нећу о терену да ме неко не схвати погрешно. Тамо играчи пре свега морају да добијају дуеле, да пуно трче и буду агресивнији, то је кључ, и екипа која то буде примењивала, биће знатно ближа победи – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

1 comment

dusan апр 17, 2015 at 23:46

znaci, parker je zapalio zbog bake ili zbog toga sto je video gde je dosao… imamo pet povredjenih i sve je to krs. mislim da ce neko da nas odsrafi od zivota. i samo se nadam da to nece biti grobarske kerine…

Reply

Leave a Comment