Moja Crvena Zvezda
БлоговиБорисВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Није крај! #ЈаВолимЦрвенузвезду

Нисам једини кога би кошаркаши проласком у финале АБА лиге, самим тим и новом евролигашком сезоном, усрећили највише на свету, а потврду свега тога би чекали у фудбалском дербију. И није крај! Није крај! Није крај јер они не могу боље, осим манипулативно, а ми не можемо горе, играчки.

Павловићу Саша, године „играња“ у НБА лиги те нису научиле ничему. Али, за кратко време си научио од свог тренера занат манипулисања и потпиривања страсти. Научио си добро. Исто као што си задржао за ногу Бранка Лазића, а из Марфијевих разлога је свиран обострани фаул, као што си „повраћао“ за време првог меча на клупи, а тако се брзо опоравио за други меч. Као што си за време прва два меча на сваку судијску одлуку реаговао на теби својствен начин, као што си зарадио минимум по пет личних грешака у рагбију, не у кошарци. Исто као што си показао средњи прст ка публици Црвене звезде, као што си се окренуо ка њима када је истекло време утакмице гестикулирајући. Исто као што су вам повређиване очи, рожњаче у Пиониру, и када сте оптужили Јаку Блажича да је намерно повредио три ваша саиграча. Када сте тражили и најмању ситницу да направите проблем, када се Мачван уносио у лице Цирбесу, Мурић тражио како да направи екцес. И твоји саиграчи слепо прате твој и пример вашег тренера, који је сјајно, драматуршки, представио све на конференцији за медије.  Ништа што нисмо навикли, јер је познато шта се учи на „часовима љубави“, када се не дави. Ипак, изгубили сте први меч на паркету. A узвратили сте игром коју знате да играте.

А ми? Синоћ и данас су нам сви најгори. Боби више није Бобинатор, Вилијамс није мађионичар, воде се полемике и око осталих играча. Када се изгуби, све је потонуло и ништа не важи. До пре три године, нисмо имали овакве прилике. И даље је Боби најбољи, и даље је Калинари најбољи, и даље су Лука, Вилијамс, Џенкинс и екипа најбољи. Много пута желим да искључим све друштвене мреже, телевизор, интернет, да се вратим век уназад, да са Бајагом окрећем кругове планете.

А да ли смо ми и уопште веровали у њих, када су нам најгори после једне утакмице? Неки ће рећи није једна. Управо то и јесте проблем. После сваког пораза су најгори, незналице. Више им се не певају песме, више рекорди нису битни, до наредне утакмице, јер све стаје у ову серију.

Ако је тако, хала Пионир ће бити место одигравања и наредне две или три утакмице. Не можемо у халу, али можемо испред, око, уздуж и попреко. Можемо на тренинг пред утакмицу. Можемо да верујемо и по старом добром обичају да урламо у телевизор са другарима, јер ће тако наши играти боље, а њихове супермоћи ће се вратити. Можемо да запалимо друштвене мреже сликама, коментарима, лајковима, таговима, шеровима, ритвитовима, хаштаговима подршке. Можемо да им дамо подршку, јер су победили за нас много пута до сада. Можемо да победимо манипулацију, а да се боримо сами са 12 лавова на паркету. Можемо много тога, јер ће они у два наредна меча притиснути јаче.

Вратила се вера у ове момке ове сезоне. Пао је ПАО, Макаби се питао ко смо ми, добио је одговор. Показали су да могу да добију првака Европе, зашто онда не би могли и актуелног првака државе, а затим и да освоје регион? Имамо циљ, то је Евролига. Идемо заједно по њега. Сад је најтеже, нико није рекао да ће бити лако. Сад морамо да будемо јединствени. Да усмеримо енергију у правом смеру. Да желимо више, да хоћемо више. Да грмимо више, и када физички нисмо ту. Сви заједно.

Љуба Тадић је рекао да нам секирација не гине. Није рекао колика, и колико пута. А да се радујемо, сами знамо, боље него сви да надокнадимо секирацију и тугу. Стрпљење.

Зато, није крај! #JaVolimCrvenuzvezdu

Повезане вести

6 comments

dusan апр 16, 2015 at 21:59

ovde se racuna samo rezultat i mi to jednostavno ne mozemo da napravimo. ovakvi tekstovi ne sluze nicemu. nije kraj – ja volim crvenu zvezdu? ja basket gledam od 1984. godine. to je sada 31 godina i 31 prvenstvo. za sve to vreme zvezda je bila prvak 3 (tri) puta, ili u proseku svakih deset godina po jednom. ovi su prvaci 15 puta za redom. to je odavno postalo nepodnosljivo. ako sa ovim timom, sa finansijskom stabilnoscu i prednoscu domaceg terena ne mozemo da dobijemo, pa kada cemo dobiti? dakle, izadjite i izginite, ali pobedite. sada je momenat. ako to ne uradite onda mozemo da pisemo tekst sa naslovom – volim zvezdu, ali dosao je kraj…

Reply
Petak 13 ti апр 16, 2015 at 20:36

Gde su oni pljuvaci od prosle godine kada sam rekao da nista necemo osvojiti osim kupa i to na jedvite jade oni nikad gori mi nikiad bolji i opet vas jeb….goved….. pred punim tribinama nasih navijaca i svrsavaj…. vam po faci!!!CAO!!!SRAM VAS BILO!!!!

Reply
Hez апр 16, 2015 at 17:45

Au, pa šta ti je trebalo da pominješ povredu oka Milutinova u svemu ovome? Nadao sam se da smo mi ipak drukčiji od njih. Uz ovakve tekstove, nije ni čudo što se forum gasi…

Reply
Boris апр 17, 2015 at 19:55

Zato što je to deo manipulacije i napada. Ne spominje se povreda u lošem kontekstu, nego pokušaj pritiska izjavama i napad na Blažiča da je to uradio namerno.

Reply
pera апр 16, 2015 at 16:35

Podržavam ovu sintagmu. Alo mi smo Zvezda i ako možemo da odemo da van stadiona navijamo za fudbalski klub kada igra na praznim tribinama a uzgred nije dao u poslednje vreme ništa nama navijačima onda možemo da podržimo tim u ove dve utakmice. Ajmo da na jedan trening odemo mi delije i da im kažemo da iako nećemo biti u hali da je nas bar 4 miliona uz njih. ajmo ljudi da uradimo nešto da prodrmamo ekipu ali i da jasno kažemo ABA ligi da se ne može tolerisati večita tuča prema Marjanoviću našem najboljem igraču i non stop pomeranje Milutinova i u prljavim blokovima i igra telom koja nije po pravilima igre. Ova sudijska trojka je ako se sećam sudila i poslednji derbi u ligi kada su grobari dobili dakle kriterijum nisu menjali već su non stop sva trojica se trudili da se debelom uvuku. Biće vraški teško ali mi moramo da shvatimo da moramo da se probudimo da damo sve za te dve pobede i da rešeni to i ostvarimo jer smo bolji tim. Radonjić da shvati da ima 12 igrača i da može tempom od prvog do poslednjeg sekunda da slomi ovaj tim koji ima 6 igrača. Jedini siguran šuter u timu Dangubić ne igra ni 30% utakmica zašto Radonjiću. Zašto Kalina više ne šutira a Dženkins ne ide na prodore i zašto ga mi u tome ne pratimo. Zašto ne igr4amo užu zonu kad oni realno imaju samo Pavlovića kao ozbiljnog pucača pa njega usmerimo na ulaz a pustimo Tepića da iz loših situacija napravi kompleks jer je takav igrač. Zašto Tejić ne igra kad Luku ne ide ili da ga bar odmori. Zašto ne igramo cele utakmice sa niskom postavom kad smo kao pojedinci sigurno bolji od njih i ajde da malo mislimo kad igramo. Nisu oni pametniji a sada dolaze dve utakmice u kojima oni pogotovo u prvoj moraju da dobiju i treba ih stisnuti od prvog sekunda jer ko prvi napravi razliku sigurno dobija. Ajmo bre da podržimo tim da znaju da smo uz njih iako nismo u sali.

Reply
zvezdas апр 16, 2015 at 15:40

ovo samo igraci mogu da iznesu ako im dodje iz d****a u glavu i sami se zainate,trener nam ne igra nikakvu ulogu…treba verovati da oni mogu to

Reply

Leave a Comment